Saturday, February 5, 2011

EestiPoiss

tervab ja ikka valimislaineil purjetab:loen PM-st oma õppejõu Rein Veidemanni päevakolumni "Isetäituv riigikogu" :
Suurte erakondade süsteemile orienteeritud valimisseadus on asetanud valijad olukorda,kus nad üksnes vormistavad ennustatud tulemuse.
Nimekirjapaigutusedki näitavat eeldatavaid vangerdusi ministriportfellide jagamisel ja komisjonide moodustamisel.
Kõik olevat võitja otsustada.Ja võitja on teada.
Selline sundseis tekitavat Reinus kui kodanikus ja valijas parasjagu ängi.LIIGA HÄSTI MÄLETAB VEIDEMANN NÕUKAAEGSEID "VALIMISI",kus olenemata käimisest või käimata jätmisest anti 98 protsenti häältest ülesseatud kandidaatidele,kes olid varem kinnituse saanud parteikomiteedes.Oma kolumni lõpetab Veidemann nii:
Küsigem endalt valimiskasti juurde minnes,kas läheksin koos selle või tolle inimesega luurele.Ja hääletagem selle poolt,kellega läheksite.
Remark:no kuidas ma läheksin luurele näit Laarimardikaga,kes PM intervjuus vastab tõsimeeli,et inimesed ei taha saada 40 000 eeku kuus palka(?)Samas kui poliitikule endale tundub,et 140 000 on talle veel vähe?
Teisalt ei suuda ma tõsimeelseks pidada näit Erki Noolt,kes väidab:tema luksusdziip Porsche Cayenne on nii janune,et riigikoguliikme hüvitisest napib bensiiniraha(?)Ja teine naljahammas,super-rikkur Sõõrumaa kurtis meedias eelviimatise,tunamulluse elektritariifitõusu puhul silmakirjalikult: nüüd pean ma oma basseinikütte välja lükkama(?)Teades,et mees EE nõukogu liikmena saab tublit lisatoetustki sarnaste lollide otsuste eest,ei suuda ma sellist nuttu ja hala mõista.Kui keerad paljukannatanud rahvale käkki,siis ära nuta märjaks minu pintsakurevääri.
Arvake ära,kellest nüüd jutt:
"Kihutas mööda maakonda ringi,kimono seljas,must vöö peal,loosis värvitelereid ja sõidutas poisikesi Hummeriga".Teenides Ida-Virus kahe kuuga üle nelja tuhande hääle...
Trikimeestest rikkurid pääsevad künkale,nagu teame.Kas roheliste kiiluvees purjetavail vabatmeestel on ka võimalust,selgub tõehetke-päeval 6.märtsil.Kahjuks ei suuda võimu monopoliseerinud asjapulgad mõista,et uustulnukate juurdepääsu võimaldamisel on tegu mitte tuppapääsenud tüütavate kärbestega,vaid stagnavette tiba laineid tegema tulevate,südantvalutavate isiksustega,kel tahe kirumise asemel midagi konkreetset ette võtta.Nagu ka eilsel ringkonnakandidaatide kokkusaamisel selgus,on sotsiaalvallas nii mõndagi võimalik korda saata pelgalt tegevuse parema korraldamise, ei raha juurdepumpamisega.
Näit kodaniku terviseleping.Mille täitmiseks on vaja head tahet ja tiba teadmisi tervishoiust.Kogu taust toimib,kuigi täna tõrgetega.Sest meditsiini alarahastamise tõttu on paljudel langenud käed rüppe,kuna hulk tohtreid lahkunud.
Oli ka variant,kuidas viia tervishoiukulud 7 %-le SKP-st.
Ja et Nato nõuete täitmiseks tuleks haiglad anda üle Kaitseministeeriumile.Nende halduskulude katmine lahendaks riigi kaitsekulude normi nõude.Ja armee roll selles parandaks ka niiviisi me euroriigi kaitsevõimet.
Keegi ei tohiks pahandada idee peale.Mina ju ei solvunud,kui riigiisad mind uude liitu peibutades tõotasid: EL ei dikteeri meile midagi.Oma majandust saame ikka ise juhtida(?).Kuidas sobib siia Angela Merkeli värske avaldus,et kõik euroriigid peavad alluma ühtlustusnõudeile.Nii peab Eesti kaotama tulumaksuvabastuse reinvesteeritud kasumilt ettevõtjaile ning ühtlustama pensioniea saabumisaega.
Huvitav,minu elukogemus küsinuks kohe,kui juhtpartei isake seda valevannet esitas,et kätt piiblile pannes SA SEDA EI TÕOTAKS?
Aga eilse piirkonnakoosoleku eel Nordic Forumis tegin ettepaneku,et veebiaadress www.erakond.ee oleks oluline iga meie eraauto tagaklaasil.Alla saja krooni maksev liikuv reklaam juhiks igaühe tähelepanu saitile,mis väga ilmekalt näitab,kuhu me tahame jõuda ja millised on valitud teed.Kuigi õukonnameedia pritsib igast kanalist makrofleksi,et meid kinni liimida,KIVISTUVA vahu alla matta.Näide:eilses telesaaates Poliitbänd sai Aivar Riisalu meie Artur Talvikule salvavalt öelda, et rohelised ei pääse kuhugi(?)
Kui see pole valija eelhäälestamine konkurendi poolt,mis siis veel? Printmeediaski kohtab sarkasmi.Kas valijad - rahvas on ikka väärt,et tahame Eesti elu paremuse poole suunata? Kaks punasetipulist juhtparteid ei vali vahendeid,et rohelisi loodusse tagasi tõrjuda.Sest mine isahane tea - ÄKKI TULEVADKI JA KUKUVAD PAATI KÕIGUTAMA!
Jätkuvalt tervitades
Enno E. Poldre nr 131,parteitute blokist

No comments:

Post a Comment