Sunday, March 6, 2011

EestiPoiss

koos oma pruudiraasukese Anne-Liisiga väsinult kuid õnnelikena tagasi kodus. Käidud.Tehtud.See 32.pulma-aastapäeva tähistamine Pernau linnas.Kuhu maandusime pärast seda kui Hiiumaale viiv talitee oli eile me reisiseltskonnal püsti ees kui keskpäevaks Rohukülasse laekusime.Sest kusagil mere pääl olevat tuisutaat talitee võimatuks või koguniste kinni tuuseldanud.Oli valida,kas pugeda praamile ja jääd murdes sõita uhkelt Leedo laevukesega ehk purjetada rahvaauto Anniversary-60 mudeliga otsemaid Pärnusse,mis oligi me esimene sõidusiht.Annika juhatuse pääle tegime õhtuks pesa hubasesse külatrahterisse Riia maanteel,kus teine korrus vägagi koduselt kutsus.Ansambel Vanaviisi pakkus pulma-aastapäeva tähistajaile väärilist musoonitausta.Meenutan,et Heiki-Marju ning meie Liisaga sel daatumil alati koos pidutseme,sest algselt:32 a tagasi just selle tembu neljakesi koos vormistasime. Hilisõhtul liitusid meiega Annika ja Valter ning koos läksime Suur-Seppa noorte vabasse korterisse edasi puristama ning öömajatama. Aamukahvit pluss mereäärses trahteris english breakfast ning keskpäevaks pealinna,kus seitsmeks Nordic Forumisse valimisparty,le lähen.Sest tõehetk koidab:saan imet näha,mitu häält minu poolt antakse,kuna parlamenti kipun.
Võrdse kohtlemise printsiipi tahaks näha ka siis kui tänased parlamentäärid on pinsile jäädes huvitet,palju nad aastail 90...92 on sotsmaksu tasunud.Minule igatahes vastati,et selle kohta riigil andmed puuduvat(?)
Aga kel on andmeid,miks koguniste 76 prossa meie kaasmaalasi viskleb rahamuredes?
Samuti juletakse juba küsida,miks panustame julgelt oma kaks prossa SKT-st sõjalistele kulutustele ja relvadele ent päästjatelt koorime viimast?Sisejulgeolek pea olematu,ent sealt muudkui säästame?
Mo Liisa tuli just valimisjaoskonnast ning kiitis uhkelt:ma valisin sinu !Loomulikult,vastasin. Sest 32 a tagasi valisin mina sinu.Kas bartertehing,küsis mu nutikas Liisa.No näedsa et blondiin ta mul pole(?)
Kus varjavad end tegelikud blondyd? Küsimus tekkis tunaeile kui Postimees pajatas Smiguni sünnnitet tütrest,aga Õhtuleht teavitas oma lugejaid Kristiina poja(?) sünnist.Rohkesti pakkus kelmikas jobujutt ainest vallatuteks kommideks:kes pajatas kaksikute: poja ja tütre sünnist,kes pidas seda lugu ämmaemanda eksituseks,kes oli varmas hullemaid veidrusi serveerima.Vaimukaist inimestest meil pöuda ei ole.Küll aga vajab Eesti integratsiooniteema rakendust omavahelise sidususe arenduseks.Marek teatas Hiiul valijakohtumisel,et meie koolisüsteem toetab rühmaõppe arendamise asemel ranget individualismi arengut,kuna kontratööd ja kogu õppetöö käib omaette toimimise,individualismi arendamise tähe all.
Miks arvan ma,et partei ja valitsuse tühilubadustele peab saabuma järsk lõpp. Kas ka arenenum osa rahvast sedasi tuumab,selgub juba õhtul.Et valimisteema tänaseks lukku panna,meenutan oma eilset moblasõnumit,kus Mart Laar(?) palus hääletada IRL-i poolt.
Kui mehike nägi mu nime rohepartei nimekirjas,tekkis tal mõte mind ülejooksikuks agiteerida? Nii ma seda SMS-i nähes mõtlesin.Aga kuhu jääb andmekaitseseadus? See palataliseeritud teksti pillav mõmmibeebi ei tohiks ju kusagilt koukida välja minu moblanumbrit mitte üks raas.
Kas valitsus salgab juhtunut, aga Mölder ja Skalli teavad,et tõde on kusagil mujal?
Kui teiegi teate,helistage,kirjutage,joonistage ja hääletage- paar tunnikest veel aega.Parimatega
endiselt ja väsimatult teie metskapten
Enno E.Poldre

No comments:

Post a Comment