Monday, November 23, 2009

EestiPoiss

see Neemo jälle siin kõnet tõukamas.Rõõmuga avastanud,et mu eilses kolumnis Euroliidu presidenditooli hõivanud van(a ) Rompu juba 62 täis on - just minuealine ja samuti innukas bloggerdaja kut siinsamas too teiegi alandlik teener.Järeldus:kui vanus ja hobi kattuvad ning töö suudan minagi endale välja mõelda,pole kõik teps mitte veel kadunud.
Ja ärge te elage "silmad pärani kinni",muidu te ei märka seda mida mina:hoomates ilusalongi reklaami Järve selveris,modifitseerisin selle kohe tänapäevasemaks:
"Meie ilusalong Al Capone augustab teid püstoliga- teeme ka kõrvadesse auke!"
Kas ei kõla uhkelt,kaasaegselt?
Harituse kaitseks oli samuti väide. Pärast intensiivset suulise ja kirjaliku kommunikatsiooni tänast praktikumi pr.Killu Paldroki juhtimisel.Mitugi huvitavat ülesannet lahendasime kuid mõte jäi liikvele (idanema).Et kuidas lahti mõtestada aktuaalne ja käibelolev väljend:"Papp tiksub edasi".
Minult valikvastuste jada:
A. Lõbus seltskond lahkub öösel baarist.Kirikhärra jääb leti äärde jobutama ja edasi jooma.
B. Korruptiivse linnavalitsuse lauaülemate Jaanus Mutli ja Mati Eliste altkäemaksuafäärid tuvastati,kuid diilid olid rohkem väärt kui nimetet summad,millega vahele jäädi.Raha pakkujad jätkavad ülekandeid nende härrasseltsimeeste arvetele...
C. Maadevahetuskontori peainseneri Villu Reiljani saite küll kraedpidi kinni, kuid hinnaliste maatükkide eest jätkub talle rahasadu -ka edaspidi ju
lastakse füüri välja nagu väljendub Rein Kilk.
Ühine nimetaja leidub kõigi eelmainit näidete puhul.Sovjetiajal kutsuti neid nutikaid liigutusi "oskuseks elada" või kuidagi sinnakanti.Mäletate?
Isegi kui grusiinlane sind sajatas,ütles ta :"Ole sa neetud!Ja et sina ning kogu suguvõsa peaksite elama ainult palgast!"Olen selle nüansi kõrvataha pistnud ühise armeeteenistuse päevil punaarmees. Kus,muide, grusiinid-armenjanid küll kuidagi suurt ja võitmatut,murdmatut liitu ei teeninud. Vaid veeretasid päevakesi õhtuse sööklas või selle naaberhooneis,seega proviandiladudes.Sisustades aega võimassist toidunormikuubikute väljamõõtmiseja -lõikamisega ning suhkrutükikeste loendamisega,mida sõduri kasinale õhtulauale tuli eraldada vastavalt sellele,mitu koonu oli roodus,mitu vahiteenistuses,mitu tehnoroodust kasarmus või palju neist välitöödel.Pole ju lihtne amet?Murra pead nii et ajud ragisevad.Ja mõtle, kui kauaks jätkub väeosa majandusohvitseri-intendandi perele rõõmu vanemate külaskäigust jäänud suurest seinavaibast? sest muidu võib järgmise kingituse eraldanud pere oma pojukesele sedasama tööposti ihaldada.
Jälle teema alapealkiri:"oskusest elada".
Kas teie olete osanud?
Helistage,kirjutage,joonistage - aga mitte KriPo,sse ega KaPo,sseParimate tervitustega
endiselt teie Neemo E. Poldre
P.S.Eeltoodud lugudel ega nimetatud isikuil pole midagi ühist suulisel ja kirjalikul kommunikatsioonil ülesvõetud teemadega ning mitte kedagi ei või süüdi mõista enne kohtuotsust.

No comments:

Post a Comment