Monday, November 16, 2009

EestiPoiss

Moens,kraed!Lugesin just seitungist,et sõbralike hiinlaste põllumajandusdelegatsioon tutvus täna Maarjamaa põllumajandusega. Hakatuseks peaasjalikult Toompea jututubades,kus trehvati riigikogujate juhtivate kõnemeestega.Kalev Kallo,Volvofanaatik e. Volvo-Kallo,kutsus kamba koguni lõunale.Pitsikese riisiviina jättis vist puutumata,sest politseisaade Raport ei pajatanud õhtul mitte ühestki purjuspäi sooritatud ahelavariist Tallinna kesklinnas.Viina viga ei olnud,sest viina polnud.Eks teisel korral viidaks hiinamaalased juba põldudele, karjamaadele, farmidessegi...sest ju neil pisikestel ikka seda loomafoobiat pole - julgevad lähedalt uudistada nii siga,lehma hobust kui pulli...
Aga mu kooli Akadeemilise Raamatukogu lugemissaali polnud tänaseks veel jõudnud klubikaaslase Kaspar Noore vastvalmitud reisiraamat "Musta kulla needus",mille esitlus oli nädalalõpul Viru Keskuse Rahva Raamatus Viru Valge ,hapukurkide ja matkamootorratta osavõtul.Meili teel soovisin kirjanikuhärrale tervist ja jaksu esikteose ilmumise puhul.Sest kuigi kulgen vabal jalal siia-sinna,ega igale poole niikuinii ei jõuaks.
Ei jõua ma sinnamaanigi,et toetaks mingilgi moel kaht head tuttavat:endist teleoperaatorit Vladimir Bogatkinit ja endist püstolreporterit Andres Raidi nende võitlustes.Esimene sõdib sotsiaal-ja tervishoiusüsteemiga,kes sunnivad jalutut invaliidi käima regulaarselt näitamas/tõestamas oma puude-elu jätkumist.Uue jäsemetüüka kasvualge/idu olematust.Tänu oma tuntusele pääsesid mõlemad ka meediasse, printpressi veergudele,kui defineerida.Obersti hüüdnimega Raid üritas saada Kremli poolt vägivaldselt puna-armeesse sundaega teenima haaratud eestlasi sinna represseeritute nimekirja,kuhu me ka õigupoolest kõik kuulume.Kes me 2..3..4 aastat oma noorest elust impeeriumile viskasime.Minult kadus kolm.Nagu lehm oleks sabaga löönud-viuhti!
Miks ma sellest kirjutan - kodanikuühiskonna tekke lakmuspaberina need lood ju mängivad.Kui mehed sahmivad oma tõde kuulutades kui tummad leilis,aga mitte keegi ei liiguta seepeale kulmugi,on ikka vara unistada kodanikuühiskonnast,härrad vannutatud mehed.
Kui kedagi erutas eelpool mu sõnavärd hiinamaalased,siis mõelge hetkeks omamaisele leiule eestimaalased.Kas teate ka itaaliamaalasi ja hispaaniamaalasi,olete kohtunud portugaaliamaalastega?
Olge siis tublid,te marokomaalased ja monakomaalased või kesiganes sihuksed oletegi.
Lehva-lehva!
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment