Wednesday, December 29, 2010

EestiPoiss

näeb rahuldustundega,et koos teede talihooldele seatud piirangutega on kadunud ka avariijärgne trafaretne formuleering:autojuht valis teeoludele mittesobiva kiiruse. Nojah,kui tee olusid justkui enam pole, mida,s valid?
Ega ole suurt valida ka tavakodanikul,kel jääb vaid üle tulla toime meile ettenähtud 4350.- krooniga kuus.Tulin just Ajakirjanike Liidu seenioride austus-ja tänuõhtult, kus meie esimees Peeter Ernits pidas väga ilusa kõne,pakuti vahuveini ja igasugust nikk-näkki kohvikõrvaseks.Minu kõrval istunud vana tuttav,kolleegist proua kurtis,et kuigi tal kümme aastat pinsini,ei vaja endist meremeeste lehe toimetajat keegi.Ta muretsenud isegi kauni kostüümi ja käib töövestlustel,aga lootust pole.
Ent mina loodan firma Tallina Vesi inglismannidest omanike mõistvale suhtumisele. Just saadeti mulle meilboxi meeldetuletus,et ligi kaks ja poolsada eeku olevat ma äsja võlgu jäänud,tähtaeg kukkus.Mina kui kodukasvanud,maavillane humorist saatsin vastu uusaastatervituse,milles palusid südamlikult saata sarnane meeldetuletus ka Stenbocki poistele,et eesti inimene ei tule toime tallemääratud 4350-.ga kuus,(kuna oli vaja tasuda ka autokindlustus jm enne jõule) ning oma raha saavad nad kätte alles jaanuari viiendamaks päevaks kui saabub minu pension.Kas vastus Big Beni poisse rahuldab,sõltub nüüd nende majanduslikust olukorrast.
Lõpetuseks.Vihje:kuna Kadri Simson K-klubist avalikult ja karmilt nuhtleb reformipoisse nende kasuahnuse ja raha poole pürgimise eest,tuleks teha kannapööre. Tegelikult polnud ju paha meie eelmise elu: ajastu au,mõistuse ja südametunnistuse laienemisega inimeste pürgimused saada vaid endile autoostulube, korteriordereid ja välismaatuusikuid.Nagu tänagi hoolitsevad tublid parteilased eeskätt vaid oma rahakoti ja kõhukese täitmise eest.Kadrike võiks hoopiski tõsta esile teerajajaid, kes näitavad kätte,mis tasemel peaks olema meie kliimas iga inimese sissetulek.Kui on vaja osta talveriideid ja -kütet jms.Selge see,et 60...120 tuhat kuus on paras raha.Miinimumpalkade suurusjärk, et poleks võlgu.Nii polnud lausvale ka Eesti Panga presidendi Lipstüki praalimine,et ta tuleb toime viie tuhandega kuus.Nojah,kui näit autol ees juba uus esiklaas ja liikluskindlustus ette makstud terveks aastaks.Juhtub aga veel mõni ekstreemkulutus,siis te küll välja ei vea.
Katsuge siis tulla toime,eluraskuste kiuste
ja toppige Vabaduse platsi eurolehma suhu krooniseid münte
et tubli loom pritsiks taguotsast pappi üheeuroste näol.
Jatku rahahimule,soovib teie metskapten
väsimatu Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment