Friday, February 15, 2013

Taas üks huvitav päev veerenud õhtusse

Mõni päev on kohe põnevam kui teine.Muidu veereta neid õhtusse nagu palvehelmeid paela otsas,kuid tänane Mimmiliisa ärasõidupäev oli hommikust alates teistmoodu.Esmalt varajase äratuse poolest,sest tuli silmaluugid avada kella viie paiku.Kuna hommikuputru ihkasin ning pesamuna 29.sünnipäev ning Beriti ema varajane lennukileminek oli põhjuseks miks mul tuli erksalt nosima hakata et mitte pärast külma toitu süüa. Luksemburgi sõitjal endal muidugi mannapudruisu ega mahti polnud,nii pistsingi ise kinni kaks taldrikutäit oma lemmikut.Selle arvestusega et järgmisel kolmel hommikul pole pudrukeetjat kusagilt võtta.   Päevauudiseid  avades jahmatas piltsõnum sellest, kuidas Uuralites,täpsemalt Tsheljabinskis ja veel viies linnas sadas alla 10 m läbimõõduga taevakeha.Pudenes alla meteoriidikilde .Paugust tekkinud lööklaine  purustas majade aknaid ning vigastas klaasikildudega 725 inimest.Kellest 112 sattusid haiglasse,neist 80 olid lapsed.Täna õhtul k 21.20 möödus Maast asteroid, millega kokkupõrkamine olnuks ohtlikum kui kümnekordne Hiroshima aatomipomm. Vat nii elamegi,aga hirmu ei tunne. Meid ei peluta isegi Reinsalu Ummi jutt, kes taaskord sogab vett IRL-i petliku valimislubaduse teemal.Kui lolliks see Stenbocki kamp inimesi õige peab,et ei väsi heietamast kuidas nemad destilleerisid oma programmi arusaadavaks.  Midaiganes see ka ei tähendaks,lõpetan mina siin selle teema.
Kell 20 toimus sideseanss sünnipäevalistega,kes valmistusid veetma õhtut Luksemburgi restoranis.Mina olin sunnitult oma karvanuustikust liikumisanduri ning veel mitterääkiva papagoi seltsis.Igavust tunda polnud mahti, sest mõned tunnikesed veetsin klassivend JR seltsis.Õhtul astus läbi Jens kes tuli küsima kas mul ehk muresid pole.Toiduvarud külmakapis piisavad ning soojuspump ja teler tiksuvad, kust need mured siis. Vaatan ikka huviga saateid Võimalik vaid Venemaal ja Kriminaalne Venemaa,et tutvuda, millistest õudseist  elumuredest on mind säästnud murdmatu liidu põhjaminek.
Samas pakub telepurgi vaatamine üllatusigi,sest saatejuhid pole sinasõbrad emakeelega või mõistetega, lasevad ülejala. HommikuTV-s kiidab vastlajuttu puhunud Urmas Vaino, et pärast räägime veel vasteldest. Perepidu nimelises laulusaates pahvatab Maire Aunaste, et tal käsil uue aasta esimene vihtumine ning imiteerib vihtlemist..Pole need küll lihteksimused ega epateerimine vaid sõnalohakus.Ju olen keelepuritaan ning pean vahetama teemat.
Mõtlesin päeval sellele kuidas kenasti ning põnevalt kasutada eelolevat suve.Sihikul on üks Peipsiäärne turismitalu ning Maanteemuuseum. Ka Saaremaa üksik väike, Püha Eelkäija nimega nunnaklooster.Laitse lossist tahaks rentida paariks tunniks vanaauto nimega Morgan ning jäädvustada koos sellega mõned ajaloolised fotod koos pojukestega et neile tekiks oma toaseinale fotosuurendus nahkse sohvrimütsi ning -prillidega papa Ennost nagu nad mind hüüavad.
Siinkohal meenus,et paljud kiidavad mind -Sa oled nii positiivne. Aga miks ka mitte,sest mul on jaatavas ellusuhtumises must vöö.Kellele sa hing ikka kurdad,et parandamatud haigused murravad-ei need jäta.Ära ilmal valu kaeba, ära nuta pisaraid-sest ei kuri ilm see usu et sa nõnda haiget said... Nii räägiti Virumaal ja nii mäletan ka oma ema ütlevat kui laps olin.Aga sellega tänaseks lõpetab teie paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment