Thursday, December 2, 2010

EestiPoiss

kaeb huviga,et teinegi ajakirjanik-noorem kolleeg Kaarel Tarand on võtnud sihikule sama teema:pürgida parlamenti roheliste toel.Kuigi peaksin ehk nägema temas omale konkurenti valimisnimekirjas,pole see ometi nii.Ma ei tea-tunne ta mõtteilma, usun ometi,et aktsepteerib olukorra muutmise vajadust ega kipu sinna oma perenimega kogutud poliitilist kapitali realiseerima.Olles tuttav ta venna Indrekuga ning kui, vist tunamullu, Europarlamendi valimisteks läks,andsin omagi hääle ja agiteerisin tutvuskonnas Indreku poolt.Saamameestena pole see perekond poliitikas igatahes ilmaski silma jäänud.Paraku armastavad paljud ennast poliitikas,mitte poliitikut endas.Hoolivusest jääb vajaka,sotsidki on nüüd K-kohukeste eeskujul võtnud loosungiks SDE hoolib Et näidata,kes tegelikult hoolib,tuleks vast rohelistel tõsta võitluslauseina kilbile mõned mu ettepanekud:
1.Ülbikutelt äravõetud (seadus?)rannamajad laste õppe-loodusmajadeks.
2.Ülipopulaarse facebooki eeskujul tekitada internetti metsaprügitajate jt piltidega autahvel blackbook,kus nägu ja tegu ülesriputet.
3.Pööramaks tähelepanu ülikurvale invaelule tekitada internetisait:millise rahaga me tegelikult elame,millele viiks link Tallinna Puudega Inimeste Koja saitilt.See ehk lõpetaks eksperimendid vaegurite toetusrahadega.
Poleks paha ka Eestimaa Roheliste tegevuskavasse lisada teema "Tervise hoid",mis sealt täna puudub? Sisuks oleks muu olulise kõrval spetsialistide komisjoni loomine misiganes juhul kui mingi uuendus inimesi ohustab:Näiteks on palju räägitud tuulegeneraatorite läheduse kahjulikust mõjust tervisele,lindude rändele jpm.PALJU RÄÄGITAKSE SIIN-SEAL,AGA KAS KÕIGEL KA TÕEPÕHJA ON,ET TEA JUULA EGA LAPSED.
Elektrikaabel Saaremaa ja Hiiumaa vahel olevat angerjad merest minema peletanud,aga mis muret põhjustab linnuliikidele kavandatav Saaremaa sild kostab vaid õudusjutte maalt ja merelt.Kuspool tõde,peaks ütlema rohelised.
Rahajõmmid ilmselt tükivad maksma "õige" tulemuse eest.Aga sellele banaanikoorele küllap ei astuta.
Rohkem ärksa vaimu ja lahtiste silmadega inimesti roheliste partei joonele! Siis ei saaks keegi öelda,et tegelevad vaid väheolulisiste asjade ja iseendiga.
Jääge terveks,soovitab
teie metskapten Neemo E.Poldre
kes hoiab sarves veel püssirohtu.

No comments:

Post a Comment