Sunday, December 5, 2010

EestiPoiss

taas hämmastava avastuse künnisel seisab-tubli kohtuminister Reinuke on hoolega kord avalikkust,kord meediat suukorvistamas (sõda internetikommaritega ja valgustpelgava teabe salastamisega meediasilma eest,nö allikakaitse seadus) aga hoopis valusamat probleemi ei silma.Kuidas nupukamad vangid koormavad kohtud üle oma nutulauludega. Et saada vaheldust surmigavatele türmipäevadele minnakse kohtuteele igal võimatulgi juhtumil:kord on jõusaal suletud,kord kambrisse toodavad ajalehed eilsed,kord pakutakse pudru kõrvale vaarikamoosi kuigi vangi hellitatud organism kisendab hoopiski maasikamoosi järele(?)Nii hea,et iga totakat kaebust tõepähe võetakse-nii saab korraks taas inimeste sekka, autosõidu kohtumajja ja tagasi ning seal lõbusat vaheldustki.Röövmõrva eest tosinaks aastaks hallitrellihotelli triibulist päikest ja ruudulist kuud vaatlema saadetud Aleksandr Streltsov on just türmi kohtusse kaevanud jahtunud supi, äravõetud kinnaste ja taimetoidu mittepakkumise eest.Viimatine kohtukeiss tulenes tal sellest,et äratusel hüüti lugupeet vangi austet nime,mis kuuluvat ainuüksi talle ja seda ei tohtivat iga valvur kuritarvitada(?)
Austet hr.Lang,kas Teil juba mõõt täis ei saa? Minu jt maksumaksjate raha eest vangile kohtumajas tsirkust korraldada?Kõikvõimalikud seadused oskate välja võluda, kas kaabu jääb seekord napiks?
Kutsutute ja seatute lainele jõudes:kui märkame,et nutikamad meite seast on üsna kõrgel haljal oksal,kukume kohe kiruma selmet lugeda nende lugu kui Elu Õpikut. Näiteks kui noorest salapolitseinikust Andres Rozalkast sai pealinna volikogu liige ja seejärel turuarendaja.Metsamaa edulugu ja surma uurides sai mundrimees teada kus kivi all rahatähed peidus.Kas K-kohukesed hoomasid kohe, et noor tegija astub oma eelkäijast sponsori-turuärika asemele ja toob parteikassasse pappi süle ja seljaga? No esimesed sada tuhat on kohe päral,kuigi Kristiine turg alles avas äri.On sihikul ka kaks järgmist rahapumbast turuplatsi-Õismäel ja Tartu maanteel.On tavainimesed kohe valmis meest risti lööma,et sebib ja teenib ning poliitika toel tõuseb. Kas punapartei ajal ei tehtud tihti sarnast oma elujärge tõstvat diili?
Sama puukese teise oksa küljest võrsunud Jaanus,kel Kreetal naise suvila,on ärksama vaimu ja kõrgema lennuga.Tema semutseb Belgias süüdimõistetud politseisulleriga, kellel aitab ilmselt rahasid pesta.Selline mulje jääb uuriva ajakirjanduse loost Luigepoju Ekspressenis.Kust selgub,et Van Eric laenab suurt raha Jaanusele miska mees saab elustandardist kinni pidada.Miks ka mitte,linnaisa suur eeskuju innustab. Voolu t mees vangerdas kah miljonitega,mis laenatud väidetavalt tundmatult väljamaalaselt.Jälle lehekülg Elu Õpikust-kui valetad,peida otsad vette. Loe:väljamaale. Seal raha ja rikkureid nii et tapab,asi neilt siis laenata pole?
Nii et resümeeks:unustage ära L.I.Breznevi "Väike maa".Pole see aegunud teos meie väikese maa elanikele miskine õpik.
Lugemis-ja õpihimuline
metskapten,igavest teie
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment