Thursday, December 30, 2010

EestiPoiss

tõdema peab,et seegi kord Viking Lotto pileti valest paigast soetas.Sadu kordi olen neid, tühje, saanud Kadaka selverist,just seekordsest kolme-milli-võidukohast,ent sel korral viis mu tee tänu kainele autojuhile Liizale hoopiski Sõpruse Rimi ette,kust mul nullvõiduga ticket hankida õnnestus.Aga olgu,see-eest oli tänaseks mu pangaarvele laekunud Andres Küngi tõlkestipendiumi osa, miska õnnestus päästa tuhandelisega mo Liiza aasta eelviimasel päeval tema kavandet kiirlaenuorjusest.Kuna peresissetuleku rahanivoo oli taaskord nullist allapoole kiskumas...
Rahateemadel jätkaks.Hommikul teavitas raadiumi-uudis,et Eestimaa Rohelised teinud ettepaneku hakata maksma nn kodanikupalka igale Maarjamaa elanikule suuruses ca 80 euri.Nüüd ootaksin konkurentparteide vastureaktsioone.K-kohukesed teataks,et alla sajalise euroraha kuus maksta polegi mõtet.See ei aita hädalist palju,mis ka tõsi. R-klubi eesotsas Andrusega ütleks,et pole sellisel rahatoetusel üldsegi ideed-see väike raha on meil kõigil endilgi,nagu ka lapsetoetuse 300 eeku,ranitsatoetused ja hambaravi-ning matusetoetused...Mille me üheskoos likvideerisime. Ühesõnaga-jätame ära. Palgadki meil niigi saja tuhande ligi- no milleks?
Toetan ma Eestimaa Roheliste mõtet,kuid ei näe kaaasatulijaid.Kuigi usun,et Milton Friedmani hinnanguil elavdaks inimeste sissetulekud stagneerunud majandust.Aktiivsem ostlemine toodaks nii käibe-kui aktsiisimaksude laekumisi. Kurb kui see innovatiivne lahendus ei paista kätte teatud parteide peamajadesse ega isegi Stenbocki poistele.
Neile veel kõige vähem.Sest kuupalgad 60...120 tuhat pole kergelt kätte tulnud,on ju raske neist loobuda mingi suvalumpeni nimel. Tavaline küsimus:Miks nad,heitunud, ei viitsinud käia kõrgkoolis,et nüüd teenida õiglast palganumbrit,millele lisasime poole jagu suure vastutuse eest.Polegi tähtis, et on kombeks - kui midagi juhtubki, siis keegi ei vastuta.
Remark:meedia väitel tähendavat eesti regilaulus sõna punane kaunist.Stopp.Sama kinnitavad slaavlasedki:"Krasnaja plostsad" olevat vanas vene keeles "krassivaja". Paslik oleks minna siit edasi oligarh Mihhail Hodorkovski uue karistuse manu,mis täna,uusaasta künnisel lisas senisele kuraditosina pluss pool aastat:nö rahapesu ja riigipetturluse eest.Mees olevat kantinud oma firmast Jukos naftat vasakule ja sealt müüki.Justnagu meie Leivaliidu esimees,lugupeet riigikogulane ja toonase Viljandi Leivakombinaadi juhatajana tegutsenud ärastaja,pärastine ja tänane lugupeet miljonär. Kes lõi oma bisnessi,asutas firma värske leiva müügiks oma kodutehase väravasse, pääslasse kui peenemalt öelda.
Aga see ei olnud vargus Hodorkovski moodi,sest meie liikusime kindlal kapitalismi kursil.Ja lugupeet inimeselt siinmail ei olegi viisakas küsida: Kust said oma esimese miljoni?
Olge viksid ja viisakad-ärge pärige.
Ega me teiselpool piirijõge ela,härrasseltsimehed!
Kena lahkuvaga hüvastlemist,mispuhul pressime end homme õhtuks läbi hangede Haapsallu.
Kus käis Heiki täna,et sõita maanteele jäljed ette ning kaevata majake lumest ja pista radikad sooja,viinad külma etc. jne. jms.
Olge terved ja tervitet!
saluteerib teie Neemo E.Poldre,
metskapteni aukraadis

No comments:

Post a Comment