Monday, December 14, 2009

EestiPoiss

Heia!Heia! Tänane communicationi arvestus sujus "polee pahaa" versioonis.Ainult üks kodutöö,see sõnaraamatute võrdlustest oli kunagi meilitsi lennanud hunt-teab-kuhu, pr.Paldrok palus saata otse lektorile Krista Kergele mida homme ka teen.Ju siis see lugu täiesti OKas on.
Küll aga pole lood kuigi OK tolle Tallinna poolt sünnitatud luksus- kaupade maksuga.Just nägin "Ärapanija" saates kuidas oli linnast Hundisilmale pagenud Ninasarviku-vana vaimusünnitusega hädas aselinnapea Eha Võrk-sukk.Lausa kolm korda järjest näidati tolle tähtsa tädi, ju piisava hariduse kuid ebapiisava harituse tõendina tühist pula-mula heietust,mis kõlas umbes nii:"No lukskaup...see on selline,et mõni asi maksab kohe palju rohkem...ja siis on ka see lisamaks..." Äraütlemata tark mõttelõng,kas pole?
Nii et kui mulle kirjutataks suurkoolis diplom või midagi sarnast välja kasvõi ainult mu tahtejõu ilmingu eest,et suutsin minna ja jaksan ja seal käia jatkuvalt.Kaasa töötada ja töid esitada. Käimisega muidugi iseasi,sellega loodan parandada oma füüsist. Tänagi kalpsasin kärmelt trepist viiendale kui oli vaja dekanaati üks kohvikus täidetud anonymus-ankeet tagastada.
Esmapilgul päris kergelt see tarkusediil mul läheb,sest pool aastat suurkoolis juba seljataga.Oled palju kepsum,isa,ütleks tütar Mai-Liis kui mind siin ringi tuhisemas näeks.
Ja kui majandus/mina jalule tõuseks,poleks mul muretki taas oma autotoimetaja toolile istuda.Sest taganttulijaid,kuklasse hingajaid minu teemal pole teps mitte.
Muu tegevuse vahepeal harin end infotulvas.Raadio hommiku-uudis oli sellest,et Hiina teadurid tuvastanud,miks lindudel pole hambaid(?)Et segavad lendamist,rikuvad õhuspüsimise-stabiilsust.Keda nad siis hammustaksid sellest uuring vaikib.Hea ju,et sääskedel kihvad puuduvad. Muidu oleks lausa vampiirid valmis!
Kas see võiks olla minu uurimuse teema? Nii saaks minustki ehk teadusejünger.Pean ju ikka mõnele tuttavale vastama, mitmendat kõrgharidust olen omandamas või et kas käin ülikoolis loenguid lugemas? Sest mitte keegi nagu ei usugi,et mul senini ühtki kõrgkooli diplomit hingetaga pole.Kui teadustööle pühendun,usuvad kohe automaatselt.Nagu meiegi usume,et Tallinna linnavalitsuses ametniketoolidel kooliskäinud inimesed istuvad.Mõni küll istub juba mujal: Näe,Parbuse-poisi vist peidavad istuma pikemaks ajaks?Eilne värske uudiskild juba sedastas,et kutt umbes miljoni jagu neid va altkäe makse kogunud on...siis tasub küll Tallinna raadi kolida. Sest mitte iga tõbras,Paks,ei kuku kinni.
Ei siis muud kui häid lähenevaid.
Feng Shui guru,arhitekt Rein Weber,kes minu mäletamist mööda punaste eest mo noorusaal väljamaale elama pages nüüd koos kaasaga soovijaile sel teemal koolitust jagab.Ning ta vist neil sitastel seitsmekümnendatel,nagu Lapin armastab öelda,kodumaile naases. Ning täna on armastuse teoorias uut õnneõpetust laotamas."Igas mehes on viis meest ja igaüks neist tahab erinevat naist".
See on juba teaduste teadus!Mis vajab edasist uurimist, katseid, tõestusi.
No seda ma ju ütlesingi,et hakka või teaduriks!
Peab vist Euroliidu rahade taotlemiseks projekti kirjutama.Aga ei ole aimu,kas ja millal meede avaneb(?)
Suurest liidust veel niipalju,et sealt on tulnud meile loomakaitse-teema ja juba ullikesed kipuvad karusnahapoode ahistama.Aga et nood juhtnöörid na poolikud onvad,ei mahu kõik mõtted mitte kohe neile hakkajaile aktivistidele pähe.Kui nägite oli üleeile õhtu-uudistes õnnetus ekraanil:Venemaale liikunud seakoorem elusloomadega oli kuasagil Karksi alevis kraavi libisenud.Ja nii need õnnetud ruigamid seal külmas lõdisedes röökisid,ka näljast ja janust.Kurb oli vaadata kuidas abitud loomakesed hädas olid.Treileri veokastis haledalt lausa appi hüüdsid.Alevilapsed karjas õnnetute nägudega ümber kraavis külilioleva auto.Toppisid küpsiseid sigadele suhu. Kas on Eestimaal üldse mingi arvestatav "looma kaitse" olemas, mõtlesin. Nüüd ja edaspidi palun seda ebatsensuurset sõna minu kuuldes mitte suhu võttagi.
Ja sellega panekski punkti.Minge nurka ja häbenege!
Parimate pühade-eelsetega
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment