Saturday, March 2, 2013

Nagu vaestele jumalaarmu

jagab riik teedehituseks ja -remondiks meie käest kütuseaktsiisiga väljalüpstavat raha.Kui aktsiisi nuputamise hetkel leiti põhjenduseks et see raha läheb teedesse, siis hiljem, kui Jürgen pääses suurele rahale ligi,otsustati riigivapi kolmele lõvile võtta lõviosa.Nüüd kasutatakse vabariigi nukravõitu seisus, auklike teede peale vaid 35 protsenti,  mitte isegi 75 protsenti nagu alles hiljaaegu väideti.
Samast koorub välja teinegi mure.Teedele laotatakse asfalti nagu vaeses peres leivale võid ehk suisa poole napimalt kui naaberriigis Soomes. Mis eriti huvitav-kuigi meilt töötab Maanteeameti juures kurikuulus Teedelabor, poole sealsed töötajad võimelised asfaldi kvaliteeti hindama, nagu väideti juba kümmekond aastat tagasi. No milleks siis kallid seadmed ja hästitasustatav personal- kas selleks et varjata jälgi,petta riiki ja autosõitjaid.Soome Aalto ülikooli professor Leena-Katariina Korkiala-Tanttu osales äsjasel TTÜ teedeehituse konverentsil ning paljastas selle hästivarjatud saladuse.Öeldes,et kui asfaldikiht on õhem,tuleks kasutada palju paremaid materjale. Mina lisaks, et naftatootmise jääkide asemel tasuks katsetada ehtsa bituumeniga - aga seda pole lugupeetud daami kuuldes keegi julenudki väita.Nii uskumatu sigadus ja raiskamine, ent MTA  inimestel puudus kodanikujulgus.
              Sama mure vaevab vist ka sotsiaalministeeriumi asjapulkasid, kes teavad ja näevad kui vildakalt toimib ravimite soodushindade süsteem. HAIGE PEAB OSTMA KALLIST RAVIMIT , SEST ODAVAD APTEEKI EI JÕUA JA KISUVAD SOODUSTUSE ALLA. Nii väidab EPL artilkli ülelehepealkiri. Uuringust ilmnes et aastas maksavad patsiendid soodusravimite eest rohkem kui peaks umbes seitse mln eurot. Miks ma ei imesta-sest meie riigis on kõigi soodustustegsa just nii.Väliselt kuld, sisuliselt muld.Võtke milline näide tahes oma igapäevaelust,kusiganes soodustustest juttu, tulemuseks on tüng või kaks-kolm.Õppinud mehed asjal, seepärast.Ainult buldooser oleks ses tegevuses aus,sest tema ainsana lükkab endast eemale NAGU RAHVASUU VÄIDAB...
Lõpetaks taas poliitteemal.Minu silmis mitte just parimas valguses silma paistev keskerakond,kes viljeleb igapäevast klounaadi, mitte tõsiseltvõetavat opositsiooni, on taaskord tulnud välja aruka, lausa nutika eelnõuga riigikogule arutamiseks.Eesmärgina saagida puruks oks millel istuvad oma võimu põlistanud oravad saaks eelnõu jõustumisel elektroonilise hääle andnud inimene võimaluse kontrollida,kas tema hääl läks ikka õigesse kohta.Keskerakonna fraktsiooni välja käidud eelnõu 388 SE näeb ette elektroonilise hääle kontrolli rakendamise 2013 a. sügisel toimuvatel kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel.
     No saame siis näha millised vastuväited nuputavad välja juhtpartei ja valitsus. Midagi ikka, usub teie ustav  paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment