Saturday, April 2, 2011

EestiPoiss

Kas eksimine on inimlik?
Nii tahaks küsida,kuna mu eilne sissekanne potsatas kummalisel kombel siinselt aadressilt hoopiski minu varasemale v-meister,mis vanameistrit tähendas kuni märkasin,et keegi teinegi vana meister kasutas sama saiti.Niisiis sündiski enopol,mille peale pidanuksin tulema varem.Sest ainuomast ja -laadset ei suuda keegi kopeerida.
Küll aga üritatakse jatkuvalt kopeerida maestro Kirsi taasalgatatud missivalimisi. Nii on pealinna eliitkodanike võsukesed kogutud eliitkoolidesse,mis kannavad nime Kesklinna G-8 ühendus.Sealt leiame nii Inglise Kolledzi,Reaalkooli, Prantsuse Lütseumi kui Gustav Adolfi jt.kes igal õppeaastal valivad Kesklinna Kaunitari elik koolimissi.Mina kui Nõmme patrioot sooviks,et saaks teoks ka Nõmme koolidevaheline iluduskonkurss ,olgu tippkaunitari contesti nimeks kasvõi Nõmme Neti.Ehk midagi muud teie äranägemisel.
Nõmmest veel.Sügiseks saame Nõmme turu juurde teetõusule linnaosa asutaja Nikolai von Glehni ausamba,mille tegemine on usaldatud Seaküla Simsonile.Kujur,kes sai rängalt põrutada Afganistani sõjas kui murdmatu liidu okupantvägede koosseisus seal uskmatuid koeri karistas.Ning pärast seda produtseerib imetabaseid falloseid,mis vaimustavad publikut läbi oma üllatavate kujutelmade/kujundite.Mõnegi fantaasia on unistustest suurem,nagu klassik on öelnud.Milleks see kõrvalepõige,küsite.Aga hirmu pärast,sest ega oska aimatagi,millise organi kujuline too monument sinna mäenõlvale tõuseb(?)Ja siis saab üllatunud nõmmekas südametäiega öelga:"Ega von niii suur M kah polnud!"
Kui just see on Simsoni taotluslik nägemus,siis küll.
Manfred Vainokivi,kes tegi menukist dokkari mu ammusest lemmikbaarist-Valli baarist kino Sõprus ukse all,kus oli mul kunagi noorpõlves tavaks tubli aamukahvi libistada,(kuna ukse all hea parkimiskoht alati prii seisis).Nüüd on tandemil Sauter-Vainokivi kavas teemafilm "Kuidas ma varastasin Vene riiki".Tegijail hea plaan koguda rahva käest mälestusi etteantud teemal.Ja selle põhjal linateos kokku keevitada.Olen minagi valmis oma meenutusi lähetama,kuidas tuli mul võltsida auto teekonnalehti, et saaks riigile kuuluvat sõiduriista kasutada koos rehvide ja bensiini vastava ülekuluga: spidomeeter seisma,läbisõit mängust välja ja-starti!Kremli poiste oma süü-miks piirati eraautode müüki tobedate ostulubadega ainult väljavalituile?
Ja nii nad tapsidki oma suure impeeriumi(?)
"Kaks korda iseseisvaks" on Tiit Made järjekordse mälestusraamatu pealkirjaks. Usutavasti saab sealt adekvaatset teavet me riigi lähimineviku päris pöördeliste sündmuste tagapõhjast.Siinmail oli mul küll näpp sees kui dokumente sõnastasin miska murdmatult liidult võtta üle raudtee,lennundus ja merelaevandus.
Estonskoje Morskoje Korabljadstvo,nagu minu ringkondades siis tavatseti öelda.Aga eile kui Vabaduse platsil bussi oodates silmasin vastasmajal silti Vene Teater,oli mul huultel küsimus:millal kadus teise sõna eest eesliide draama,kas juba siis kui punaväed kakskümmend aastat tagasi taandusid Narva joonele või siis kui pronksiöö draama järel linna heakorrastati?
Eesmärgiga lõpetada kogu vene draama (dramaatiline)teatritegu siin riigis üleüldse?aga keelevallatused jäävad.Linnaleht tõi ära mureliku lapsevanema Leisi Tiiu kirjatüki kus kurdeti lasteaiast,vene latsekeste käest toodud väljendi "saia pall" üle.Kui näitasin Karlide emale Kseniale seda väljalõiget,mõistsin tema naerukil näost, et väljend "zajebal" oli tallegi täiesti mõistetav...
Aga teie õppige nagu hullud,õppige keeli
ja rikastage oma väljendusoskust
soovitab soojalt teie paadikapten
Neemo e.Poldre
P.s.Lugesin just,et keegi eakas Tapa ajalooõps Enn Koppel plaanib sügiseks saada registrisse Tarkade Partei,mis lisanduks senisel poliitmaastikul tegutsejaile.Oleks omamoodi varjupaigaks tänastele kristlikele demokraatidele,rohelistele ja isegi keskerakonna rahvale. Oma vasaktsentristliku mõttelaadi poolest.Miks arvan,et tema tegevust võib saata isegi edu? Sest poliitikategemisest huvitatuid jätkub kõigis nimetatud kollektiivides,aga peajoonega rahulolematud on valmis otsima paremat.
Lugesin internetist,et tarkade partei olevat juba olemaski: RE teab,kuidas otsida ja köita lolle,kuidas neid järjekindlalt LOHKU TÕMMATA(?)

No comments:

Post a Comment