Wednesday, November 11, 2009

EestiPoiss

Õhtust taas,kõik see mees(ja naine) ! Täna on põhjust meenutada eilset,kui te innukas bloggerdaja Neemo nimetas küll Riigikogu õiguskaitsekomisjoni peremeest Keni,kes otsustas keelustada/eitavalt suhtudada nuhkvara seadistamisest meie autodesse.Ent unustasin lisada nooruki asjakohase PÕHJENDUSE: See seade riivab kodanike põhiseaduslikke vabadusi.Mis on ka õige:on meil ju vabadus kimada pealinnast mööda Surma teed Emajõe Ateenasse nii kiiresti kui parasjagu tarvis.Mina veeren tavaliselt pigem alla lubatud piirmäära- sest ABCDE juhiloa omanikuna ei saanud lubada,et see mendinolk,kes minu juhiloa kättesaamise aegu (1965 jõuluks) käis veel püsti laua alt läbi ja pissis püksi,tuleb nüüd, trahvimuie näol, tähtsa ilmega MULLE seletama kuidas pean autot juhtima(?) .Kurb juhus,sest ta ei tea veel isegi...vot tollepärast ma ei lennanudki maantee kohal nagu paljud surmakutsarid segerid ja laipsood...Hoidsin pigem madalat kiirust ja lennukõrgust,ei surunud pedal to metal kui pold otsest põhjust.Nagu oli siis,kui ühelsamal päeval lõpetas tütreke Nõmme Gümnaasiumi ja poeg Tartus Pallase.Häbi küll öelda, tol päeval tulistasin laenatud Hondal linnast teise ja tagasigi kiirusega ei vähem kui 170 km/h.
Niipalju siis möödanikust.Tänase päeva märksõna on hoolivus,ülemäärane empaatia kui soovite. Kogesin päeval korduvalt kuidas reisisaatjad mind kord bussi sisse rebisid,kord välja talutama kippusid. Puänt saabus pärast k.18 kui koolist lahkuda kavatsesin.Haarasin pärast ortograafia loengut garderoobist jopi ja asusin tõmblukku kinni pusima.Klaaspuurist piidlev valvuritädike otsustas,et peab abistama mind riietumisel.Vastasin tänades, et saan ise hakkama ja jätkasin tegevust,mis võttis aega nagu tavaliselt. Siis napsas ta kinni ühe möödajalutava kahemeetrise tudengipoisi ja saatis tolle mulle abiks.Mida too häbelikult tegigi.Ja mina hiljem valvetädi klaaspuurist möödudes tädikesele selgitasin,et juba suur poiss olen ning ise hakkama saama pean. Loodan,et edaspidi lubatakse mul vaikimisi omaette riietuda.Pealegi selgitas vanaproua oma käitumist sellega,et arvanud justkui mul piinlik tema naistrahva-abi vastu võtta,mispeale ta poisi saatnud...
Empaatiakallakuga ei hiilga aga mu piiritagused kolleegid teispoolt Narva jõge.Värskeimas ajalehes on nad toonud ära SF elik omaaegse Sovetskaya Finlandia elu pahupooled.
A.Keegi kirikisand Olli Aalto oli otsustanud käia Eesti kõige vaesema kitarristi Andres Aaki radu.Miks kõige vaesema?Sest muusikul polevat enam sedasamustki,mis ära lõigatud(?)kui muusik Angelaks opereeriti... Nujah.Püha Isa oli muutunud koguduse kurvastuseks Marja-Sisko Aaltoks, kes peagi asuvat pidama "inglihäälseid jutlusi".
B. Mingit oma inglit otsis interneti tutvumisportaalist keegi teine soomlane Jan,kes leidis väidetava Jaana ning tõttas trehvunksile.Aga seal ootas teda keegi jorss,kes olevat tulnud "kohtumist seebitama" - kutsus kuti vabale mahavõtmise-pinnale,sidust tibihimurlase koiku peale kinni ja (kuri-)tarvitas justkui meie Angeli jorss oma mustikavennast semu.Vägistas,kui otsesõnu öelda.
Loo finaaliks on selgitus/põhjendus põhitegijalt:"Tahtsin niiviisi võidelda seksuaalse lodevuse ja juhuseksi ihalejate vastu"(?!).
Tõepoolest,taolise õilsa eesmärgi nimel võib ikka Peltsebuli ajada välja Peltsebuliga.
Ja veel pärlike sovjetiaegse meedia vaimus ekspunavene pressilt. Lehekesest Komsomolskaya pravDA.Kes ikka armastas tuhnida kapriikide pühkmekastides ja sealt väärt uudiseid oma rahva tarbeks välja noppida. Rubriik oli isegi intrigeeriv:"Nende tavad" või "Kapitalistliku maailma dzunglites".Nimelt oli äsja Soomemaal juhtunud selline tavatu lugu,et keegi politseinik oli jäänud kinni oma mitme aasta nihverdamisega-raha vinnamisega oma jaoskonnas karbis hoitud "ühiskassast/ kohvirahast.Ja nüüd peab pooltuhat eurot ning teist samapalju trahviks loovutama. Noh,kui suuremat kuri tegevust leida pole,abiks seegi!Hea,et ülelombi ugrimugrid ei valda suure rahva keelt.Muidu nad ei suudaks uinudagi pärast krimidokkide "Bandiitlik Peterburg" või "Kriminaalne Venemaa" vaatamisi.Mina valdan keelt ja uinun ikka rahulikult, mõeldes: Vaat,millest taevaisa meid päästnud on!
Ja olge ise kah mõnzad.Ärge kihutage ega tehke kurja!
Parimate tervitustega
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment