Sunday, December 19, 2010

EestiPoiss

eilsele kolumnile järjejutu põrutaks.Olles vahepeal uurinud Moskva radikaalsete sündmuste tausta,oli meeldiv lugeda tõde,mida teatab meie mees Moskvas, kolleegist korrespondent Jaanus Piirsalu,Muide,kui Eesti elu arenedes tuli kõne alla,keda meie meediasõdureist saata eesliinile,me suurde ekspealinna lugusid kirjutama,tundsin siirast kahetsust,et insulditulemustega maadlev hea vene keele valdaja ja Kremli maneeride tundja,teie alandlik teener-allakirjutanu, ei saanudki oma kandidatuuri üles panna. Mäletasin hästi,kuidas mu hea sõber ja kunagine alluv transporditöötajate ajalehes, Jüri Henno poeg Meriste, siirdus Moskvasse,EW saatkonda pressisekretäri ametisse.Juba siis kadestasin siiralt ning hoidsin pöialt, et Jürkal ei lööks välja vanad alkomured.Nii küll õnneks ei läinud, kuid raskes viinavastases võitluses kahjustatud maks ja süda viisidki noore mehe enneaegu hauda.
R.I.P.armas sõber-meie lugupidamine oli vastastikune algusest lõpuni.
Ent nüüd Piirsalu läkituse manu.Ta kirjutab,et Moskva võimude poolt pikka aega poputatud vene natsionalism kasvas neil ülepea.Ja mitte see,et kaukaaslane tappis venelase,polnud noorte massilise raevupuhangu ajendiks.Vaid võimude korruptiivne käitumine.Prokurör vabastas arestist süüdlase koos nelja kaasosalisega, sest mustapäised kaasmaalased olid nad lihtsalt türmist välja ostnud(?)
Kontrollitud natsionalism ründas üle korrakaitsebarjääride. Tulemuseks on,et ametimeeste korruptiivse käitumise vastu mässavad vene noored on võimudele ohtlikumad kui vene demokraadid...Muide,tõsiasjale viitas ka me äsjane külaline meediaklubis Impressum.
Meie vaba riigi vaenlased ent on taas loodusjõud,hetkel külm ja lumerohke talv.Eile õhtuks tuiskas umbe Maardu-Raasiku vahelise tee,isegi raadio ja internet hoiatasid.
Monika on jälle hoogu sattumas.Lahkunud suvel vaenas me kaitsetuid muretuid kodanikke ülikuum aeg, mil soojus ületas viimase 144 aasta tipptulemuse.Saime jagu ka seni Ekvatoriaal-Guinea käes hoiul olnud kuumarekordist(?)
Kuumarabanduste ja külmalainete vahepeal ent leiavad tublid eesti mehed mahti teha fertiilsetele neidudele vallaslapsi.Tänu suguelu suurkujude jõupingutustele ongi Maarjamaa kogu Euroopas Islandi järel teisel kohal vabana sündinud latsekeste arvult. Nii et eelmainit asjapulgad on sama tegusad kui wabariigi joodikud-alkonaudid omas rindelõigus.Joomise poolest olime kah Svejiki rahva järel tublile teisele kohale platseerunud.
Tak derzatj,ütles mu komandör armees ikka
kui tulemus meeltülendavaks kujunes
Nii lõpetakski neljanda advendiõhtu
teie metskapten Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment