Wednesday, December 2, 2009

EestiPoiss

lugenud läbi eilekirjutatu,tuli meelde Vähjatiidu rikka abikaasa nimi:Raine-Lea.Teema on analoogne Moskva linnapea Luzkovi jutu ja selgitustega:mina ei tea midagi,naisel on firma ja tema teab miks ja kuidas Moskva ajaloolisi,miljööväärtuslikke vanalinna maju julmalt lammutatakse ja uuselamutega asendatakse...
Aga täna juba uued teemad-arvuti on pungil igasugu "naljakaid" uudiseid. Kui eile paisati meediasse kavatsusi a la "Elu läheb ülesmäge vaevab vedajate väge"(H.Runnel)siis täna on sm.Savisaare propagandaaparaat ärganud ja märganud:nii ei tohi,seltsimehed äravalitud!Ja uusversioon ei räägi enam ühistranspordi piletihinna tõusust,vaid "hinna korrigeerimisest".Jääb puudu vaid see,et akt toimub töötava rahva laiade hulkade palavate soovide kohaselt -justkui sovjetiaegade parimate hämamiste õpikust!Kui neile vaid eufemismid passivad,tulekski öelda:linnapea uus kodu pärast vanast emandast lahkulöömist on "Metsakutsa silma talus".Ka pole endine penskari hinnatõusu-kompensatsioon,mille nimel Savika viiesotane pudenes su pangaarvele paaril viimasel kevadel.Nüüd on teemaks pensionilisa,mille saad kätte alles sünnipäeval,kui selle päevani elad.Ja ise avalduse kirjutad.Teine-mitmes juba!-nipp on lapse ranitsatoetusega koolimineku puhul.Kui "Jakobson" oli klaar juba esimesel koolipäeval,siis nüüd naksati see sixty-sixty:poole saad kooli minnes ja teine pool kevadel koolist tulles(?) Vot nii, see kooliMINEKU toetus.
Extra huvitavaks kisub Savipätsi avaldus üldjuhi Ansipi pihta. Meie "Võsavillemi okulaari" omanik pöördub palves kõrgemale poole ja kinnitab:kui UnZip eemaldab käibemaksult sinna otsa suratud kaks prossa,loobub inimsõbralik linnapea ostlemise maksust elik müügi- maksust, mille ta ähvardab rakendada oma kilulinnas uuel aastal.Ja tagatipuks Arstide Liidu pöördumine,kus kurdetakse riigi kehvast huvist sotsiaalkulutuste vastu.Oleme Euroopas viimased oma 12 prossaga SKPst,kusjuures tavaline tase olevat 26 %.No on sul sõnu-minul mitte.Pidevalt oleme rääkinud NATO nõudest,kuipalju SKPst peab minema armeevajadusteks! That,s it.
Kas nüüd saab selgeks seegi,miks Estonia pole liitunud Euroopa SotsiaalHartaga?
Mida sa liitud kui dengat netu.Kirjutad purjuspäi alla,pärast kuku täitmagi...
Ja lõpetuseks.Eile hilisõhtust tunnen vist seagripi lähedust: nahavahel külma hingust,silmamunades ebatervet tunnet.Täna just enne ortograafialoengut,poole nelja aegu tajusin vasaku kurgumandli paisumist...Selle tundega ronisingi pärast bussi,olles eelnevalt manustanud lonksu teravat oma lahutamatust bensakanistrist-lapikust, mis Fordi logoga ja kus kannan lonksukest kütust seks puhuks kui bensavarud kustuvad:organism järele annab.
Mõtlen:kui insuldi-vikatimees lõi mööda ega viinud hinge seest,kas seagripi-vikat saab pihta? Alles koolesid 13-aastane poiss ja 52-aastane mees...Kusjuures oleks isegi tiba kahju kui just sea aastal sündinu peaks kärssninatõve abil teise ilma kolima. Karda halvimat aga looda parimat,mees!
Selle mõttega pistangi punkti.Ent gripipisik juba meite katuse all.Patrik suundus paranemise teele,Ksenial kah juba etem tunne, Sebastian ja Jensu juba kergelt tõbised.Beritki hoidvat koduseinte varju...
Ei siis muud kui tugevat tervist!Taganeda pole ju kuskile!
Soome Instituudi kirjandusõhtule jätsin minemata - äkki tuleb kasuks? Et hilisõhtul läbi külma linna kodu poole ei konda.
Parimatega
jatkuvalt teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment