Thursday, March 17, 2011

EestiPoiss

Donkihotliku võitluse tagamaadest
Eile sai siis pealinna Puudega Inimeste Tegevuskojas järjekordselt pakutud tasuta õigusabi raames vesteldud targa daamiga õigusbüroost,kes pädev seadustes ja paragrahvikõverikes. Mureks oli mul(nagu kõigil meil,teistel kilulinna vaegureil)fakt,et meile, invaliididele linnaviletsuse poolt ca poolesaja krooni eest müüdaval plastümbrises tasuta parkimise kaartidel pole suurt seaduse kaitset.Pole kaitset ka päikese eest,mis pleegitab viltpliiatsiga plastikule maalitud kehtivusaja ning toob samuti trahvinõude.Mida saad paluda tühistada.Aga siis teenid hõlpsasti järgmise. Pargid näiteks auto korraks keset linna nagu liikumispuudeliste liidu juhtfiguur Arko sügisel- ja saadki trahvilaksu kätte.Mis siis,et tegevuspaik oli Vabaduse plats,kus toimus töine kohtumine adenauerliku näoplaaniga Aaviksooga.Teemaks oli uurida kuidas ratastooliinimene pääseb tolle klaasristpühamu juurde (?).Ja vat seda Arko abitust kasutaski alatu, keegi Eesti Rahariigi lüpsioperaatoreist,kes sai võimaluse pista rahanõue poisi auto tuuleklaasile. Vaidetaotluse tavaesitamisest polnud abi,nagu ka minu puhul,kes ma sain hoiatustrahvi Telliskivi säästumarketi parklas poes ostulkäigu eest. Mulle küll CityPark peamajas väideti,et neile invaparkimiskaart ei loe,see ei kehti(?).Tore küll,ise te ju hüppasite pea ees suurde liitu ja nüüd ei täida uue Kremli käsulaudu? Kui kinnitate, et eraparkla silt loob võimaluse igalt Euroliidu riigist Tallinna laekunud sandilt ka Ravi t. polikliiniku ees,Olümpia hotelli parklas ja paljude pealinna toidupoodide juures jm,nagu juba öeldud, igalt sandilt tema viimased pennid ära võtta(?) Jurist osutuski minusugusest targemaks,teatades,et KUNA Eesti pole allkirjastanud EU Sotsiaalhartat, pole ka kohustusi vaegurite suhtes. Mõne veel targema inimesega lävides leidus hiljem ka "porsanreikä", mille kaudu olukord laheneks:kui K-kohuke,kes ho-hoolib, pistaks parklapindu rendile andes lepingusse pügala-tuleb markeerida nii-ja niipalju kohti invaparkinguiks ning neid lasta kasutada, igati korras hoida ja hooldada.
Seniks aga soovitas juuraneiu, et ma kasutaks ajakirjanikuna omi võimalusi anda ajalehega piki peapekki vaegureid ahistavaile aferistidele.
Remark. Et uppuja hädast väljasikutamine ikka tema enese asi oleks.Sest kui kogu me elu on orienteeritud võimalikult suure raha väljapeksule ükskõik kellelt ja mistahes hinnaga ning empaatiatunded on out...Nii polnud ime,et valimispäeva ajalehest sai lugeda: Viimsi noor abielupaar kahe lapsega valimas käies väitis reporterile,et nad ei saanud anda oma hääli Savisaarele,kuna too jagavat sotsiaalabi igasugu hädalistele vms (?)Partei ja valitsuse jõupingutused on vilja kandnud,ütleks ma seepeale.Kui pealtnäha normaalsed inimesed on mures,et heitunudki loodavad leida oma kohta päikese all.Kas peabki olema normaalne,et VõsaPets sõidab TVsaates Pärnu taha töötu ema nälgiva suurpere lapsi toitma, kilekotid söödavaga auto tagapingil? Ju siis.Automaailma sügavusse põigates:täna märkasin oma hämmastuseks,et Jeep Wrangleri mudelil Sahara on edevad kroomuksehinged säramas kaugele.Huumor küll,kui mõelda, milline on militaarrohelise ehk liivakarva maasturimudeli sihtotstarve:et too sulanduks loodusse,kui vaja varjuda näit kütil ehk loodusvaatlejal.Pühademunadena sillerdavad nikkelplärakad küll kamuflaasist ei kõnele.
Positiivset.Lõpuks ometi sai politsei firmalt NarTest omamaised testseadmed narkarjuhte joovastavate ainete tuvastamiseks veerandtunniga.Olgu öeldud,et nood jobud tänini karistamatust nautisid.
Päeva õhtupoolik möödus kunstirahva seltsis Rahvusraamatukogus,kus suure aplombiga avati Eesti nüüdisgraafika näitus ning anti üle Wiiralti preemiad.Kunstnike Liidu isa hr.Liivrand ning kunstiteadlane hr.Kahn said võimaluse etelda kuulsatele ja kummalistele,anda üle preemiaid.Hiljem omatahtsi kuuenda korruse saalis teemadesse süvenenult märkasin,et ma andnuks harrastusgünekoloogi eripreemia aktipiltide eest Jaak Visnapile,sest volüümikate daamide ekstrahuvitavate detailide esiletoomises tundus mees olevat ületamatu.Minge,veenduge ja jahmuge.
Roheliste kandidaatide siselistis ringleb hulgi arvamusi ja hinnanguid äsjalõppenud valimiskampaaaniale,lisa leidsin Maalehest Sulev Valnerilt,kus mees sedastab valijate teatud peataolekuid kahel põhjusel.Rohepartei sisetülid ning täpsustamata sõnum valijaskonnale.Midagi sarnast võiks meile öelda küll,aga täpne halastamatu formuleering kõlas:Amorfne moodustis, pidevais sisevastuoludes rohelised koos müstiliste vabatmeestega,kes arusaadavate keskkonnahoidlike eesmärkide asemel pühendasid põhiauru kodanikupalgale said vastuseks maameheliku õlakehituse (!)Leian,et oleks aeg lõpetada möödanikku jäänud pereheitmise etteviskamine.Inimesed minuga koos olid pädevad,hakkajad ning arukad,seda märkasime ju kõik.Ent ju siis pole Eesti elu veel täiesti põhjas kui kodanikupalk ei tekitanud nii suurt elevust ega tähelepanu nagu eeldasime.Usun endiselt et kui iga kodanik töötab ühe perioodi riigikogus,ongi kõik me mured murtud.Täna kirjutab valitsuse kontrolli all olev ajalehtki,et sealsed pensionid on mõõdetavad 37 tuh. krooniga kuus.
Rikaste ja ilusate riik hoiab ikka omasid.Anna-Maria Galojan(ref),kes eurorahadest miljoni vinnas,pääsebki vist kohtukulli küüsist vaid veidi räsituna.
Millisele parteile kuulub laevaremondifirma BLRT,pole avalikult maha hüütud,kuid veidi varastada on lubatud tollelgi.Tütarfirma Refonda pettis maksu-ja tolliametit 117 miljoniga, kuid pärast "parandusteguri" rakendamist nõutakse välja vaid 13 miljonit.Ju siis rikas riik seda va ülejäänut ei vajagi,sest kahelt rindelt kogunev sõjasaak peaks kah üksjagu tulu tooma.Inglise dokfilm ju näitas,kuidas sõjamehed Iraagis "smonni" koguvad.Otsustage ise,kas röövida uskmatuid või Fjodor Bermani.
Ega me taha olla natsid,kes teatud rahvust vaenasid?
Jääge terveks!Teie metskapten
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment