Wednesday, December 15, 2010

EestiPoiss

tõdeb,et pole kerge olla populaarne nii siin kui seal.Helistas eile õhtul Rohepartei noorte eestseisja ja uudistas,kuhu võiks tuua nende klubi poolt tehtud invaliidide jõulukingid: mingid taaskasutusmaterjalidest kaminaroosid.Pakkusin välja,et invakoja manager Tauno Asuja on õige mees taolisteks kokkulepeteks.
Harrastusturunduses kah pisuke edusamm - OY Autosõit maaletoodavad uudsed mikroautod satuvad invaabivahendi-soodustusega sõiduriistade registrisse kui tehakse vastav leping Sotsminniga. Nüüd,just tänu mu kontaktile firma turundusjuhi Toomasega läkski asi kännu tagant liikvele.Noored mehed ei peagi ise teadma kuidas asju ajada.Neid tuleb juhatada õigele teeotsale.Ja on minunkin "lehmä ojassa", siksi että taoline liikur passiks Hiiu või Hiiumaa teedele ülihästi.Autol on kahesilindriline diiselmootor kütusekuluga 2,9 l 100km ning liigub kiirusega kuni 45 km/h.Kuhu mul ikka kiiret? Turvapadi,kesklukk ja 14-tollised valuveljed on üsna luksuselõhnalised?
Ja mina,ullike,unistasin sügisel katusega elektrimopost.See siin ju mopoauto kõige üllamas mõttes,ning vaegurilt ei näpi seda käest ükski terve inime kui invamärk tagaluugil.Kes ikka ei häbeneks end ehtida invasulgedega?
Ent naabrimees Putin vist ei häbene esineda siin ja seal palja ülakehaga-promoda suure riigi näitsikutele oma treenitud torsot.Tuvastasin,et väikemehe lemmikfilm on ilmselt Bold & Beautiful kuna sealgi keegi pidevalt poolest kehast alasti on: kord Rich,kord Owen,siis jälle Bill- ja kõik ikka noorte daamide juures viibides.
Pomerants ega Maanteeameti juhikoha-täite-bossid end füüsiliselt alasti ei võta,küll aga lasevad paista oma paljast mõttevõimetust.Kakeldes,kes on süüdi Padaoru elik Hädaoru pahanduses.Et pooltuhat inimest paar ööpäeva sel riigimaanteel talvitusid. Tänagi käib vaidlus,kas siseminister astuks ehk tagasi? Teehooldel julmad apsakad mängus, kuidas saanuks minister minna liivatama Hädaoru tõusu,et raskeveokid kinni ei jääks? Iseasi,kui nõutaks lumekette veoautodele.Libeduse tõttu käis eile pealinna lähedal kummuli 35 tonniga kütuseveok,mis kallas osa diislist teekraavi.Jõelähtmel on 2. klassi tee nii lumeumbes,et raadioteate põhjal ei tasu sinna mitte minnagi. Aga inimesed käivad ju pealinnas tööl,lapsed koolis?
Pealegi hukkus eile Pärnu linnast 25 km Riia poole, maanteel libeduseavariis pooleteistaastane lapsuke.Volkswageniga ülilibedal teel, äkkpidurdusel vastutulnud kiirabiga kokku põrganud ema on haiglas.Ajalehepealkirjas väidetakse,et juhi süül(?)Millal hakkame mõtlema asjaosaliste hingelisele traumale kui surmaavariisid sedasi kajastame? Milles on naisjuhi süü,nagu SL väidab,kas meesjuht suudaks sel libedal paremini liuelda?
Pealkirjad on mujalgi vaimukad.Postimees teatab,et "Turistid Egiptuse tapjahai pärast ei muretse".Olgu,olgu.Küll aga tasuks muretseda Norra mere vaalade pärast, kelle tapmise suur liit ära keelanud.Aga salapüüdjad ikka liikvel.Mina muretseks ka armsate hüljeste pärast,keda kihnlased taas kimbutada kavatsevad-uurida neid läbi püssisihiku.Tapjahai-muret ei võtaks ma mitte hingele lähedalegi.
Küll aga lasevad viimaste päevade sündmused paista,et suure kisa läbi pääsed rahale ligemale.ERSO minipalkade pärast tõusnud kaklus Neeme Järvi ja Jänes Laine vahel tõi kaotsiläinud palgaraha-miljonid lagedale.Nüüd nõudsid oma töötundide eest hoopis korralikumat numbrit päästetöötajad.Ennäe,raha leitigi.Kas oli abiks lumetorm Monika või juhtoinaste kaotsiläinud arunatukese tagasitulek-mine võta kinni.
Minu kahepäevane lumepaos-olek saab homme läbi.Kui käin oma suurkoolis ning õhtuks laekun pressiklubisse Impressum.Kui Eero mu arvutisse viirusenosija pistab,saangi asuda teise proovitõlke kallale oma talvetöö juures.
Seniks -jääge terveks!
Ja valmistuge Jõulupühadeks!
Ikka teie metskapten
Neemo E.Poldre
P.s.Kaklevad need Eesti riigi alamad kui kuninga musketärid ja kaardiväelased mu poisikesepõlve lemmikraamatus.Viienda klassi kutile polnud klaar,mida nad küll jahuvad selmet teenida kuningat või riiki.Nagu mede siseministeeriumi ja majandusministeeriumi alamad tänagi...

No comments:

Post a Comment