Thursday, November 26, 2009

EestiPoiss

tervitab ja tunnistab,et jälle mul tasus regulaarses Komsomolskaya PravDA pressiklubis Impressum ära käia:Meritoni hotellis oli huvitav kohtumine tänapäeva tuntud vene kultuskirjaniku, piiterlasega nimega Ilja Strogoff. Äärmiselt huvitava tekstiga mees.Kirjanikuks hakanud ajakirjanik,kellelt muud peale pärlite ei kuulegi.Usun,et venelased ise nautisid oma mehe väljendusoskust ja -julgust mitte vähem kui mina. Lausestusest hoomasin, millises seltskonnas kiilaspea kulgeb:kõrgeist Venemaa võimukandjaist kuni veriste all-ilma tegelasteni.Jutt oli selline,et keegi korraldajanoorik küsis minult pärast,kas sain kõigest aru? Tule taevas appi,mis ma,s seal muidu käiks kui arugi ei saaks!Nautisin täiega slaavi väljendirohkust ja keeleilu,kuigi Kopli ega Maardu sotsiolingvistika tasemeni ei pürgitudki. Koodivahetust kah ei täheldanud nagu eelmise külalise puhul ette tuli.
Aga minu ajuhalvatusest puretud kupli all küll miskine vahetus toimumas. Need rakud,mis 2002/04 verre uppusid,on oma funktsioonid üle kandnud: juba näen pea pidevalt põnevaid unenägudeprogramme mitmel kanalil(?) Eile öösel sõitsin uunikumautoga Rolls Royce (kabriolett aastast ca 1908 vanaautoralli kiiruskatset kusagil kalurikülas ja põrutasin vasakkurvis liigsuure hoo tõttu paadisadama kanalisse sisse.King of the Road uppus täielikult,mina ronisin kuivale kui tuukrikursustele või merekooli viidud kassiroju.Ja mingi osa ajust elamusi genereerib.Kuna eile ostsin kaks mänguvälja Viking Lottot Viru keskusest,kust varemgi suurvõite välja pudenenud.Kui tänane raadiouudis teatas,et 2,4 miljonit tuli Talllinna,olin kogu keele variatiivsuse loengu aja mõtte küüsis,et ju minule see pudenes. Justkui teisi võimalusi polekski? Loto peakontori müügipunktis selgus,et oligi üsna lähedale potsatanud- Sauele.No ütle sa hullu,miks mitte Hiiule, mõniteist kilomeetrit linna poole?
Kohe uudise teatavakssaamise järel tuli targem mõte:nii väikese rahaga oleks suht raske oma häid plaane realiseeridagi.Ja et eekude väärtus tublisti kahanenud,märkis ka lotomüüja repliik.Peavõit läks Taani,see väike summake kukkus siia,väitis vist raha väärtust hästi tundev vanadaam.
Mul kohe piinlik siin oma minimurekesi lahata ajal,mil keegi noor daam hinge heitis.Kuna paari päeva eest varahommikul kesklinnas meteojaama tööle minnes trehvas kurikamaniakiga,kes naise vaeseomaks kolkis.Nii et täna just lahkus,olles vaid 34-aastane.Teinegi õnnetu,keda nuiavend peksis, viibib haiglaravil. Miks ei juhtu nii,et mõrvar satuks tulirelva kaasaskandva isiku suhtes vägivalda tarvitama ja too küsimuse samas positiivselt ära lahendaks? Pole ju hirmugi,et kohtukull enesekaitsjat ahistama kipuks. Ega inimese tapmise eest erilist karistust pole.Nagu ka nuiavennal pole eriti midagi karta kui kinni kukub.
Midagi häbenemata esineb meelevaldsete arvamusavaldustega ka riigilt koguja Taavi Rõivas,kes eile märkis,et aktsiiside tõusud uuel aastal pole märkimisväärsed(?)Nomuidugi. Leninlik-breznevlik võõrdumine rahvast pole Sannikovi maa ka meie võimureile?Mäletate,kui Ukraina näljahäda päevil tulid talumeeste esindajad Kremlisse Lenini jutule:kogu vili võeti meilt ära sööme katustelt õlgi,varsti ammume nagu lehmad.Kõigi rahvaste isa vastas õpetlikult:seltsimehed,meie siin Feliks Edmundovitšiga sõime ära terve purgi mett-aga meie küll ei sumisenud nagu mesilased(?) Miks lapsesuu Taavi sedasi end väljendab? Kuna 60-tuhandelise kuupalga juures polegi oluline,et kütuseliitrile miskised 50 senti otsa kukkunud. Pluss muud hinnatõusud,pluss kogu inflatsiooniuperpall,mis võimendub transpordi tegevuses,pluss muud läbimõtlematused.Luigepoju Expressen just märkis pikema looga,et kui mitmed riigid nagu Läti,Poola,Ungari ja Tšehhi olid kiired ja müüsid ära oma ülearused saastekvoodid,mis Kyoto protokolli kohaselt ka meile eraldati,jäi Eestil teenimata mitmed( väidetavalt kümned)miljardid rahas,mida meil varsti enam pole -kroonides.Süüdi on uimane Keskkkonnaministeerium kus keegi end liigutada ei mõista.Mis kõige kummalisem.Kvoote eraldati siis kui eraldusime murdmatu liidu varemeist ja seetõttu saastasime hoolega.Nüüd kataks Eesti kvoot poole maailma(?) vajadused,väidab põrutava loo autor Toivo Tänavsuu.
Mis minu silmis kummalisim:kvoodiostjad ei lubavat selle rahaga lappida eelarveauke vms.Kui mina müüks maha oma vana kolu,miks ma ei tohiks saadu eest minna lihapoodi kui palgarahad viibivad? Küll rehepapluse-kursused läbiteinud Mäe-rahvas midagi välja nuputab,kuidas aruandesse tarvilist serveerida,aga tegelt uusi kuulikindlaid Audisid ja muid tarvilisi luksuslimusid istumise alla soetada.
Olge siis teiegi innovatiivselt taibud ja saage oma eludega hakkama.
Parimate tervitustega
teie Neemo E.Poldre
Majoneesi,keskööpizzasid ja pardisufleesid nosivad ammu valehäbita...

No comments:

Post a Comment