Sunday, January 2, 2011

EestiPoiss

Head uut aastat tänasel jaanuarikuu teise päeva õhtul hüüab ning kõiki tervitab nii ligidalt kui kaugelt.Tuli see uue rahaga uus 2011.a. küll suure kärtsu ja mürtsuga vanas heas Haapsalus,vastrenoveerit suvekodus Jeruusalemma tänava vanimas majas,mis tänasel Kalevi uulitsal seisnud aastast 1883.Igatepidi mönus ja lahe oli sündmuse kulg,mida saatis Eestimaa linnade kolmanda maksumusega saluut.Hommikuvalges silmad aamukahvi toel särama saanult istusime autosse ja suundusime suvepealinna Pärnusse tuvastamaks, kas me kõigi nelja vaieldamatu lemmikkoht:Jahisadama trahter on avatud ja kas toda pealapi-suppi ehk pohmelidze-seljankat serveeritakse tuntud headuses. Saku õlu oli küll seda hinnangut väärt.Kuid kokal oli retsept ununenud-supis puudusid neerukillud ning ka hapukurk oli kulunud mujale.Kartuliga oli seevastu prassitud küll,nii et tubli maaubina-maitse lõi üle.Paneksin selle me mininurina rohkem pearemondi-vajaduse puudumise arvele.Sest meie seltskonna kombe kohaselt ei sepapoisid ega rähnid käi peojärgselt kupli all kõmistamas.No mis pohmellisuppi vaja raisata sellistele?
Pärnu seevastu oli lummeuppunud linnake,väheste ja nappide autosõiduvõimalustega.Ent tuttuued eurovääringud olid ometi kohale purjetanud.Rüütli uulitsas pangaonude seinakapikest raputades koukis Heiki sealt välja trükilõhnalise 20-eurose kupüüri, millise tembu daamid ka pildimassinasse napsasid.Õhtu saabudes õnnelikult Haapsallu naastes õnnistas Heiki kohalikku Statoili kabanossikontorit 99-eurose diisliostuga, mis lakmusena tuvastas,et oli oma Landcruiseri 80-liitrise paagitäie suutnud üsna tilgatumaks põristada, kuni londi täiteavasse torkas.Sest justsama kogus mahtus kenasti sisse.Jaanuari esimese imelise päevakese õhtu sisustati plaanikohase grilli-treeninguga.Sest suvine grillfest juba tühja pudeliga visata:käsi peab ju vardane olema ja lõug lihane-suvise Hiiumaa grillfesti meistri tiitel vajab kaitsmist-tubli tulemus kinnistamist eeloleva suve grillfestil,astumaks uuesti Maarjamaa tegijate grillikaardile. Mina kui Kerema Kobedate Kokkade võistkonna esindajast degustaator-metskapten olen jatkuvalt kohustatud hindama mängu. Millest Haapsalus kõigi maitsemeeltega naudingut kaifisin. Finale Ultimo oli päeva vääriline. Estoniast kanti üle Hennessy kontserti,mida jälgisime samast teemast innustudes-vajalik neste oli ettenägelikult kõhukasse putlisse villitult kapiserval enne kontserdi avatakte, nii et ka Annely Peebo võis seda ekraanilt piiludes kiigata.Neile muidugi serveeriti otse kohapeal päikest pudelis,nagu kaamerasilm näitas.
Muljed olid parimad,kuigi meie seltskonnas ei silmanud punetavaid nägusid nagu telesaates - ju seepärast,et me ei liialdanud.Pealegi valati seal sponsori poolt vist kogustes,et loksus kõhus,nagu mina vahel ütlen.
Parajuslaste parteis pole kah paha olla,ütleks.Retrosexual ise pealegi,nagu uudistermin väidab.Delfist sain just sõnaseletuse-definitsiooni.Et kes olen ja kust tulen.Lisaks autojuhiloale peavad olema kaptenipaberidki.Köögis toidutegemise-oskusi pole.Rohke majoneesiga võileib on MS kokaoskuste tipp.Armastab remontida autot ja puidust piirdeaeda, tööriistakast ikka hakkamas.Moodsat elektroonikat,nagu GPS jms. armastab,kuigi seda vajab vaid korra aastas.Suitsu teeks igal pool ja ajal, viskit manustaks ka hommikul.Nii tööl kui vabaajariidena kannaks ülikonda,käiks kaabuga, sigar hambus.No selle asemel oli mul piip.kuigi triiksärk ja ülikond püsiv dresskood. Ning kohustuslike polo või ragbi asemel meeldib golf.
Kolmveerand tunnusnäitajaist viitavad selgelt retroseksuaalile,mis?
Polee pahaa,kinnitaks öeldut klassik.
Jääge iseendaks ka muutuvas ajas -
aastad läevad,kuid tore ka midagi püsivat talletada
kasvõi endas,kinnitab teie metskapten
Neemo E.Poldre rõõmu ja rahuldustundega.

No comments:

Post a Comment