Sunday, November 15, 2009

EestiPoiss

Tere ka minu poolt,nagu on IN öelda.Iga teine-kolmas,kes mingil puhul püünele astub,on varmas seda valveväljendit pruukima.Miks,ei oska arvata. Kas moekaup nagu sõna suisa noil "sitastel seitsmekümnendatel" ühe Tartust pealinna kolinud, värskeltküpsetatud noore ajakirjanikepartii hulgas massidesse edasi levitada üritati nagu võilill pärast õitsemist oma valgeid ebemeid külvates uusi lillekesi produtseerib. Vat erinevalt me muru kollastest kaunistustest ei läinud sõna suisa sugugi mitte idanema siin paesel pinnal - põhjaeestlase peakestes.Ja (vist) tariti Emajõe Ateenasse tagasi? Igastahes:kui suisat kohtate-imestage,teavitage,joonistage.
Pikem remark retoorilise küsimusega:Kas Maarjamaa uuriv ajakirjandus on surnud või suukorvistatud?Ja miks ma sedasi küsin.
Mõni aeg tagasi avastasin,et Kaitseministeeriumi teatel säästis Eesti rahuvalvajate dislotseerimine sõjatandril,kusagil Helmandi provintsis või pahganteabkus me riigile üle kolme miljoni krooni(?) Tohohoh,kuis siis nii. Tänini on ikka poolvargsi,sordiini all kaitseminni pressiohvitseride poolt antud mõista,et meile ei lähe sõjapidamine kahel rindel maksma mitte halligi,nothing.Kuidas saab kokku hoida seda,mida ei kulutatagi?
Teine võimuladviku tüng oli meediassepaisatud kõlakas,et meie väärt eurosaadikute ülirasked palgad maksab kinni töö tellija ehk siis Bruxelles. Ent nüüd,mil Toompea 101 äravalitut otsustasid rahva suure kisa tõttu lõpetada eripensionite maksmise,kurtis Siiri-Viiri meediale:lisaks rahalisele kaotusele 40 tuhat eeku kuus kadus mul ka tervisekindlustus!Järelikult saavad vastutavad seltsimehed meilt endilt sajatuhandelisi palganumbreid pluss assistendipalku pluss igatsustasusid ja olmekulude kinniplekkimist.
Pole kurtmine-hädaldamine,vaid mure laste huviringide, lasteaia muusikaõpetajate ja koolilõunate tasustamise lõpetamise pärast.
Kas meie majanduse plussisoleku ajal täislaaditud riigilaevuke triivis juba karidele? Või saab midagi veel päästa?
Kes küll päästaks Tallinna linnapea,kui ühiskonna valvekoer:ajakirjandus, oma käpaga suukorvi peast tõukab ning uurib välja kuidas laevakrahv Leedo omandas hinnalise maatüki otse linnavalitsuse akende all.Mingi pime juhus ega kübaratrikk see polnud.Mere tagant tulnud mees ostis Harjumäe tenniseväljakute ülimagusa maatüki äriajamiseks.Lihtsalt Slavikule kuuluv Wris Tours, matkabüroo eraldas "äri seebitamiseks" Hundisilma isandale sajatuhandelise reisi. Sama stiilinäide nagu teletups Mati Eliste või aselinnapea Janus Mutli keisside puhul.Ainult Reiljani Villu,legendaarne maadevahetuse peainsener lendas kõrgemalt ja (vist)kukub sügavamale,kui kokkuaetud kalõmmist vajalikke vääringuid välja ei kirjuta.Füüri välja ei lase nagu ärimehed omavahel väljenduvad.
Kuna ükski koer pole veel haugatanud,on Savionu diil esialgu varjus.Laseb arvata,et sinna jääbki.Sest suukorvistatud press ei saa võimalustki uudist müüa.
Kui teie leiate ostja,laske käia.Sest raskel ajal kuluks ära mõlema poole pakkumiste ärakuulamine.
A.Palju maksab Hundisilma isand,kui lugu ei lähe liikvele?
B.Palju maksab Luigepoju Expressen kui saab hambuse tõhusa kondi ?
C.Tasuks kaeda ringi ka töövõitu igatsevate parteide peakontoreis,kus Savivana toolijalgade läbisaagimine ebaõnnestus.
Mõtlemisainet teil küll ja veel.Et kas surnud või suukorvistatud,vastust teab vaid tuul.
Parimate tervitustega
uuriva pilguga freelancer
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment