Saturday, December 12, 2009

EestiPoiss

Tervab ja õnnitleb kolmanda advendi puhul,mis homme koidab kui uus päev koidab.Aga ei see koida neile õnnetuile kes Permi ööklubis Lonk(s)av Hobune hukkusid.Näe,suri just põlengu 144.ohver.Kelle seas ka Kohtla-Järve piiga,noor ema Anastassia Ivleva.Kas tal oli karm saatus ja vikatimees oleks näitsiku tabanud ka Ida-Virumaal?
Pidid ikka idikad olema kes ööklubi plastlage hiina ilutulestikuga ründasid.Meil Jannseni poes müüdavail uusaasta-paugukail kõigil kasutajate tarvis kirjad peal,et tohib lasta vaid vabas õhus.Kas rahva-Hiina ei hoolinudki rahvast või on Venemaal vaid muukeelne tarbijakaitse?
Õnneks aga kodu-Eestis punuvad tarbijaile turvist pidurdamatu riigilt koguja Ken-Marti Vaher ja ta semu Reinsalu Urmas.Kes sepitsevad sadade tuhandete kodulaenu (maksete) käes siplejate ja sealt masuga järjest liigkasuvõtjate-täitevametnike/kohtutäiturite küüsi pudenevatele tarbijatele "kaitsevõrku" et tagada pehmem maandumine. Minagi,asjatundmatu ja tänane mittelaenaja pidasin häbematuks seadustatud käitumisnorme, mis endiste "võrdseist võrdsemate" poolt tehtud toetamaks tänaste oma kaliibri meeste bisnist ja lüpsitehnikat .Kujutage ette,et eesssammujate,rahva avangardi(vanasti kommunistide) nüüd rikkurite väesalgale teel helgesse tulevikku ja kaugemalegi veel- on antud kätte võimas seaduserelv:kui jäädakse laenumaksetega jänni,võtame laenupandiks antud maja ja müüme maha, aga võlgu maksad edasi,rsk! Sest vahepeal ilmuvad oma urgudest kohtutäiturid-need täitmatud, ja kümned aplad pankrotihaldurid - need igavesti näljased elukad.Vähesööjad,kes alailma röögivad Vähe!Vähe!
Noorte meeste tandem kipub nuputama ja läbi suruma seadust miska seitset nahka koorima kippujad üle viie-kuue ei saakski.Ehk kui kolm...viis aastat rõõmuga laenu makstud on,poleks kellelgi õigust pankrotikolli kapist välja lasta.Ja et rekvireeritud kinnisvara olekski kulude kate(kui sest jätkub).Midagi ebaloogilist siin pole-miks peaksid viie rikkaima riigi miljonäride edetabelit ehtima kümned täielise EW laenuhaid-pamgaisad,kes tänagi piisavalt staffi ja money kokku saanud?
Remark sellest,miks täna ühinesin kisakooriga:alkoreklaamid ajavad jooma(?)Avan kolmandat hommikut internetis Sopa-lehe saiti ja lööb näkku Saku reklaam ega lase midagi teha.Jõllita vaid nisuõlle pilti ja pudeli korki,leht ei saagi avaneda.Lukustuseristikese on patsiga poisid vist kasti Saku õlle eest ära jätnud?
Pean ju jooma kukkuma,kas nii?
Veel targutusi elu ja olme teemadel.Kuna ei raatsiks prügiveo eest makstagi kui kasti täidavad pandipakendi-topsid,jalutan ikka Jannseni uude taaraputkasse kus pealtnäha tark massin need "sisse loeb".Mis pealtnäha ja miks sisse loeb?Sest moodsad õlleputlid tähestiku esimeste tähtedega tähistet on,aga mu koduküla hallikas kummut-putka tähti ei tunne(?)Toppisin sinna üleeile flatboy Rocki-purgi B-tähega,see tatistas välja.Kuna oli asja Järve Selverisse, jätsin kotti ja söötsin seda,enam kooliskäinud kummutit.Sõi ja kohe sülitaski kviitungi näppu.Spordi mõttes harjutasin,ringi käima ma ju pean,et veri nahavahel suliseks...
Tahtsin hoopiski heietada A-sotsiaalidest,kes me taarakuuri ümbert talveks uttu tõmmanud,ja minusugusest E-sotsiaalist,kes e-riigis oma koolist vabad päevad internetis veedab.Meie vahele mahub veel mõni B-sotsiaal nagu üks wagon-Volvoga soliidne isand,kes kah taarakuuri rünnata plaanis kui me ühe esmamainituga seal ikka va hooldevenda ootasime.Kes tuli Viimsist ja pidi jätkama Nõmmel kus kah kapriisne taaraautomaat pungil sodi täis ja sundpuhkusel. Selgus,et kui õllevirret veel tibagi sehen ei tohiks tühja kesta massinasse peksta.Ja taas pealeasetet kork kukub eluka sisemusse, lausa segab tolle tööd.Kosmosetehnika,noh.
Tehnikast veel:eilne 14 liini buss oli kui türklase takso:kabiinis igasugu vidinaid,jõulupärjakesi ja -ehteid,neid täis kogu esiakna ülaserv. Piki näidikupaneeli jooksid värviliste kellukeste girlandid,kesk kogu seda lunmmust toretses mitte väike Jõulutaat ise.Valgete tuttnarmastega tumesinine eesriideke armsaste palistas tuuleklaasi ülaserva.Ehitud justkui telepurgis nähtud lõunamaalase auto,mikrobuss või muu mootorkaarik.
Kultuuride paljusus on rikkus,mu sõbrad armsad!
Nautige kes suudab ja tahab.Mina vaatasin huviga-mitte hirmuga, et kui mehike ise neid imetleb,kuhu rooli pöörab?
Kauneid lähenevaid!Toimekaid päkapikke ja jõukat jõuluvana!
Olge ikka mõnzad!
Jatkuvalt teie
Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment