Friday, March 11, 2011

EestiPoiss

valimis/kandidaadi/laineilt lahkumas on.Muu elu tahab ka elamist,kuigi arvud toimunu kohta on kõnekad.Reformereid valis üldse 29 %,71 % ei valinud ,37 % koguni loobus valimaskäimisest üldse. Kas see pilt näitab,et Eestil on veel lootust pääseda üheparteihaardest,muutuda päris normaalseks euroopalikuks riigiks?
Keegi saarlasest arvamusliider pakkus täna me siselistis ka neljapunktilise ülihea diagnoosi rohepartei allajäämise kohta.Kui me asjaomased neist järeldusi teevad, kisubki kõik nelja aasta pärast roheliste maine tõusuks.Mina ei julge väita,et ka siis paadis olen.Aga- ära iial ütle iial!
Päriselt kindel olen vaid selles,et ajakirjanikuna mul tagasiteed tööjõuturule pole lootagi.Eilsel meediaseminaril kuulsime Ajakirjanike Liidus,et lood üpris kurvad onvad:kolmandiku palk 4000...8000 eeku,tosin prossa alla nelja teenivat,viie prossa palganumber kuusteist ja enamgi tuhat on,kaheksa protsendi palk kõigub 12-16 tuhande vahel.Kuhu passib nüüd poliitiku väide:alla 50 tuhande kuus on inimese mõnitamine(?)
Miks mõnitate neljandat võimu,seltsimehed armsad?
Endise, Ajakirjandusmaja kolleegi Piret Tali magistritööst selgus muudki huvitavat. Näiteks seda,et tänavalt toimetusse sattunu ei valda ajakirjanikukutset nii,nagu me seda mõistame.Ja väljaannete omanikud pole huvitet mingist koolitamisest.Ka see ei meeldi neile,kui mõni ministeerium endale hea asjatundja koolitaks,kelle lugusid ei peaks otsast lõpuni parandama,söödavaks/loetavaks tegema.
Noor magister tõdes,et kurvemas seisus on veebiajakirjanikud,kes pole ruumist väljas käinud (pole välisilma näinud-H.Runnel).
Parim noor reporter on see,kes valdab tehnikat:suudab salvestada,näppida arvutist vajalikku,filmida ja kopeerida(?)Käsitööline minu arvates.Ja keegi siinmail ei tea, kuidas õpetada välja ajakirjanikke.Hädas on nii kuulus Tartu Alma Mater kui minu Tallinna Ülikool.Toimetusi vaevab üldine missioonitunde puudumine.Ka see,et toimetuse juht pole liider,vaid manager.Kogu meedia on orienteeritud pelgalt omanikule raha teenimisele.Ja meie EAL-is kogu oma seitsmesajase liikmeskonnaga unistame,et meid võetaks tagasi loomeliitude viljastavasse ja viljakasse rüppe.
Seminari lõpus tõdesime ühiselt taas,et teist teed pole.Kui valitsus paigas,lubas Ebba uue ministri Liitu kutsuda,et saaksime mõtteid vahetada ja asi ära klaarida.
Meie angloameerikalik ajakirjandusmudel paistab silma erinevusega euroopalikust, saksapärasesest mudelist.
Remarke liiklusest.On sagenemas liikluspolitseinike trahvivägivalt liiklejate suhtes. Keegi tavakooli juht,direktor, jäi just mendi "näpust imetud kiirusega" näppu,nagu ka liiklusspets Johannes Pirita.
Huvitav on lugeda internetitarkurite nõuandeid.Kui sul autos GPS,on välistatud,et koduukse juures mõõdetaks paarikümne numbri võrra lubatust suurem kiirus.See halastamatu salvestaja põrmustab rahaahne mendi unistused hõlptulust.Kui imevidinat pole,tuleb lüpsikahtluse korral valida mobiilil 112 ning lasta kogu väitlus väidetava rikkumise kohta salvestuda hädaabinumbril,mis toimub automaatselt.
Jääge ja olge terved ning rooli taga kainem kui teid kontrolliv politseinik.
Seda joont hoides tulete toime ka kehvemas olukorras.Kontrollitud.Fakt.
Parimatega endiselt teie
elukunstnik ja metskapten
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment