Tuesday, December 8, 2009

EestiPoiss

tervitab ja ühiskonnakriitilisel lainel jätkab.
ÄRA MAKSA MÜÜGIMAKSU.ÄRA NUUMA TÕBRAST PAKSU! Nii kõlab päeva moto,mille publitseeris S-leht.Paralleelprotest on rõhuga sõnal "paadimaksu" aga ilmselt laiad massid ühinevad mõlemiga.K-kohukesetruud netikommijad juba pritsivad vahtu,et protestige ka UnZipi käibekatõusu vastu.Aga jõuad sa hing siis kõigi pätitegude vastu protsessida.Näe,abilinnapea Taavi Aas juba nahutabki meedias neid 260 ilmselt TLÜ tudengit,kes täna hommikul osalesid suurel meeleavaldusel piletihinna tõusu vastu mittetallinlastele."Ärge minge kaasa provokatsioonidega" nõuab kommunistlikku retoorikat viljelev mehike. Kas endine redis:väljast punane,seest valge? Mõnesaja krooni asemel tuleks paljudel tudengitel kuupileti eest käia välja üle kaheksasaja krooni.Käärid on selles,et kirjutad end välja koduvallast,kaotad sellegi vähese toetuseraha mida vald ehk maksaks või maksabki.Mina just esitasin küsimuse saitile kus protestiplakatid kenasti reas.Ka punane autoaknakleebis,mis na kenaste passiks mu tumepunast karva linnamaasturi akna-avale. Pärisin,kuidas sellise saaksin.
Innovaatilisi mõtteid. Kui Beriti Peijingis olles pakkusin,et piiga võiks teha jalgrattakooli noorhiinlastele kes alailma kokkupõrkeid tekitasid-mustmiljon kahel rattal kakerdavat pilusilma ses suures sipelgapesas oli ju meelierutavalt häiriv vaatepilt,mida neiuke Skype,is kurtis. Siis nüüd,pärast kurvastavat Permi ööklubi-feierwerki on hädatarvilik mul minna firmat rajama endisse punavenesse,kus keeleõpet ma ei vajagi.Ning püstitada sinna üks korralik tarbijakaitse-ettevõte.Mis nõuaks tööstuskaupadelt kasutusjuhendeid vene keeles ja piisavalt suurte tähtedega.Et ei juhtuks Permiga abnaloogseid katastroofe.Kas mitte ka hiljutine Moskva-St.Peterburi ekspressi "Neva" vastu taevast minek ei juhtunud sarnase toote väärkäitlemisest kasutusjuhendi puudumisel? No on ju lollimast lollim see Siberi lugu kui inimesed ei tea aimatagi,et rakette lastakse vabas õhus ja täiesti vabalt?
Lisaks pakun näite sovjetiajal soetatud auto lisa-tahavaatepeegli surematust juhendist.Ostsin selle iminapaga naljavidina pealinnast Videviku t. kpl."Volga".Luksautot ennast mulle ei müüdud-polnud ostuluba!
"Meie toode on ette nähtud nende objektide vaatlemiseks mis jäävad peegli vaatevälja.Tehas garanteerib peegli töö 18 kuu jooksul"
Ja kõik sai selgeks.Misiganes on tagapool,aga vaateväljast eemal, seda ära vaata.Ja kui 19 kuud möödas ära mitte üldse vaatagi!Vat taolisi tarbijakaitse-dokumente oskaks produtseerida.Näiteid leiaks ka ekspunavenest endast. Või vanast ajakirjast "Krokodil".Oli ju seal rubriik "Narozno ne pridumajesh" ?
Aga nüüd hõlmad vöövahele ja oma autoklubisse!
Näis palju meid täna kokku tuleb?
Parimat!
endiselt teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment