Tuesday, February 15, 2011

EestiPoiss

rõõmsasti noogutab: otse loomulikult pole tali mu meelisaastaaeg.No see veel puudus,et värisemisega soojasaamist kiita.Kuigi mõtteid too külmataat härmatisega katta ei suuda.Tänagi,invaõppe-koordinaator Avega suurkoolis asjatades tundsin end taas kui kala süvavees külmal talvepäeval.Mis juba kevadesse tüürib,nagu lõõmav päikeseketas läbi lumevirve meile promob.Koolis avastasin,et mu arvutiõpinguist võiks kohemaid tulu tõusta kui lähen ja informaatikatesti vormistan,teadmised ainepunktide vastu ringi löön.Kahjuks ei osanud prl.Ave öelda,kas ja kuidas ma oma käsiloleva ajakirjandusõpikutõlke saaksin bakalaureusetööks vormistada.Küllap oma instituudi dekanaadis ikka vastuse saan.Esialgu vaja arvutiõppekursusele tugev joon alla sikutada,homme ja reedel veel kohal käia.
Õppimine on valgus,mitteõppimine-pimedus,teadsid me eelmise partei juhtkommunistid. Miks muidu tõsteti huupi tubakaaktsiisi kuigi polnud välja dresseeritud valvsaid tubakakoeri miska piiri lukustada.Just selgus,et kuue tubakakoeraga kogu riigipiiri salakaubavedajaid juba ei ahista,vaja oleks lisaks tosinkond.Koos koerajuhtidega pealegi,keda samuti napib.Sest rahapuudusel jäeti valdkond fiskaalselt katmata.Nüüd kaotamegi lausa monetaarselt,sest riigikassasse jääb laekumata kümneid miljoneid.On ütlemata huvitav nähtus me AS EW juhtimine tõesti.Hakatuseks plaanitakse-mõõdetakse riigieelarvesse kõiksugu müstilisi rahalaekumisi ning leitakse neile isegi kulutuste-lahtrid.Hulgi on selgunud,et Molekuli ja PomerAntsu alluvad kui lambist arvutanud, kuipalju roolijoodikud riigi trahvialtarile raha peavad loovutama, kuipalju muidupätte-kainerikülalisi rahast tühjaks pitsitatakse jpm.etc.Ka see,mitu miljonit peavad kiiruskaamerad tulu tootma.Aga parandustegurit pole keegi osanud arvestada. Ent on inimlik huvi katsuda iga hinna eest hoiduda väljalüpsist kui pole otseselt süüdi. Et vaja möödasõidul veits gaasitada ja nätakas rahakoti pihta tuligi...
Minu ambitsioonid pole kuidagi seotud nimetet härrasmeeste hobidega,ent nende nõuniku-kreslasse külitama passiks ma ikka.Elukogemust seevõrra rohkem,et nooremaid mehi kantseldada,neid õigemale rajale juhtida.Kasvõi sedasi,et võtaks arvesse viimasel kümnel aastal vms laekumata jäänud trahvid,ning nende võrra tuluprognoose kahandada.Majanduses nagu looduses on omad loogikad ja teatud kordumistegurid, arvan. Tark ei torma,vaid võtab arvesse.
Nagu näha,riigimeheks ei sünnita,vaid kasvatakse,arenetakse.Kui teis on sisu - tehke seda.Muidu olete vääritud,arvas juba vana Platon.
Parimatega, ikka teie kandidaat nr.131
Enno E. Poldre

No comments:

Post a Comment