Tuesday, December 28, 2010

EestiPoiss

näeb nüüd selgesti ära,et künkarahval napib tervet mõistust.Siit-sealt kostub Elu peremeeste hõikeid:Küll oleme rajanud tubli riigi! Aga kellele,küsiks mina koos oma rahvaga nõudlikult.Sest kuigi pean sel kuul teedemeestele jagatud hinnangute osas omi väiteid revideerima (kõik pole sugugi nii,nagu läbi tuuleklaasi esmapilgul paistab-et teemeistrite keelepruugist sõna "talihoole" kadunud on).Lihtsalt ei võimalda meie õhukeseksviilitud riik enam endises mahus teedelt lund lükata ega sahkharjamasinaid tööle saata.Täna paugutas kraavi Sebe liinibuss,mis Tartu-Tallinna maanteel käis taksoga kokku põrgates kraavi küljeli ja saatis kolm reisijat haiglaravile .Kose kandis, samal maanteel vulises kraavipõhja terve paakautotäis diislikütust, mida just lumest kogutakse.Hommikul raksatas Laagri-Vääna teel sõiduautoga kokku hobuste veok.Sõiduauto roolis olnud daam sai surma.Tundub,et enne kui "Elu peremehed" ja "Isandamehed" autodes maanteel nägupidi ei kohtu,ei muutu suurt midagi.
Oli ju Kuivajõel kahe viimase päeva kolmes avariis süüdlaseks höövli poolt lahtiaetud asfaldiserv,mis esirattaile uue suuna andis.Kümneid õnnetusi on toimunud seetõttu,et kraaviperved ülearu laialt lahtiaetud on.Kuhu on kadunud Eestimaa teehöövlijuhtide kutsemeisterlikkus või elementaarsedki ametioskused? Kas ma enam söandakski kutseline autojuht olla nagu noorpõlves? Mäletan,et emake alailma oli mures kui talviti tööle läksin.Nagu nüüd selgub-põhjust justkui polnudki.Kuigi talverehvid siis alles leiutamata ning auto sabaruumis tütre vannike täis liiva, kühvelgi kõrval.Et Volga vajadusel mõnestki künkast üles roniks.
Luigepoju Ekspresseni uudis vihjab,et ju on Kerli Kõiv teinud teoks mu salaunistuse- filminud video Narva piiri lähedal mahajäetud kaevuriasulas.Miskipärast kohaviidet ei pakuta,kuid mullusuvel Pressibussiga väisatud Viivikonna kaevuriasula pakkus parajat sürri,et seal üks linateos vändata."Ma tahtsin filmida midagi nii külma ja lootusetut kui võimalik,Midagi,mis iseloomustaks kommunistlikku ajajärku Eestis,"ütles neidis ise.Ja nii valmiski video laulule Army of Love.Ja sellega haakub imekombel teinegi sõnum:Eestimaa Looduse Fond kipub piirama põlevkivi aastase kaevandamise määra 20-lt miljonil tonnilt 15-le.
Mida arvavad asjast suurtööstur Vähjatiit ja tema suurkonkurent-õlikunn Tamme,kes põlevkiviõli najal omale vorsti lauale tekitavad,on allakirjutanule täna teadmata.
Ärge teiegi omale halle karvu tekitage-
Las suured poisid rabelevad ise välja.
Ent loodushoiu poolt hääletage ikka
kui vähegi võimalust näete.
aaastavahetuseks Haapsallu pürgiv
metskapten Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment