Sunday, March 31, 2013

Munadepühade tegevusrohked päevad

pole jätnud mahti blogistamist jätkata.Nii teen seda täna,ülestõusmispühal.Eile oli vaikne laupäev kui kõik tegevused olid ju keelatud.
Huvitav on meediast lugeda, et partei ja valitsuse paipoisi ja lemmiklapse Sandor Liive jalaotsas koliseb üks  suurem ämber. Selgub, et keegi polnudki enne sajandi ostu uurinud USA kõrbe põlevkivivarude sobivust õlitootmiseks. Nüüd saime ühtäkki teada,et meie tehnoloogia ei sobi  ning tuleb osta patent teistsuguse tootmisviisi tarvis Juba on märgata lolli otsuse eest vastutuse hajutamist-arglikult mööndakse et me ülitubli  majandusminister Partsujuku ise käskis selle Utah kõrbeala soetada.Millest targu olid loobumas jaapanlaste Mitsui  ja Brasiilia naftakompanii Petrobras.Nojah,need krantsid on harjunud raha lugema.Meil seda va puru ju ülearugi.
Vana relvavend Kirss saatis just kirja et me hea sõber Kulbergs Riiast jäi alla võitluses vähiga. Lahe vend oli, ainult hea sõnaga saame mäletada.Tema elutööks oli Bikernieki Automuuseum, mille avamisel toona käisime suurema delegatsiooniga.
Praegu teeb Mimmiliisa ettevalmistusi lasteperede vastuvõtuks. Jensu tuleb omadega Hiiumaalt, Berit Viimsist. Munad on värvimisel, salatikorvikesed täitmisel. Nartsissipotike laual ja toad korras. Pidu võib peagi alata. Isegi munaliköör ootab tarbijaid, sest munadepühad ju...
          Keelekõrva-teemadel kah veidi. Pidevalt peame kuulma kõnelevast meediast, et miski toimub suisa  ORIENTEERUVALT. Kui rahvusringhäälingurahvas külastanuks regulaarselt meie Ajakirjanike Liidu keelekoosolekuid, siis saanuks nad teada, et õige termin on hoopist ORIENTEERIVALT.Kuna pole tegu orienteerumisega. Nagu pole ka olemas väljendit TSENAARIUM, on miskipärast juba ammu hea sõna  STSENAARIUM.Kuigi vana hea kolleeg Allan Muuk ja paljud teised pole seda kuulnudki,järjepidevalt põrutavad kõik samasse auku. Miks keegi neile märkust ei tee ega viga paranda, arumaeisaa.
Aknalaud köögis on mul justkui apteegi filiaal. Kolmed tabletid valuvaigistuseks, lisaks kahed vererõhu allatoomiseks. Mõnesugused kapslid nii Indiast kui Soomest, mis peavad mu nurtsunud liigeseid turgutama. Ja kurja krabajast eemale suruma.Nii elabki teie paadikapten
visa vend Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment