Wednesday, February 2, 2011

EestiPoiss

eile "molliraamatut" avades täislaksu üllatust sain:keegi näitsik,Marge Ilus nimeks, oli sättinud end Facebooki mu sõbrastiku-võrgustiku sekka.Ent asja lähemalt uurides selgus,et tegu mu kadunud,tundmatu sugulashingega:ema lahkunud õe Vaike tütre Malle tütrega(?)Noor daam nimelt saanud "nakkuse" nagu mu Beritki ning on koostamas sugupuud ja otsimas omakseid. Milles küsimus- kui tuleb Soomest koju,viin ta kokku Beritiga,kel suur osa sugupuukest vist juba võrast kõrgemalegi jõudnud.Mina ent ei jõudnudki täna ühele oma põnevale Eestimaa Roheliste Vabade Kodanike üritusele. Kaarel Tarand koos meie tiimiga otsustas korraldada Kaarli puiestee taasavamise ning pidas sütitava, märgilise kõne. Sümboliseerimaks aususe ja rohelise,terve mõistuse võitu RAHVA RAHA EEST TORETSEVA LAUSRUMALUSE ÜLE. Arukate võit saabumas siis kui tänased "punatipulised" võimutsevad parteid on sunnitud koomale tõmbuma ning laskma Toompeale meid, vabatmehi,loe: sõnavabadust, mõtterikkust ning tervet mõistust. Lugesin kõne kogu teksti varakult arvutist ning tuvastasin,et noor kolleeg valdab imehästi salvavat kõnepruuki just seal,kus mul kipuks löögile hoopiski solvav stiil.Kuna ma sugugi ei kiida heaks leninlikku juhtimist:üle laipade helgesse tulevikku.
Valimisheitluse põnev seik oli eileõhtune MuPo väljakutse Harjumäe parklate keskse kohviku Mosaiik sildiuuenduse juurde.Kus kesikud, pahandades Mart Laari fännidega selle Leedo vara - valimiskohviku skvotterliku kasutuselevõtu pärast(?)telllisid oma police force kohale.Minuarust olnuks uus sildike MOSAMBIIK hoopiski tükkis vaimukam ega äratanuks mõttehiiglastest mupovendade teravat mõistust. See viis mu täna linna sõites mõttele,et ehk on mõlemad parteijuhid nüüd ässitanud oma politseid meie, rohemiitinguliste kallale: Tulevad ühelt poolt MuPo ja teiselt KaPo tarmukad poisid ning annavad üksmeelselt nuuti "kärbestele,kes lahtijäetud aknast kippunud riigimeeste tuppa",et rasvasest riigipirukast servatükikesi näksida...
Ent me hoopiski lubame toetada elektrisõidukite soetamist,soodustada nende laadimise infrastruktuuri rajamist,suunata Eesti tagasi mereäärsest riigist päris mereriigiks: toome Eesti laevad tagasi Eesti lipu alla.Plaanime hakata maksma kodanikupalka 80 euri kuus igale kodanikule, kes siinmaal elab.Kuna niigi makstavaist laste-ja puudetoetustest tekib kolmandik vajaminevast , lisaks tuleb kate ressursimaksust loodusvarade kasutamisel pluss tänaseks kaotatud CO2 maksust loodust reostavailt ettevõtjailt.Mõistlik oleks tasuta ühisveondus -piletite trükk ja realiseerimine ning kontroll pole just odavad ja niigi on riigi dotatsioon juba ligi 70 %.Ja pensionärid kasutavad seda tänagi tasuta.
Kõlab väheveenvalt vist,kuid on tõsine plaan muuta oma riik elamisväärseks,sest
MEIL ONGI VAID ÜKS EESTI, mille majandus olgu loodushoidlikum ja riik ise hoopis inimsõbralikum.Arenenud riigid panustavad tervishoidu seitse protsenti SKPst.Lausa häbi on lugeda 29.jaan. Postimehest kurva riigieelarvekomisjoni halisemist Riik ei suuda inimestelt trahviraha kätte saada."Riigil jääb saamata kümnetes miljonites eurodes mõõdetav TULU".Sõbrad armsad,juba eos on teie mõte vigane-planeerite kõiksugu trahve,siis kukute nuputama,kes need ära maksab?Stalinlik mõttemall:iga inimene on milleski süüdi,vaja vaid seadusepügal leida...Kui meil kord kommunistidega asjad ühel pool,kas siis kaob selline stiil kolikambrisse?
Sest erikomisjoni raport kinnitab:väärteotrahvid tuleb muuta valitsuse jaoks esmatähtsaks tegevuseks(?)
Sorry,seltsimehed,sellist Eestit ma küll poleks tahtnud - nüüd tulengi Toompeale teie paati kõigutama,terve mõistuse häält vastukaaluks esile tooma.
Hääletage kõik parteitute bloki kandidaadi nr.131 poolt
Lugupidamisega väsimatult teie Enno E. Poldre

No comments:

Post a Comment