Wednesday, March 30, 2011

EestiPoiss

ja siit ta tuleb-eilsest rahandusloenguteadmistest pea pungil. Ajakirjanike Liidu Pressiklubis esines toatäiele ajakirjanikele AS Tavid pealik ja omanik Alar Tamming. Mees,kes vast teab rahast kõike.Kuna tal olnud rahateemal pikk staaz,pealegi firma toimetab rahaga kuues riigis meie ümber.USA,Saksamaa ja Jaapani rahaasjadki polnud mehele võõrad,rääkimata meie lähiriikidest.Näiteks Hollandi tulbimaaniast olin kuulnud vaid põgusalt,nüüd pakuti täit selgust,kuidas võidi ühe tulbisibula eest maksta miljon dollarit.Ning kuidas seal tehti rahaks needki tulbid,mis polnud veel maamulda jõudnudki(?)Kahju,et mina siis lollidemaale ei sattunud.
Aga tänase uudise valguses tundub,et siin ma just olengi... õigel ajal õiges kohas. SLÕhtuleht kirjutab kellestki Antsust,kes teadis tal VikingLotto minivõitu olevat. Aga Ülemiste keskuse ja RIMI R-kioskid näitasid pelgalt nullvõitu.Mees läks lotopealiku Kranichi jutule.Selgus,et tema pilet polevat lotomasinas kontrollis käinudki(?).Kas KAvalad POisid ei peaks asja uurima?Sest nädal hiljem maksis toosama Rimi selle olematu paarieurose võidu välja.Minu lotokogemused:kontrollitud piletid tunnistatakse mittevõitnuiks ning lototädi nopib omale.Mõni üksik isegi küsib,kas võib omale jätta?Teadagi,miks,olen alati arvanud.
Tänast SLi kommikasti uurides saate selgust,miks langistid tahtsid kommijatel suud täis toppida.Kommenteerimisvõimalused keelata.Sest seda lugudejada kuidas inimesi lotomänguga üle Eesti tillitatud,ei jaksaks keegi üle/kokku lugedagi.
Näis,kuidas uus Lang jaksab ja toimetab.Põhjust inimestel suid sulgeda on enam kui küllalt kui tahab sullerite hõlbuelu soodustadaja neid jatkuvalt poputada.
Minu küsimus-kas oleme teiselgi riiklikul tasandil rehepapid kui tunnistame oma koheostetavad pooltuhat uut elektriautot vähesaastajaiks.Ometi reostab taoline,kuid meie põlevkivielektril liikuv vehiikel rohkem loodust kui moodsad hübriidautod jt. tänapäevased loodussäästjad.
Võrrelge ka ise : 0,2...0.3 kwh keskmise elektrikuluga auto reostab loodust 250...300 CO2 g/km,aga moodsa tänapäevase auto heitmed on vaid 170 g/km.
Muide,Kremli väikemees Putin on lubanud,et punavõimu kuritegude eest palutakse andestust.Paljukannatanud rahvused nii riigi sees kui väljas ootavad nüüd täie õigusega,et pihitooli tulekuga kahjudki kompenseeritakse.
Kumba pean uskuma,kas tõesti Putinit või hoopiski Einsteini,kes on öelnud:"Ära iial looda probleemi lahendamist selle tekitajalt!"
Minu meili-postkast jääb avatuks kõigile.
Millele/kellele loodad sina?
Austusega teie metskapten
Neemo E.Poldre
P.S.Rakvere näide on järgmine.Ühes lotomüügikohas räägiti nullvõidust,pilet jäi lapse kätte.Põhjakeskusse minnes nägi lototädi lapse käes piletit ja küsis kontrollimiseks.Oh imet-laps saigi võidu 1524 krooni.

No comments:

Post a Comment