Saturday, December 26, 2009

EestiPoiss

taas oma toksimismasinas istub.Justkui morseaparaadi shifreerija kopsib - nagu keegi noor rähn.Ka sain ära saadetud sõnaraamatu-töö materjalid prof. Krista Kergele. Ammu valmis ju oli.Aga tundus,et ikka saab veel paremini.Otsutasin,et aeg käes kah-miks venitada. Vastus tuligi kohe:tee arvestusele on lahti.Miks ka mitte: õpimappe esitasin praktikajuhendaja Killule koguni kaks(?)Tema tunnis olen isegi liigagaralt osalenud.Tundus,et peaksin tüki vaguramalt- tagasihoidlikumalt võtma.Aga mis parata kui küsimus tihti serviti õhus, aga nooremail mõte härmas?
Kas oli minulgi mõttelõng eile kergelt härmatanud kui peekonijuttu serveerisin? Tegelt oli pohmaravi-teema kätketud peekoniburgerisse, kus ka toidu taimsetel osistel omad ülesanded täita.Nagu targad Newcastle,i suurkooli alkoteadlased sedastasid.
Pojukesed käisid täna oma Jensuga Kruusaaugu mägedes (minugi lapsepõlvemaal)talverõõme nautimas.Rohkem oli küll kaifinud Patrik, kuna Sebastian targu hoidus kelguga mäest alla kihutamast. Nojah,kuna pojukeste isale ja onule kuulunud rooliga kelk ilutseb minu klubikaaslase Kuke Indreku kodumuuseumis Varbolas,pold põhjust roolita ja mittejuhitava liuvahendiga riskida.
Ka ei riski Patrik omaloodud vandesõna peale noom-noom saada,kuna kasutab pahandades kurjustamist parooliga:
"Üks Junn sina oled!" öeldes seda vastuvaidlemist mittesalliva tooniga,sugestiivselt.
Vastuvaidlemist ei kannata ka Liiza,kui väidan,et me elus on liiga palju kommunistlikku taaka:alates sellest,et laiadele massidele lubatakse ilusat hauatagust elu:kuuleme justkui õndsa Ljonja Breznevi tõotust kohe-kohe kommunismile jõudmisest.
"Kannatage ära,seltsimehed"!Kohe oleme viie rikkaima riigi hulgas!Aga palju meist teel helgesse tulevikku kooleb,palju kehvade elutingimuste tõttu võitlemast loobub-kodumailt lahkub või nadi arstiabi tõttu sandistub?
Kaugel sellest,et tahaks pelgalt hädaldamise või kurtmisega maailmaparandajaks hakata.Nupp tuleb tööle panna,demokraatlikel alustel oma seaduslikke ja põhiseaduslikke õigusi kaitsma asuda. Jabur ju-nii palju häid seadusi on uue liidu pügalate põhjal vastu võetud või aktsepteeritud.Aga tulemused? Nagu alati."Igaühele oma" justkui vana Aadu koonduslaagri väravamotol.
Kreatiivsust ja nutikust teilegi -
vahel veel ettetulevate eluraskuste,ebakohtade ja takistuste purustamisel /ületamisel!
Kuidas ütleski Boliivia president oma telejutluses:
Kapitalism tuleb hävitada!
Kuidas tekivad pooltumeda poisi pähe leninlikud mõtted?
Kas Vene-zuela või Valge-vene abiga?
Selles on vastamata küsimus.
Kena õhtujätku siis!
Endiselt teie
Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment