Thursday, March 28, 2013

Kas uus termin päästab Päästeameti

Eilsel põlengul kauges maarajoonis kasutas päästjate kõneisik keeleuuendust-kuulsime teleris väljendit ABIKAUGE PIIRKOND. Sest Tartust väljasõitnud pritsuauto kulutas kolm-neli korda rohkem aega põlengule jõudmiseks kui kulunuks sealsamas tulekahjukoha naabruses varemalt tegutsenud tuletõrjedepoo meestel ja tehnikal.Ka on tublide meeste eestotsast kadunud senine peadirektor, kes kirjeldas kogu Eesti päästekomandode sulgemisjärgset olukorda ilmekalt, rääkides hoopis päästevõimekuse suurenemisest. Kahtedele õppiv algkoolilapski pole nii loll, et seda usuks.
Millesse või kellesse usub meie Mimmi,  nagu lapsed teda kutsuvad, polegi võimalik puhuda klaariks.Kord toetab ta reformierakonna maailmavaadet, ostes ohtralt tubakat ja veini, rikastades Jürgenit ja tolle poisi  kaasvõitlejaid raharindel ning tootes liiklustrahve Esimese Andruse rõõmuks ja toetuseks,siis aga otsustab nagu mõned Eesti ettevõtjad, et toetust vajab ka Savieedu surematu üritus ning orgunnib mulle parkimise eest trahvi, unustades invakaarti aknale pista. Nagu eile PERHi ees kogemata juhtuski. Koos Jensuga sain vormistada vaide, aga kas rahahaid seda arvestavad,pole veel teada.Varjatud automaks on see hooletute lüpsmine, ma ütlen. Kes tegi-ise tegi, tuleb tõdeda.Kui pargime koos kuhugi kus tõend hädavajalik,juhin ikka sohvri tähelepanu parklatõendi väljapistmise vajadusele.Kas ma olen loll või, küsib ta kohe solvunult.Eilne päev näitas, et väga tark ta justkui pole.
Pole helget mõistust ilmutada suutnud ka omamaine politseiohvitser, Lõuna prefekt Aivar Otsalt.Kes nagu eilses blogis kirjeldatud vene miilits igasuguse valehäbita moodustas kuritegeliku grupi oma alluvaist,kellega käidi röövpüügil ja -jahil,varastati ametikohuste täitmiseks eraldatud riigi raha,kasutati  summutiga relvi ning keelatud püügivahendeid,korraldati meie vaese riigikese kulul luksuslikke puhkusereise koos oma mundris kaaspättide ja nende abikaasadega. Bandiitlike harrastuste tarbeks osteti paat ja maastur,varastati oma operatiivautode bensiini jms.jne.etc.Sõnaga,elati seaduste kiuste kuninglikult ja karistamatult kuni vahele jäädi.Tiba uhkemalt ja laiemalt ette võttes kui naaberriigi miilits.Minu küsimus-mida peab rahvas lähiajal arvama sinimundreist kui nood endi arvates oma nö tööd teevad ja nö seaduse kaitsel tegutsevad.Selgus just äsja,et neile endile ei kehti ükski seadus.Justkui nõukogude miilitsa päevil kui panin peolt või saunast tulles ja alkopilves viibides oma Volga rooli ikka erariides võmmi,kes sõitis töötõendiga,sest et hunt hunti ei murraks ning kodus sahtlis hoitav juhiluba ikka tallel püsiks...
Milliseid paralleele endise ja praeguse elu vahel täheldate teie
küsib paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment