Saturday, November 14, 2009

EestiPoiss

Servus,semud! Nii ühest kui teisest soost,nii siit-kui sealtpoolt sood.Sest nagu vanarahvaski ütles:Sest sealpool sood...on teised lood. Naljahambad lisasid: ja vahepeal on viinapood.
Asi naljast kaugel on kellelgi Kunda vanakesel,kes 71-aastasena leidis tutvumiskuulutuse peale elu kolmanda naise. Irina Lasnamäelt on rinnakas blondiin,aastat paarkümmend noorem,"teab igasugu poosisi ja tantsib paljalt..." Nojah,nagu arvata oligi:tasuta lõunaid ei pakuta ning ablas miisuke nahistas maia näuga kogu kiimase vanahärra Valdeko raha:oma 70 tuhat läks tippklassi lõbuneiu talle maksma.Hakatuseks palus tipsi 40 tuhat võla tasumiseks,mida talle ei keelatud.Oli ju onklil plaan vastleitud linnuke rõngastada-lootis abielluda(?) No nii palju tal ka raha pole,arvas veiniva püksikummiga Irishka.Ja küsis lisagi, mõõdukalt,mida armuvalus päss sõitis viima saja kilomeetri taha...Tallinna,Lasnamäele jõudnult leidis ta Petrovna lukustet ukse.Ju oli sees see mees,kes ees? Igastahes tuli talle, elatanud pulgajunkrule tark mõte minna neti akna alla ja saata raha üles ümbrikus,nööri otsas(?)Lisades:kivi panin ka sisse,et tuhanded tuules minema ei lendaks.Nonii, olidki läinud taadi kolme auto rahad: Mersu, Volga pluss Lada kadusin sinna,kuhu ennegi läinud mõisad, kõik need puud ja laevad...Uuri lisa rahvafolkoorist,saad ise ka teada,kuhu. Igatahes öeldakse,et mastiotsadki ei paista välja... Vinge vennike,kel "sarves veel püssirohtu",kavatseb hakkaja sõbrantsi vastu kohtutee ette võtta,sest too oli karbikesest kapiservalt ka tragi onkli kirsturaha põntsu pannud(?)Kommijavenniksed armutult lolli vanaonu materdavad.Vaid üks ei parasta, vaid soovitab:otsi järgmine pruut,onu.Kuigi sügisel tibusid/kahjusid kokku lugedes selgus,et tibijahi jätkamiseks tuleb papil uus rahapuu isutada...
Miks nii pikalt pühendun.Ikka seks, et filmimees Veikko Õunpuu võiks vändada uue kultusfilmi"Püha Valdeko kannatused" vms.
Olge teiegi innovatiivsed ja hakkajad.Ning hoiduge konksu otsa sattumast-va Liis Haavel,vanameestele pühendunud naissuller,pole veel lõpetanud.
Aga mina lõpetan küll.Helilooja Mikk Targo sõnadega:"Minuvanused on üle elanud heas mõttes fantastilise aja-vene värgi ja sealt väljatuleku - aga samas, mis seal siis ikka nii väga fantastilist oli..." Täpsustaks:nii veendunud ja raudpoltkõvast totalitaarreziimist väljuda kaotusteta elavjõus ehk eesti inimestes on ikka uskumatu küll.Kui mõelda kui sügavas kommunismieelses arenenud sotsialismi mülkas sai rabeldud.Et nende mängureegleid oma huvides kasutada ning et mitte sukelduda hüvede nimel kompartei kaitsvasse sülelusse oli ikka ekvilibristi kõrgtase tarvilik, ma ütleks.Ning ei läinud ma ministriabiks just seetõttu,et punapartei silmus oli tolle ukse ees valmis.No way-POLE MINU TEE,uskusin.Kuigi näe,Leninlik-Breznevlik tegid Esimesest Arnoldist koguni Presidendi.Kas pean oma mõtted nüüd ümber kammima?
Kaunist hingamispäeva-jätku,kena laupäeva õhtu alles ees.Ja Liiza lubas nuputada õhtuks midagi maiust,näeme siis!
Parimat ja lehva-lehva
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment