Saturday, March 23, 2013

Sõda on käimas-Tallinn vers.Eesti Vabariik

teede-ja tänavasõda, kui täpsemalt väljenduda.Pealinna uulitsad lagunevad,kuid linnavalitsus plaanib rajada Lasnamäele golfiväljaku ning Moskva pargi. Kurtes ise rahapuudust ning seda ,et riik ei eralda kütuseaktsiist mitte pooltki sellest, mida suurim omavalitsus peaks seaduse kohaselt saama.Tallinn nõudis hiljuti, et riik peaks asuma korrastama neid tänavaid mida mööda kulgeb transiitliiklus Tallinna sadamasse. Ka teatasid mitmed väljaanded,et linn andis riigi kohtusse.Nemad sõdivad aga rahvas kannatab.Kuigi on ausalt välja kannatanud nii kõrgendatud aktsiisi kui tõstetud käibemaksu, mis olevatki justkui varjatud automaks.Pealegi saatis kindlustusseltside liit kurja kirja linnavalitsusele,kus juhtis tähelepanu röövellikult autosid lammutavaile tänavaile, mistõttu kahjude korvamine olevat saavutanud enneolematu taseme.Politsei kurdab,et saab vahel päevas isegi 20 väljakutset purukssõidetud autode kahjude fikseerimiseks.
Miks sellest kõigest nii pikalt,küsite.Aga eile öösel ootasin last ning Beritile laenatud autot koju ligi kaheni öösel ning olin mõtteis läbi mänginud mõnegi kurva stsenaariumi.Esmalt sellise,et kuna moodsal autol puudub varuratas ning seda asendab topsike aerosoolvahtu mida pihustatakse rehvi ventiiliauku et lössivajunud suss jälle ellu ärkaks. Rattavahetus olnuks ju lihtsam.Ning pelgasin,et tundmatul teel mu last varitsevad l-ohud on löönud rehviserva lahti valuvelje äärest ja laps on kurvalt teeveeres ega julge koju helistadagi vaid nuputab kuidas edasi.Läks ta ju vaid õhtul oma kahe sõbrantsiga teatrisse ning lubas pärast väikest trahteriväisamist koju naasta, mis aga südaöö saabudes tütart mitte nähes oli enam kui kummaline.Ega varemalt murepilved mu pea ümber kokku löönudki kuna olin telerit vaadates tunnikese-paar tukkunud. Siis aga helistasin ja kuulsin, et noored on juba teel koju, Nõmmele.Usun,et kuna Eesti on parteide polariseerumise tõttu löödud kaheks-osa truumaid valitsuspartei poolehoidjaid usub, et Andrusel on tugevama õigus võtta kolme-lõvi-osa. Keskerakonna eliit ja nendega  kaasaläinud persoonidele aga tundub,et Eedikul jääb õigust ülegi...Nii et peab vist tõdema Karl Vaino kombel et ideoloogilise võitluse rindejoon kulgeb läbi eesti inimeste kodude, või kuidas teile tundub. Selle küsimuse esitas meie ajaloos teistkordselt
paadikapten Neemo E Poldre
P.S. Just avaldati linnavalitsuse otsus et kõik üle 8 t registrimasssiga veoautod peavad linna läbimiseks taotlema linnavalitsusest eriloa.Näis,milline on sõja järgmine vaatus või lahing.

No comments:

Post a Comment