Friday, March 4, 2011

EestiPoiss

oma eilseid kolumnikillukesi üle lugedes tuvastas,et mõndagi liini jätkama peaks. Elektrisõiduki oma näiteks.Eilsel valijakohtumisel Hiiu õlletoas promos Marek minu üllatuseks omamaist, kevadsuvel esitletud elektrimopot,millega sõitis kohtumise lõpus õlletoa teisel korrusel laudade vahel vigursõitu.Olles enne näidanud hämmastavaid teadmisi paljudel elualadel,millede kohta oli kuulajail küsimusi. Teadsin muide varemgi,et lubatud Saaremaa silda hakkavad kummitama julmad hoolduskulud ning kimbutama lausjäätumine mitmel korral aastas.Et Saaremaa kasutu süvasadama idee oli algusest peale kaheldav,et järjest lisatavail kiiruskaamerail on ka teine,Euroopa Liidule vajalik taust.Piirivalvet ju Euroliidus pole.Uuest Kremlist tahetakse aga siiski teada,milliste regnumbritega autod vuravad siin,suure liidu piirialadel.Nii et autosõitjailt maksukogumine pole ainus üllas idee.Küsimusi mul tänagi tekkis:kas Sotsamet vastab ka riigikogujaile nagu mullegi äsja,et neil pole mingeid andmeid sissetulekute kohta 90-ndate algusest (seega ei lähe tasutud maksud ka pensioniarvestusse).Ja veel.PM arvamusküljelt loen täna,et just enne ResPubekate jõudmist Riigikokku pääses sinna 51 häälega(?) Kas sellest faktist sündiski minu kunagine idee eesti inimese elujärje parandamiseks:iga kodanik peaks istuma vähemalt ühe koosseisu künkarahva seas? Sealt edasi elab juba nii,et toimetulekutoetuste järele kätt sirutama ei peagi.
Veel tõdemus Ignarilt,kelle nimest sündis mäletatavasti Toompea saalis hea-ilmekas termin fjukkima:"e-riik on vaid paberil.Meil on priske ja pillav riik.Ning sotsiaalselt vähem turvaliste inimeste jaoks on riik tõepoolest äärmiselt õhuke".Kas on liigne öelda,et kommentaarid on liigsed?
Kuidas tekib selline deja-vutunne,et see kõik on juba olnud,partei ja valitsus on 24/7 tõotanud rahvale:kohe-kohe läheb elu paremaks,kannatage veel...
Lõpetaks kiitva hinnanguga Ivan Orava vabatmeeste-klipi kohta jutuubis,kus eriti hea sõnum Erik-Niiles Krossile pühendet.Andekas ja armas lugu vürst Gabrieli ainetel.Ei piisa minu arvutimanipuleerimisoskustest veel,et seda siia reponseerida: seda kohta pole me veel läbi võtnud,võin vabanduseks öelda.
Sain küll just SF-riigist kirja oma Nordea Pankki Suomi OY-lt ,kus hyvalle asiakkalle räägitakse muutoksista palveluhinnastossa. Muunmuuassa väideti,et tilin saldokysely on nykyaikana O,33 Euri pluss käibekas,aga 1.juunist on hoopis 0 euri.
Kas väljamaised patsiendid ei luba pangaisadel end lüpsta?Minu arve on seal rublaaja lõpust 0 FIM-i,aga kirjad Säästöpankki OY kliendile tulevad ikka veel. Peavad vist salamiljunääriks? Niipea kui suuremad summad kätte saan,kohe viin osa neilegi hoiule.
Ärge jääge rahatuks meie rahariigis -see on jube.
Kujutan vägagi elavalt ette,endiselt teie
metskapten Enno E.Poldre ,nr 131

No comments:

Post a Comment