Thursday, December 9, 2010

EestiPoiss

hele valguskiir seaduseandjate peakestes koidab: meedia kinnitusel kraabiti ULSist maha pügal,mis keelas loata traktorijuhtimise koduaia-maadel.Pärast ülisuurt solvunute kisa,mis tõusis taevani.Kas asjaosalised said nüüd ise ka aru,et otu maine teenisid?Tahaks loota,et järgmistel kordadel pöördutakse seadusi sepitsedes kohemaid asjatundjate poole.
Asja tundjast Vaikne Don elik selle varjunime all Twitteris säutsunud noorpoliitik Rosimannus oli Luigepoju Ekspressenis sikutatud häbiposti,kuna ta häbitult oma inside-informationi taustal ülearu terased kommentaare pildus,poliitilisi rivaale kantseldada võttis.Lugesin kogu üllitise läbi,midagi hullu küll ei tuvastanud.Ise ma nii julget hunti ei mängiks kui poliitradadel seiklen.Aga noort verd vist sellepärast broileriteks turgutataksegi,et nende "imevate laste " suu läbi vahel valusat tõde välja öelda.Sest ringkondades ja tagatubades sünnib vahel nii mõndagi,millest härrasmees heas seltskonnas ei räägi?
Majandusanalüütikud ja fiskaaleksperdid hoiavad kah madalat profiili ega avalikusta, miks ja kuidas kergitas just meie tanklais bensiini hinda oma poolteist-kaks krooni see eurotsooni võlakriis?
Et kütusemüüjate marginaalid kukuvad otse Kreeka ja Portugali hääbuvasse majandusse? Peaks küsima:kuidas on seotud see nö Arhimeduusi e ühendatud anumate seadus kõigi eurotsooni riikide majandustega ja miks lüpstakse juba meidki,kes me pole isegi jõudnud suurele lüpsiplatsile?
Vastuse ehk annab kolleeg Mati Naruski äsjavalminud piimandusfilm,mida lubas näidata lähiajal Ajakirjanike Liidu seeniorsektsiooni kokkusaamisel.Põnevaim kogemus/elamus saab see olema just mulle,kelle kaks tädi olid tunnustet lüpsjad.Vaike Essu mõisa laudas Õitsengu kolhoosis ja onunaine Elli Salutaguse sovhoosi laudas,kus teenis ära suure kuldaurahagi ehk meisterlüpsja medali.
Sovetiajal innustas paljusid hoopiski Eesti NSV teenelise rahvalüpsja tiitel.
Keda täna sellega pärjata,küsib
metskapten Neemo E.Poldre
kirjutage ja helistage.
P.S.Moodne lüps käivat nii-kui lehm tunneb,et vajab ampsu e lõuatäit,läheb ja haukab otsemaid.Sealt liigub lüpsimasina manu,kes haarab tissist ja kukub lutsima...

No comments:

Post a Comment