Wednesday, November 4, 2009

EestiPoiss

tervitab ja tunnistab,et teist korda tänavu ei jõudnud loengule:olin kaua Ajakirjanike Liidu seeniorsektsiooni koosolekul,kohvilauas.Kus kolleeg Linda Ajakirjandusmajast,aastas 2003...2008 Türgis EW ajutise asjurina diplomaaditööl olnu, muljetas.Väga põnev elukogemus huvitavas ametis ja sõbralike inimeste keskel turvalises ja ainult heade türklastega asustatud riigis. Meile kõigile jäi selline mulje nii tema kui ta abikaasa jutust,kes oli kaasas kui turvamees-autojuht.Eraelus oli hr.Kolk Tallinnas politsei K-komando pealik, nii et harjunud ametis toimetas.Saime väga hea ülevaate Türgimaa elust-olust ja majandusest ning kommetest.Mulle ekstrahuvitav pärast Osmani impeeriumi ajaloo tõlget mullu talvel.Et ise kah nagu pool türklast juba...aga vene elust tänapäeval pakkus läbilõike Impressum-klubist kaasa antud ajaleht "Komsomolskaya pravDA",mida kuuldavasti trükitavat Lääne Euroopa tarvis ning igale numbrile kirjutavat enne trükkiminekut alla sm.Putin isiklikult.Goebbelsliku meistriklassi/ demagoogia superkunsti valdajad olid end mitmeti ületanud: samas numbris tauniti ukrainlasi,kes tõstvat oma rahvuskaaslase,hitlerliku koonduslaagri kunagise valvuri,täna 89-aastase Demjanjuki kangelase seisusesse(?) .Pluss samas numbris reklaamiti Moskvas ilmunud raamatut küüditajast,inimsusevastases kuriteos kohtu all olnud Arnold Merist,kes olnud "Eesti rahva viimane kangelane".Kas keegi näeb siin vahet-ühe okupandi lakei versus teise oma!!! Mina küll sarnast keissi silman...
Samas kobrulehekeses oli juttu Piiteri 9-aastasest õnnetust koolijütsist,kes saanud koolivendadelt-eakaaslastel hirmsa kolaka,kuna võimlemistunni eel võtnud välja oma roosa mobiiltelefoni(?) tibide oma,nagu teised naersid. Praegu toibub nooruk haiglaravist,kus tuvastati raskeid kehavigastusi kuni ajuvapustuse-koljutraumani välja.Kõige kurvem kogu loos:kui poisike kaebas õpsile,et löömaks läks ja palus abi,vastas tubli pedagoog.Mis nutad, see ei juhtunud ju minu tunni ajal(?)
Nüüd olevat õps lastud nelja tuule poole ning kool otsivat vabandusi-justkui väikemees alustanud ise seda kismat(!)
Professor Ülo Vooglaid kiitis äsja ilmunud raamatu tõlget.Vene uurija Jelena Zubkova olevat üllitanud teose Moskva & Baltikum.Läksin kohe TLÜ raamatukokku ja panin end järjekorda-sest olevat just välja laenutatud.
Liiza vahel küsib:miks sellistest asjadest huvitud?See ju me endi elu -miks ka mitte? Neid salapäraseid telgitaguseid teades oskad tihti hinnata ka täna toimuvat või homme juhtuma hakkavatki.Harrastuspolitoloog nagu ma ju olen.
Tutvuge teiegi elu varjujäänud poolega kui õnnestub.Ja muideks tuli meiltsi tänuavaldus SEE teatri suhtejuhilt Haapsalust,kes tänas mind valusa küsimuse tõstatamise eest:Miks pole Haapsalu saitil rubriigis Kuhu minna teatriinfot.Daam isegi maadlevat selle murega pikemat aega ja nüüd olevat taas point küsimus üles tõsta.Nii et vanaonust,tollest eakast pii-err vanakesest on vahel kasu ka(!)
Olge mõnzad!
Mul homme jälle koolipäev.
Parimate tervitustega teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment