Wednesday, February 13, 2013

Parim elekter on säästetud elekter

on öeldud vaba riigi kõrgeimast kõnetoolist.See Esimese Andruse mõtteavaldus kõlab irooniana nende kõrvus kes kolmesajasest kuusissetulekust peavad suutma ära majandada ning kõik olmearvedki tasuma. Säästja saab mingi äraspidise loogika põhjal järgmisel kuul suurema elektriarve. Kuid nagu ütles juba Marie Antoinette-Miks vaesed saia ei söö kui leiba pole...
Miks mul see elektrimajandus nii hingel lasub, küsite.Vat kella kahe paiku öösel kui hobust jootma läksin, oli kemmelengi kapis pime öö nagu neegri unenägu-klõpsi palju tahad, särtsu seina sees pole. Säästuelekter kohe meenuski, sest arvasin teadvat kelle tooli sisse enamus eestimaalasi selle kokkuhoitud edisoni suunaks. Lisaks lugesin EPL-ist euroala energiavoliniku mõtteavaldusi selle kohta kui hea on vabaturu elekter.Poleks pidanud lugema,sest näen seda oma maja elektriarveteltki-võrguteenus pluss taastuvenergiatasu olid 108.- ning elekter ise 87.- raha.No miks ta siis hea ei ole, aga kellele,küsin.Konkurentsiamet juba uuribki, kust ja kuidas tekkis EE pangaarvele 700 000 eurot.Teisisõnu firma marginaal on kasvanud viis korda...Ühendatud anumate e Arhimeduusi seaduse põhjal on eesti rahvas jäänud seevõrra vaesemaks.
Meedia väitel kulub pealinna tänavaaukude lappimisele sada aastat.Olen oma paarkümmend aastat tagasi kirjutanud uurimusliku artikli sel teemal-niikaua kuni kestab kuritegelik ja rahvavaenulik riigihangete süsteem, et ehitajaks saab odavaima pakkumise teinu, ei saagi midagi muutuda.Sest hankepakkumise saab võita vaid see,kes kvaliteetse bituumeni asemel kasutab asfaldisegus naftatootmise jääke, mis voolab asfaltbituumenis autorataste all laiali nagu paksem õli, ei seo asfalti  ning mille leektäpp ei vasta normatiividele.Näete isegi,et Soomes ega Rootsis pole kunagi taolist igakevadist teedelagunemist, sest nemad pole nii rikkad. Sovjetipärandist me lahti rabelda ei suuda-ikka plaanime kohe raha kapremondiks kui midagi valmib...
Saatsin meili ajakirjanik Tuuli Jõesaarele, kes pühendas oma loo hasartmängumaksuraha suunamisele riigieelarvesse. Kirjutasin,et võtku ühendust Tallinna invaliidide koja tegevjuht Tauno Asujaga et paljastada Jürgeni häbitu vale,nagu ei muutuks invade tegevuse rahastamises midagi halvemaks.Loll jutt suhu tagasi,sest kes riigieelarvest enam vaegurite spordipäevi, kunstikursusi jms. toetaks.Seni ostsin minagi igaks loosimiseks mitu piletit,sest teadsin et toetan läbi selle iseennnast,kuigi ei võitnud otseselt midagi.Nüüd ma küll loobun selle  valevorsti ja ülbiku toetamisest,varastagu ise edasi. Riigi kassast, nagu bojaaridel kombeks.Ehk tehku autorollotamise-skeeme.Neil läheb ju kõik läbi mis raha toodab. Eesmärk pühitseb abinõu.Sest seda va maailmavaadet /loe-vargamentaliteeti/ on ju vaja toetada.
Aga aitab retside kiitmisest.Kirjeldan pigem uudissõna TEHNOSEKSUAAL.Briti nädalaleht The Week mainib tunnustavalt traditsioonilisi isasetüüpi õlinäppe kes autot remontida mõistavad.Heureka,siis olen minagi terve pika eluea olnud just toosama tehnoseksuaal.Tervelt 49 protsenti saareriigi naisi vajuvad jalust nõrgaks kui taolist isendit trehvavad.
Kas panite imeks,küsib teie
paadikapten Neemo E Poldre  

No comments:

Post a Comment