Thursday, February 10, 2011

EestiPoiss

Tänasel pärastlõunal jätsin siis hüvasti oma poliitilise süütusega:esinesin rahvale Kristiine Sotsiaalmaja saalis koos rohelise Aleksander Laane,rahvaliitlaste Mai Treiali,Priit Kõrve ja Ivar Raigi ning reformipoisi Taavi Rõivasega. Tutvustusvoorus teatas viimane kohe,et on ainsana esindamas valitsusparteid.Seda repliiki sunniti teda peagi kahetsema, kuna rasvaliitlased kukkusid teda kolkima kui rannamees rotti. Noormeest rünnati Eestimaa mahamüümise võimaldamise pärast: et soomlastel pea pool Saaremaad kokku ostetud ja see olevat justkui oht riigi julgeolekule - pigem küll see,et ülejõenaabrid kohe-kohe maad ostmas siin.Kui jutt läks hädatarvilikele riigi julgeolekuvarudele,tõstsid rasvaliitlased kohe häält ning taas jäi kambakast napilt puudu.Ikka seesama viljavaru äravinnamine,milles õnnetu Taavi näppu küll sees polnud,küttis kired tuliseks.Esimene kummastav kogemus:kuidas ühise pika laua taga istuvad poliitikud hoobilt kiskjalikult purelusse pöörasid. Saalis oli valdavalt vanem publik,kuid erutusid nemadki.Kordi oli imeks panna,kuidas mõnedki vanemad valijaprouad sõnakalt väljendusid.Minu etteaste läks korda.Kuigi mikrofoni anti justkui poolvaikivana sümboolselt käest kätte. Kui olin sissejuhatuseks publikule öelnud,et olen üks nende hulgast -olid ju siiski saalis valdavalt vaegurid- ja teatasin,et mittepoliitikuna olen ma oma valijaist huvitet rohkem kui kord nelja aasta jooksul ning mureküsimused tuleks alati mulle kasvõi TPIK-i toimetada.Näitena tõin Tallinna invaparkimiskaarti,mida trahvikutid just kütivad,et linnale puudujäävat parkimistulu täis saada.Paari päeva sees kaks trahvi-kas pole see liig?
Tuletasin meelde ka David Vseviovi,kes hiljuti sõnakalt kinnitas,et igas väärt euroriikide klubis hästi esindatud Eestil oleks aeg pöörata oma pale invaliidide poole.Alles äsja noomiti ÜRO-s meid,et vaegurite elu täielises EW-s niruks kiskunud. Me riigiisade vastus oli ülihea: valitsus toetab invaliide ja pakub olulisi teenuseid (?)Olnuks saalis rohkem muulasi,pidanuks vihjama Potjomkini külale või "pokazuhhale", nagu seltsimeestel ikka kombeks.Et neid polnud,jäi see mõte katki.Putini Venemaa valimisseaduse sarnasust me tänase olustikuga polnud samuti mõttekas välja tuua.Eks see jäägu järgmise etteaste tordikirsiks.Ja tuleb juhus,küsiks Taavi Rõivalt sedagi, kas paaniline hirm astmelise tulumaksu ees on ajendet pelgusest sama astmelise trahviskaala ees? Kuri kahtlus mul,et need kaks miskitmoodi (nabanööriga?) seotud on.
Kui diskussioon läks parteide uutmissoovide rahalise katte otsinguile,pakkusin mõtet läheneda riiklikult probleemile: vaja leida müügiks NATO riikidele midagi vastukaubaks Eestist,et sõjatarvete ostubilanssi tasakaalustada.On ju vastav kohustus lepingutega tagatud-meie ostame neilt,nemad peavad ostma samas vääringus meilt.Ent jutt pöördus automaatselt EESTI VANARAUA-RELVAOSTUDE TEEMALE.Millest on tuline kahju.Kuna Rõiva-poiss olnud tippkuttide nõunik,oodanuks tema asjakohasemat sõnavõttu.Ent meile antud aeg oli niiehknii täis tiksunud.
Meie tänase päeva mure oli niisiis nadi mikrofon.Mina juba jutuga hätta ei jää -antagu vaid ettevalmistuseks aega.Sotsiaalküsimuste paneel me riigis on hõre kui mereröövlilaeva plagu:sellest paistab läbi kogu meie invamaailma viletsus,esiplaanil pealuu ja kondid(?)
Olgu,s seekord sedasi
endisel teie kandidaat 131
Enno E. Poldre

No comments:

Post a Comment