Thursday, February 24, 2011

EestiPoiss

waba riigi 93.aastapäeva puhul tervab ja rõõmustab koos teiega,et me tubli riik igas respektiivses lääneriikide klubis on tubli tegija. Tõega asi uhkustunnet väärt,ent ka kurbtus mahub mu hingesoppi - nii tööpuudus kui vaesus kimbutavad meid,sest üllate eesmärkide nimel on Elu Peremehed unustanud,kes on veel siin olemas peale VÄLJAVALITUTE. Mullu elas suhtelises vaesuses 211 ooo inimest,kelle kuusissetulek oli napim kui 286 eurot e 4480 ekr vanas rahas.Samal ajal oli miinimumpalk KOOS MAKSUDEGA 4350.-ekr. Kurbnaljakas, et ülepaisutatud ametnikkond pidaski seda raha elatismiinimumiks,mis pidi jääma alles kui kohtutäitur oma aplad küüned sulle turja lõi.Miks keegi ei arvestanud Eesti Panga presidendi Lipstüki hinnangu/katsega et viis tuhat eeku kuus on paras elamisraha? Aga Heimar Lenk on lausa rahvuskangelane: tema loomkatse tõestas, et ka tuhande krooniga peab kuujagu vastu(?) Miks teevad rikkurid selliseid eksperimente? Kas tahavad meile küljealla ujuda,petta või odavat populismi viljeleda?
Sovjetikarastusega kodanikku nad lollitada ei suuda.Kui punavõim sind ahistas,tuli kaevikusõda pidada ja vastuvõtteid nuputada.Miks kaevikusõda,küsite.Lagedal väljal kaitsetuna vastu astudes VÕETI KOLMETÄHELINE ORGAN APPI JA PISTETI SIND LENINGRADI KAGEBISTLIKKU VAIMUHAIGLASSE.Nutikamail õnnestus otsest vastuseisu vältida pead mitte tulle toppides.
Remark.Tahaks Eestimaa komnoorte ühingu (ELKNÜ) ekstippjuhilt Indrek Toomelt küsida, kas ja kuidas vaatab mees sellele,et täna on "VÄLISVALUUTA" IGAMEHE PORTMONEES NING valuutapoodi juba tohibki igaüks sisse astuda? See mõte kargas pähe, astudes välja ärimees Toome omandatud Viru hotelli keldri toidupoest,kotis mõned valuutaostud:purk soome õlut ja paar pakki väljamaist soolaküpsist.Meenus,kuidas olin käinud semuga, Tuneesiast pärit poisiga-Viru hotelli ehitusaegse garaazijuhatajaga Tartu mnt valuutapoes Liisa isale kingi ostmas.Minul polnud õigust uksestki sisse astuda,kuid koos väljamaalasega ei saadud keelata. Muidu käis poe asejuhatajast tädike ikka sveitserit mängimas ja saatis mindki ukselt tagasi kui Pariisi tädi oli kord palunud enne siiasõitu uurida,kas ta mulle teksapükse kohapealtki saab?
Vat Ben Amuriga sisenemismuret polnud.Tuneeslase päevitunud nahk kevadtalvel oli hea visiitkaart vist.Tänasel homopromo ajastul poleks ma mingil juhul söandanud koos teise poeglapsega minna poodi,kus ta mulle uhked kingad ostab(?)Igaljuhul läks nii, et kurjad poetädid olid muretud ning äiapapa jäi kingadega väga rahule.Indrek Toome jt punaseltsimeeste arvamusi ei tea,sest nemad ei teadnud midagi mu kuritegelikust kingaostustki.
Vahetaks teemat ja märgiks,et Haapsalu draama kütab endiselt kirgi.Tuleroaks langenud maja 14 a tagasi kinkinud rootslased olevat hämmingus,et Haapsalu-suurust kümne tuhande elanikuga linna kaitseb ainult 4 (loe: neli) päästjat.
Mina kahtlustan,et mõne väljapakutud süütamise-teooriast vast loobutakse.Lubati ju, et uurimistulemus selgub kuu möödudes.Ju on vaja järele mõelda,mida öelda.Sest iga mööduv päev kahjustab asitõendeid põlengukohas,nädal hiljem pole mõtetki tukkide vahele luusima minna.
Kuidagi arglikult on oma-ja väljamaised eksperdid ilmutanud,et "mõnedel tingimustel võiks ka Eestile sobida astmeline tulumaks nagu mitmes Põhjala riigis kehtimas"- palgatulu on maksustatud astmelise ja kapitalitulu ühtse määraga.Kas artikkel PM veergudel tähendab,et enam ei kehti võitjate lööklause VÕID KINDEL OLLA ! Sest EU mõjurid hakanud tööle?
Ja üldse hakkab mulle tunduma,et mida päev edasi,seda rohkem hakkavad me rikkad ja ilusad mõistma,et pea ees uude liitu hüpe oli viga:nüüd kukub me uuest Kremlist peotäite viisi tarkuseteri ja käsulaudu,ei saagi omatahtsi lihtsamat rahvast vaenata.
Mis saab siis kui valdav enamus refi-valijaid hoomab,et neid lihtsalt lambukestena tapa-aedikusse veetakse? Minu arust tore,et euroraha toob hindajaile kandikul kätte me välise hiilguse taustaviletsuse: napid pennid võrreldes muu Euroopaga.Minu prof Ivar Raig, Rahvaliidu vastaskandidaat ja mu rivaal valimisvõitluses, täheldas oma viimases loengus Tallinna Ülikoolis möönvalt,et igas riigis on rikkaid ja vaeseid. Sellega on raske mitte nõustuda,kuid ehtsa arengumaa kombel on meie klassivahed liialt suured.
Tänase pidupäevahõngulise kolumni lõpus tahaks küsida,kas ja kuidas leiab me tublis keskerakonnas kõlapinda USA konservatiivse mõttekoja Heritage Foundation liikme Lee Edwardsi sõnum: "kommunismi tegeliku olemuse selgitamine võiks olla osa haridusest kõikjal maailmas."
Vaevalt et Eestis, kus lõviosa keskerakonda kuuluvaist riigilt kogujaist hääletas vastu stalinismi hukkamõistule nagu hiljuti tõdesin,läheks läbi punavõimu mõrvarlikkuse viimine muulastest kooliõpilasteni,kel kodus vanaisad ja -emad olnud kurja võimu tööriistaks.Pole PATUST PUHTAD KA KAASAJOOKSIKUD,KES REETSID END Toompea hääletusmasinate nuppu näppides.
Tänasel pidupäeval küsiksingi: kas mõnel pole häbi olla SELLINE EESTLANE ?
Ja vastan ise;kõik oleneb perekonnast,kust taoline rahvavaenulik isend võrsunud.
Mina võin olla uhke oma perele: vanemad keeldusid kategooriliselt astumast sisse punaparteisse, kuigi präänikud olid võimsad.
Müüjannast emast lubati teha Nõmme suurima toidupoe osakonnajuhataja,isa sättida tisleripingi tagant ENSV toiduainetööstuse aseministriks(?).
Vat nii elatigi,noored tänased parteilased.
Kas olete kah tuulenuusutajad?
Võidelge vapralt, vastavalt oma elunägemisele.
Mina sain hakkama ilma partei abita ja olen uhke.
Jääge terveks ja olge tervitet
teie parteitu roheline nr.131
ENNO E. POLDRE

No comments:

Post a Comment