Monday, February 21, 2011

EestiPoiss

Poliitilisel ainestikul peatuma on sunnitud,sest päevateemaks tõusetunud ühe keskerakondlase hurjutus:Tallinna linnametniku Priit Kutseri internetisõnavõtt,et äsjases Haapsalu väikelastekodu kümne ohvriga põlengutragöödias on põhipatused need, kes riigi na õhukeseks viilinud. Otsesõnu oli välja öeldud,et IRLi ja reformerite kärpekirves liiga julmalt toimetanud on. Need,kes end personaalsete süüdlastena tunnevad (kui viskad KAIKA KOERAKARJA SEKKA,KILJATAB IKKA TOO,KES PIHTA SAI)on hommikust alates tagajalgadel ning kogu õukonnameedia hüüab:õnnetus on rakendatud valimisvankri ette!
Piinlik küll tunnistada:mina, vana pritsimees, aimasin hädaolukorda ette juba sügisel kui kokkuhoiumeetmed sundisid riigi sisejulgeolekut ohtu seadma-pritsimeeste töö tasustamist muudeti,palju tuletõrjedepoosid ühendati ja ositi ka hajutati.Palju lahingmasinaid loovutati priitahtlikele jms jne etc.Kahtlen,kas täna keegi huvitub tuletõrje veevõtukohtade,-hüdrantide jäävabast olukorrast.Või loodetakse vaid paakautodele,mis oma kukil kahetonniseid veekoguseid kohale tassivad.Ja seetõttu kui elevandid aegluubis edasi tammuvad.Olen ise sellise roolis olnud ja tean,kui ruttu paar tonni vett ära kulub,kui täie 8 atm survega kasvõi ükski juga välja lasta.
Mulle isiklikult poleks sobinud kutserlik väljaütlemine,milles paraku valus tõetera peidus.Tasub jääda lootma,et asjaomased lauaülemad järeldusi teha suudavad.Teine teema, mis tuleõnnetusega seoses roheliste vabatmeeste-KANDIDAATIDE SISELISTIS LIIKVELE LÄKS, on hinnangud poodides müügilolevate pistikupesadele.On saadaval ka üliohtlikud,pelgalt juhtmeid kahe surveplaadikese vahele suruvate kontaktidega.Mis koormuse suurenedes kuumenevad ja maja süüdata võivad.Tarbijakaitse peaks sekkuma ja müügilt KÕRVALDAMA NEED,KUS PUUDUB VÕIMALUS LIITEKOHTI KRUVIDEGA PINGUTADA.Kas volitatud elektriinsenerid ei peaks olema pädevamad ja tähelepanelikumad?
Pädevust eeldaksin ka riigikogulastelt,kes ei tohiks olla vaid RIIGILT KOGUJAD.Kes mammonat ja HÜVESID JAHTIDES KÜNKALE RONINUD. Otsustage ise:kui hakati vastu võtma seadust,mis tunnistaks kuritegelikuks kommunismi ja natsismi kuritegusid.Selgus hoopiski,et läks käiku sovetiaegne huumorilugu.Lasnamäelased-uustulnukad,kes tulid Balti jaamast Moskva rongilt oma korteriorderitega kohale,tõdesid peagi: meil siin Eestis tore elada,kuid tchertovski mnogo on neid eestlasi ...Just niimoodi arvasid 23. augusti mälestuspäevaks tunnistamise kohta ka Eldar Efendijev, Valeri Korb,Nelli Privalova ja Vladimir Velman ning nende seltsimehed Lauri Laasi,Lembit Kaljuvee ja Helle Kalda (kolmel viimasel õnnestus jääda äraootavaiks elik erapooletuiks-neil ükstakama).Selgelt pika reisi kordumise vastu olid aga Enn Eesmaa,Aivar Riisalu ja Aadu Must.Miks vene inimesed natse armastavad on päris veenvalt selgitanud vene psühholoogid.Sõjafilmides õnnestus sovetlikel kineastidel heroiseerida saksa sõdureid ja ohvitsere.Näidata neid väga humaansete ja korrektsete,hoolitsetud ja härrasmaneeridega sõjameestena.Pole siis ime,et Hugo Bossi disainiga mundrid ikka veel paljudele me künkarahva seast imponeerivad,mõnele hoopis berialike kagebistide vabarnakarva lõkmetega sinelid minevikust terendavad.Miks neile seal mäel Eesti paljukannatanud rahva murelik minevik ja teadmata tulevik korda ei lähe? Kas soojendame rästikuid oma rinnal ja toidame,omaenese ja kahekümne tuhande lapse ninaesisest loobudes?
Remark.Kuhu vaatab EU soovolinik,kui IRL pakub loosunglikult vaid emapensioni?
Aga isa-see raskeima töö tegija? Egas emad üksi tittesid saada suuda?
Arvate ja räägite küll,et Eesti ise otsustab, MIS JA KUIDAS.
Aga firmade tulumaksustamise ja pensioniea suhtes on me Suured Juhid kaugel ja kõrgel juba oma sõna öelnud.Mart Laar küll valimiste teleklipis vaidleb veel vastu,kuid kauaks seda isepäisust.
Kui vastust teate,tehke taskurätikusse üks väike sõlm.
Jatkuvalt teie roheline parteitu Enno E.Poldre,nr. 131

No comments:

Post a Comment