Monday, February 11, 2013

Jumal tänatud,lapsed saavad päästetud

Umbes nii õhkasin ma oma lastele mõeldes kui me meedia tõi rõõmustava uudise.Ca seitsme aasta pärast saavad tänu Eesti Geenivaramule,mida kogutakse praegu Tartusse,nö kiibitud kõik eestlased.Seda mitte sõna otseses mõttes nagu Tallinn täna nõuab kõigi linnakasside kiibistamist,vaid ülekantud tähenduses.
         Naha alla ei pisteta mingit plastjubinat,vaid kogu infopakett suguvõsas põetud tõvedest asub vastavas meditsiinilises arvutiprogrammisLäheb pealt neljakümnene inimene perearsti vastuvõtule,võtab õde sealsamas näpust vereproovi. See tulemus söödetakse arvutisse ning tark raal näitab mis haigus kohe-kohe inimest ähvardab. Nii ongi välistatud et näit insult kuplisse laksab või kuri vähk sõrad su organismusesse surub.On öeldusd,et haigekassa raviraha esimese aasta säästu võib mõõta kümne miljoni euroga.Sest tööealiste kokku lappimine pole odav lõbu, nagu minu näite varal kaeda võib-käi aastaid mööda haiglaid kuid elulooma sust ikka ei saa.Muidugi see vanusemäär oli uudissõnumis selline,kuid et insult tabab juba gümnaasiumi lõpuklassi õpilasi pole meil haruldus.Nii et eestlasel kui rahval on veel pääsemislootust ega ole õhus väljasuremiseoht nagu äsja väitis intervjuus vene pressile eiteakust väljaimetud rahvasatikas,väljamõeldud nimega Toom. Kelle Eedik on pistnud riigilt kogujate ridadesse.Sest kui madam Tshernogorovast ikka tööinimest pole,missa temaga ikka teed.Ei saa lasta ju pea olematu sotsabi võrku siplema.
Saunamaraton kui uudisspordiala lööb Otepääl laineid.Oma seitsesada inimest,sealhulgas väljamaa külalised, lippasid vallatult suusapealinna saunast sauna ning kogusid arvestuspunkte.Minu meelest hoopis huvitavam tegevus kui põhjanaabrite naisekandmisvõistlus või lumeujumise pullitegemine.
Paneks punkti rõõmusõnumiga et mu rahva elujõud pole kustumas.Elektri hinnatõus on ca 40 protsenti ning kohe kerkivad muudki numbrid,kuid ega me väsi teema üle kurba nalja viskamast.Huumorisaates Pehmed ja karvased said uued elektriarved Aaviksoo ja Parts.Mõlemad tõdesid,et nii suuri arveid ei julge mitte vaadatagi. Juku leidis,et mõttekam on teha pangas otsekorraldus-siis ei saagi teada kui palju palgast maha läks.Internetikommides jälle tõdeti et uhke on olla EE kallite välisprojektide toetaja,nii armas olevat hädalisele annetada.Mina võin olla uhke - mul nii suuremeelne rahvas
tunnistab paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment