Wednesday, December 23, 2009

EestiPoiss

Servus!siit lehvab.Ja eilset ebatäpsust vabandab.Hoomasin,et olin Hõbemägi, Priitu tõlgendanud vähe valesti:ta nimelt pole veel teadlik Afganistani haavatute/vigastatute ebatervest kohtlemisest meie,räpaste tsivilistide poolt või ei lähe see talle,tervele keskealisele mehele, eriti korda.Mulle aga küll,kui kuulen et mu Ajakirjandusmaja kolleegi-ETA fotograafi, toonase nimega Viktor Rudko, toreda ja hea inimese, poeg Andrei Vesterinen,just jala Afganistani võitlustandril sõjajumalale loovutanu, nõuab endasugustele sõjainvaliididele inimväärset kohtlemist.Omast idee-fix mõttest nii hõivatuna ei silmanud ma loos tõika,et Priit promob üldse meie sõjast väljumise actioni,mis lausa riigivastaline tegu on. Pole siis ime,et NATOsse kuuluv Sweden laseb meid oma raadioluurel FRA luurata ja nuhkida.Vastavalt svenssonite seadustele tohivad nad koguda meiegi mobla-ja internetikasutajailt seda ja pruukida infot Rootsi välis- ja julgeolekupoliitika huvides,isegi edastada välisriikide luurele.Nii et kui Hõbemägi,Priit tahab oma vastalist õõnestustööd jätkata,peab kasutama krüpteeritud sidevahendeid.Nagu soovitas meie Kapo.
Aga millist vahendit kasutada maksunuputajate vastu,kui Raid ei aita, kes ometi "tapab majas ja aias"? Sest kolumnist Jakob Karu hoiatab:tulekul võivad olla prillide kasutamise maks,isegi blogipidamismaks, aias lõkke tegemise maks ja õllesummeri mittekülastamise maks-mis kõik otseselt mind ähvardavad.Ka laste omamise maks,peamaks ja kättemaks võivad olla karmid.Seevastu lennukiomamise maks ja veekogu ääres elamise maks ei tohiks mulle rakenduda,kuigi maksuamet loodab mingit insultiaegsetki maamaksu tagantjärele sisse nõuda.Kui mulle maksti 1500 eeku kuus ja miskised 6-7 tuhat taheti sellestki ära napsata.Vaeguri arvel aga mani netu.Igaksjuhuks valvan, et mu arvele pangas nüüdki mingit üle viiesajalist summat ei satuks.Või kuidas see juhtukski,sest Swedbanki kukkuv invapension läheb kohe kuumalt Liiza käes loosi. SEBsse pistan korraks raha kui mingit arvet tarvis maksta.Kui vaid on seda esimest,krabisevat.
Annab Jumal varanatukest,saadab saatan kohale pärijaid,teadis vanarahvas.Sama siin.Kui mingi penn pudeneb on kohe päral neli-viis käsi-pikal-huvilist.Kas Suur Vend valvab?
Ka hakkab selguma eestlase alkolembuse väidetav taust.Nimelt kasutab/ kulutab/manustab Tallink aastas pool miljonit liitrit viina oma praamlaevukeste publikule.Kulub seda ju mõnusasti, mäletan. Kui Rootsi laua juurde kuulusid kahe alkokraaniga joogi- süsteemid.Mida ma ülesõidul Helsinkist Tallinna mitte niisama seista ei lasknud kui mullusuvel koju naasin.Manustasin/kasutasin enam kui mõõdukalt,sest maas lebav vintis lonkur pole isegi südasuvel enne jaani publikule meeltülendav nägemus.Kuid vana merekaru tunne tuli maal kõndides kohe,kui terminaalist auto poole astusin.Kaine autojuht Liiza,omades rohkem kui veerandsajandilist kogemust oma kaasaga,küsis kohe:oled midagi võtnud? No mitte eriti kuid kaiperv küll veits kõigub,oli vastus.
Astuge siis julgelt,kindlal sammul vastu lähenevale jõuluajale. Hoidke nott külmas-ja võtke pea mõõdukalt soojaks.Mina kasutan oma tohtri nõu: kui on vaja libistada,võta mõned pitsid teravat.Aga õlmari ja veintsiga ära liialda!
Sama teilegi soojalt soovitan!
Parimatega teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment