Thursday, February 21, 2013

Taksomeetrile kordistaja,veearvestile kiirendaja

Selline mõte tuli pähe eile,kui kontorist Tallinna Vesi helistati ning teatati,et mulle tuleb täna külla ametimees, kes veearvesti välja vahetab.Milleks seda,küsisin.Praegune juba kaks aastat teeninud ja võimalik,et saastunudki,väideti.Kui te mingit imevidinat/kiirlugejat pakkuma ei tule,siis olgugi nii,vastasin.Hommikul aga ülla-ülla, käis keegi kurivaim kell üheksa viisteist välisukse linki käppimas,kui me alles voodis.Sest kokkulepit aeg asjapulga saabumiseks oli pool kaksteist ning Mimmiliisal töönädala ainus vaba päev,miks mitte puhata. Et mu kurjadel kahtlustel tõepõhi vettpidav oli, selgus mulle siis kui vennike kümne paiku helistas, et värava taga on. Ju siis minu lohkutõmbamisega nii tuli takus, et ei malda enam oodata,mõtlesin. Kuna abikaasa pidas just plaani vannituppa minna,palusin ikka graafikust kinni pidada.Mehike tõmbas tööauto paar meetrit edasi ning parkis demonstratiivselt me elutoaakna vaatevälja, piirdeaia taha loomulikult. Seal siis passis kuni kell kukkus, va õnnetuke.Täpselt minut enne õiget aega helistas,kutsusin sisse ning palusin mitte pista asemele mingit kiirendajaga vidinat ning järgmisel korral ikka kellaajast kinni pidada. Midagi mühatas siiski  vastuseks kui keldrisse laskus,aga kas mu juttu mõistis ei saanudki ma pihta.
On ikka täielik Imede põld see Venemaa, mõtlen kui vaatan jutuubist piiritaguste elu-olu. Meil teab iga koolijütski,et avariilisest autost inimeste päästmiseks on igasugune hüdraulika ning metallilõikurid,mida näeb automessidel ja päästeameti promoüritustel.Võõral maal tuleb paugu saanud, kortsus metallihunnikule ligi möödasõitja, kes tavalise kirvega sedasama teha üritab, mida õppinud päästjad oma eritehnikaga.Võite siis arvata kellel asi  rohkem õnnestub.Täielik imemees oli ka keegi pensionärist vanapapi,kellele väidetavalt määriti pähe avariisüülisus ning kindlustus keeldus hästihoitud Audi tagaosa purunemist kinni maksmast kuna kenal valuvelgedel autol vanust juba tosin aastat.Papi läks siis kaevandusse ning tõi kodugaraazi käsivintsi, millega venitas vasaku lanzeroni sirgeks.Ketaslõikuriga, koolijoonlaua abil elimineeris kortsus tagatiiva ning muljut uksekarbi, skalpelliga lõikas lahti liimitud tihendi tagaklaasilt.Argoonkeevitusega siristas uued detailid paika,kruntis ja värvis ning taastas Audi tema noorpõlve näguses ning konditsioonis.Kui ise poleks kogu protsessi näinud,ma mitte ei usukski,et külamehest Kulibin seda kõike teab ja oskab. Müts maha,kel pöial põiki pihus,ma ütlen.
Huvitavad mõtted tükivad pähe eelseisva vabariigi 95.aastapäeva künnisel.Näiteks selline,et kas oli sisu tuntud dissidentide Mart Nikluse ja Jüri Kuke ning sadade teiste teisitimõtlejate vastupanul ning kannatustel. Kui nüüd tuleb inimestel avaldada valitsusele südamest tulevat protesti kõrgete elektritariifide vastu nii Tallinnas kui Tartus,mida näitas AK eile ja täna.Niiipaljukest võiks bojaaridel ikka ausust olla,et tunnistataks tõde-uus liit seda kõike dikteerib, märkamata rahva ostujõu puudumist.Kolme-neljasaja euro suurused kuusissetulekud sünnitavad vaid vasesust, süvendavad hädaorgu ning kurnavad elujõu.Samas ei väsi arrogantsed ülbikud seletamast,et hinnatõus olnud neile marginaalne,suisa märkamatu ja pelgalt mõne protsendiline.Mina muretsen ikka,nagu näete,haugimäluga valijaskonna pärast,kes ei raksa rusikat lauale vaid kuulab lambanäoliselt mesijuttu,et tänased äravalitud on parimad ning teistmoodi ei saagi.Muidu tulevat käsikäes Saviets ja Maksumikser ning siis te alles näete kuidas Aadu Luukas õlut pruulib.Hullemat tulevikku ongi raske ennustada,usub ka teie paadikapten Neemo E Poldre
P.S.Jääbki vaid üle pärast armeereformi Rootsile sõda kuulutada ning kohe alla anda.Las siis Karl Gustav muretseb mu rahva eest edasi,tal asi käpas.

No comments:

Post a Comment