Tuesday, December 1, 2009

EestiPoiss

Hommik,sõbrad!Mõlgutan mõtteid eilse grupitöö/seminari teemade üle.Miks panin vist ainsana tähele kuidas noorte inglannade- inglise fil-ide eesti kirjakeeles suurtäht vohama tükkis ja miks olid neis ettekandeis vastuolud väikelapsele kakskeelsuse külgepookimisel?Kas minu ajuhalvatuse eipära,et teised keegi ei hoomanud neid seiku?Ütles ju dr.Leht minu Liizale,et insultiohver kipub oma võimeid ülehindama. On see nüüd tulemus?
Märkan muudki,mis elus toimub ja teoksil.Oli just S-lehes ÕL hea uudis,et Savisaarte poliitikuperekonnal abieluvara jagatud, lahutusleping klaar.Ja Kivimäe maja jäänud emandale,Hundisilma koobas isandale.Mina küsiks,kuhu kadus heategija ja mille ta sai -see tundmatuks jääda soovinud väljamaa ärimees,kes mõni aasta tagasi olevat Viljalt tolle majakese ära ostnud?Juba siis oli arvata,et vanaonu ise mingi mahhinatsiooni/kübaratrikiga need viis milli karmanist välja sikutas,millega lehvitati.Nagu oleks tundmatu heategija abielupaari kodu päästnud,ostes selle ning lubades "noortel" seal edasi pesitseda.Loll,kes hämada ei oska. Isegi Vähjatiit omal ajal peaministrina seletas,et keegi "tundmatu" olevat talle miljoneid laenanud.Kui neljas võim viis jutu mehikese salapärasele rikastumisele. Poiss Valgast oli just enne puhtast südamest deklareerinud ühe hea kalli ülikonna ning vana Lada (?).Südi nooruki kommentaar kõlas:"Mul endal polegi midagi,aga naisuke on rikas- tal autobaas ja..."Pärast müüs Tiiduonu nii Otepää puhkekeskuse kui muudki hämarat vara ning osutus Sillamäe sadama-ja tehaseomanikuks,tänases mõistes suurärimeheks.Sama teed astusid ka Laarimardikas ja Kõverkaela-Juku,kuid väiksema õnnestumisprotsendiga või kavalamaid keerdkäike pidi.Mardikas libastus isegi veinikorgil kui D.Demjanovi wein-kellaris tasumata aktsiisiga Gruusia veinikesi müüs(!)Ja teatas sedagi,et Suukasvili iga kuu mingi summakese kinni plekib.Kuid polevat teada kui palju nõustamise eest mägedepoeg dollareid eraldab.Tasub ikka varga mäele tööle ronida kui isegi see ei huvita palju palku dajut.
Jedem das seine elik "igaühele oma" sedastas ka tekst vana Aadu "konzentratsionenlager",i väraval.
Ja lõpetaks küsimusega suurele ringile:miks on see vana Jossifi sõber,fritsude peamees veel tänagi vene inimese silmis nii suure au sees ,et just ostis keegi Kremli lähikonna oligarh Hitlerile kuulunud luks kabrioleti MB suure paki välismaa raha eest.Nähes müüja garages veel nelja Saksa autoharuldust hüüatas vene rikkur:võtan needki!
Kuna rünnakulaines hansude ja gretede vara kokku roobitsenud punaarmee ei jaksanud puhtfüüsiliselt kõike head-paremat ligi haarata.Mõtle,kui suurt esheloni vajas juba Dresdeni automuuseumi kollektsioon ! Pluss Opeli autotehase(AZLK),Zündappi mootorrattatehase, hilisema Pobeda kellatehase jms seadmepark.Kuna sõjameeste võimetel olid piirid,tulebki nüüd käia võidetute käest ostmas seda,mis hea ja ilus ning väärtuslik.
Igaljuhul -aus amet see ärimehe oma.Iseasi,et purjus Jeltsini käest ostetud Venemaa rikkused tagataskus krabisevad ja Kremli pisikestele peremeestele meelehärmi teevad...
Elage teiegi,aga mitte üle oma võimete.
Näe,Endel Siff vist suuremast varast prii- et tema käepikendus Tõnis Bittner lahkus eile Tallinna volikogust.Kus töötamise mõte olnud Endlionule meelepäraliste otsuste läbisurumine.Kusjuures Bittner käsitlenud Siffi oma pangaautomaadina(?)
KaPo agentidele teadmiseks:info on pärit avalikust,kõigile kätte saadavast massiteibavahendist ehk ajalehest.
Parimat ja lehva!lehva!
endiselt vaba ajakirjanik,freelancer Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment