Tuesday, February 22, 2011

EestiPoiss

tänasel kaunil päikesepaistelisel talvepäeval küsib,tahab teada:Miks paganama päralt oleme opositsiooniediku (Savisaare) elu nii lihtsaks teinud? Kui eile invakoja valvelauas sümpaatselt heledapäiselt keskeas daamilt küsisin,kas teab juba,kelle poolt oma hääl anda,vastas rõhutatult: "Loomulikult!Savisaar on ju ainus,kes üldse inimeste peale mõtleb(?)Keskerakonda valin,keda siis veel".Hetkega kadus mu lootus jätta talle oma visiitkaart koos oma kandidaadinumbri,kontaktandmete ja rohepartei kodusaitiga,kust nähtub,et Hundisilma-vana polegi see ainumas siin põhjataeva all, kellele tavakodaniku mured korda lähevad.Kuidagi liiga lihtsalt on võimuparteid loovutanud oma positsioonid,rühkides helgesse tulevikku ja kaugemalegi veel ainult omadest hoolides,ärimehi soosides ja nende tarvis kõiksugu hüvesid nuputades.Pole siis ime,et lugupeet meer käib ja nopib rahvalt plusspunkte kui küpseid maasikaid Võsu külje alt, oma kodutalu kiviaia veerelt.Pole ju raske särada isakese, batjakese, heategijana kui juhtivad eliitkodanikud ainult rikaste ja ilusate väljakupoolel mängida tavatsevad.
Remark.Olen võlgu selgituse,miks olin kategooriliselt linnaisa paadimaksu vastu. Ta laenas paatide maksustamise idee riikidelt,kus on rajatud sadamad paatidele ja kogu infrastruktuur,mida veesõidukiomanik vajab.Sõnaga: riik on panustanud ja tahab oma investeeringuid tagasi.Kui Eedu toonuks mu koduõuele plastkaatri koos tarviliku paadihaagisega,võinuksin osta päramootori ja tasuda ka vastavat lõivu kui järelmaksu teatud perioodil.Aga võta nipust!Paati ju pole toodudki,aga RAHA KÜSTAKSE.
Andekad rahvalüpsjad on ka Sampo panga-isad,kes nõuavad kuumakseid neiltki panga kaartiomanikelt,kes kontot ei tarvita.Kui meerikreslas istuks veel Mõisa-härra,ju siis tuleks meestel maksta ka Lily baari püsiklienditasu:bordellis käia ei viitsi, ometi on vajalik põhivarustus olemas.
Jäägu tolle Tallinna baari püsikundele tema mured,mina siirdun poliitikateemale. Täitsin just Postimehe valijakompassi küsimustiku.
1.lubadus,mille täidan kui osutun valituks:TPIK-i rahva mureküsimused on juba täna minu südameasjaks,vaegurite teemaga jätkan.
2.lubadus:Nõmme parkmetsad saagu puhtaks.Panen õla alla kampaaniale "Viime ära!" ning linnaosa kooliõpilaste ja kaitseväelaste abi/transpordiga organiseerin Männiku tee äärse metsapargi puhastuse-sealsamas on ju laigulistele eraldatud maa-alad,mida risustatakse.
3.lubadus:keskkonnaõpetus alaku lasteaiast,seda teemat suudan promoda läbi Nõmme linnaosameedia.Roheliste toetus on olemas.
Kolm põhitõde,millele toetun.
1.Ära tee teistele seda,mida ei taha,et sulle tehakse.
2.Ära halvusta teisi,pühendu oma eluga hakkamasaamisele.
3.Valetamine ja varastamine EI KAUNISTA INIMEST.
Kolm asja,mida võtaksin kaasa üksikule saarele,oleks
A. vene detektiivromaanide sari Kriminalnoje delo,originaalkeeles
B. spinning ja landikomplekt
C. golfipall ja -kepid(mõned)
Ja lõpuks:minu suurim eeskuju on Lennart Meri-kirjanik,riigimees,intellektuaal.
Polnud ju rasked küsimused ega ju?
Lehva-lehva,teie kandidaat nr.131
Enno E.Poldre,elupõline nõmmekas.

No comments:

Post a Comment