Saturday, December 4, 2010

EestiPoiss

elupõlise leheneegrina avastusi teeb,millest teil vast halli aimugi pole.Kui nt kaen Mihkel Kärmase "Pealtnägijast" ülevaadet makaronisõprade peaminister Berlusconist, kes just säranud meedias oma lähedase sõprusega prostituudiga ning kes ümbritseb end kenade noorte daamidega,keda edutab kord kultuurijuhiks (sic!) kord koguniste kultuuriministriks ja kes oma populaarsuse tipul tänu isiklikule meediale ja TV-le. Kena ja põhjalik on see naisterindel oma luigelaulu esitava vanahärra tutvustus,kel võimu,raha ja jaksu järjest nooremaid murda.On ju enamvähem teada lugu,kuid järgneb point,mille pärast seesinane lõiguke üldse saatesse mahutati:
Tean ka ühte omamaist sarnast poliitikut,kinnitab saatejuht muigelsui.Ja mind tabab välkvalge hetk:vaid selle repliigi ja resümee pärast oligi onukest vaja-et Savisconi renomeele samuti hele valgusvihk pöörata.
Ka printmeedias kohtab artikleid,milles alles üks lauseke loo lõpus reedab kirjutamise tegeliku mõtte.Sovjetiajal kutsuti selle mõistmist ridade vahelt lugemiseks,kui mäletate.
Vaegurite vaenamise teemal hakkab tekkima selgus.Mitmedki avalikud foorumid on kergitanud kilbile invaelu mõõtmed ja selle raskuste talumatu kerguse.Nii olevat Maarjamaal puudega inimeste osakaal maakonniti vägagi erinev:Kagu-Eestis koguni 40 % Loode-Eestis ja Harjumaal vaid 2..3 %.Mulle näitab see number,et kui minu tarvis sotsabiraha napib,siis seal,puudeliste osariigis on asjalood veelgi hullemad.Kui tulin invaKojas viimatiselt kontserdilt,kus Nata-Ly Sakkose trio pakkus me klaveriostu toetuskontserdil võrratuid elamusi,sain ühe lisaks.Kui ma Kristiine bussipeatuses seisin varikatuse all koos ratastoolis teismelisega kel ema saatjaks. Külma alla kümne,kuid mõlemad lõdisesid ja emake masseeris-soojendas neidu,kes värises hapras nailonjopes.Polnud ma eluski nii juuspeente rehvidega ratastooli näinud-kuidas see üldse lauslumes liikus? Ja mina mõtlen vahel,et mu invaelu pole kerge...
Remark.Kuna internetis inimesed leidnud värske loo puudeliste probleemidest,on see kui lakmuspaber mis toob kohe välja riigi nadima elutasemega muu rahva kilkeid kommikastidesse.A la "juba jälle need invamured?Kuidas mina nelja tuhande ja kolme lapsega pean ära elama" etc.jne. jms. Kümneid ja sadu kurtmisi igapäevaelu hädaorust paiskub pinnale.Kohe saab selgeks miks Lang & Co tahaks internetti suukorvistada-see ju rikaste ja ilusate lukselu häbimärgistamine.
Kui riigi esimene mees teatab,et alla 55 tuhande teenimine kuus on inimese mõnitamine,siis miks mõnitate kaasmaalasi, seltsimehed? Või ehk valiksite sõnu kui päriselt ka nii ei mõtle.
Ent nüüd,märtsivalimisteks hoovõtu ajal tundub mulle,et moodne kõnekujund,erihea:
"Pada sõimab neegrit,ühed mustad mõlemad" passib kenasti K-kohukeste ja R-klubi poksilahingute pihta.Helges olevikus elada ning muule rahvale helget tulevikku tõotada suudavad mõlemad.Tehke seda,kui suudate muljalt maailmast nii palju raha hankida,mitte minu elukulude pealt kokku kraapida.
Mäejutluse sellega lõpetan
endiselt teie metskapten
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment