Tuesday, January 27, 2009

EestiPoiss

Tervitab peatselt teenelise raffakunstniku tiitliga lonkur,kelle loomingulise avardumise kursuse vaheetapina pandi täna Mooni invamajas me grupi tööde seas üles kolm vanahärra enda pilti.Me kõik,kogu erisuguste vaegurite loominguline kollektiiv, ootame ja loodame kursuse jätkumist,kuid hetkel valitseb teadmatus.Raha otsas,aga otsast kätte ei saa.Õpetaja Aive on alati valmis nagu me kõik.Täna vaatasime koos Norra filmi,kohvitasime ja sõime puuvilju ning imehead kooki ning võileivatorti.Film oli 2003 toode Kitchen Stories, sõjajärgsest elust,kus svenska naiste klubi mõtles välja uuringu üksikute meeste kodudes.Kuhu saadeti vaatlejad tuvastamaks käidavaimad liikumisteed köögis tegutsejale.Et planeerida hästi otstarbekas köögiatribuutika paigaldus. Sest Rootsi Kodu-uuringute Instituut oli tuvastanud,et keskmine naine kõnnib aastas köögis sööki tehes maha vahemaa Stockholmist Kongoni. Paras komöödia ikka,sest teadlane Folke peab istuma vana talumehe köögis puki otsast justkui võrkpallikohtunik ja tegema märkmeid. Peremees ronis vahepeal teisele korrusele,puuris augu põrandasse ning jälgis oma jälgijat(!?) Omavahel lävimine oli keelatud,see oligi paras kino.Aga autod olid kõik unic-classikud, Volvo 144,millel pisikesed elamistreilerid pärakärudena järel veeremas.Sest uurija ei tohtinud magada/elada majas,vaid oma haagises.Kino oli lõbus,aga elul omad varjuküljed.
Näiteks see,et Mikihiirepoisid(me liitlased) toetavad tänagi nõu ja jõuga Iisraeli sõjardeid, kes palestiinlasi tapavad,linnu purustavad.Äsja lõppes 23-päevane sõda mille kahjude katteks kinkis rikas Eesti riik pisikese miljoni/seekord eekus, mullu dollaris/,veelgi rikkam Euroliit loovutab miljardi,mis teeb iga liiduvabariigi kodaniku kohta kaks euri.Kui räägivad kahurid,vaikivad diplomaadid.Ja vastupidi.Nii et hakakem rääkima ja hoidkem kokku raha.Õigupoolest polegi teist.... Ei siin-ega sealpool Suurt Lompi.
Aga hunt sellega,minu vanaema väitis alati:ega raha pole mind saand,mina olen raha saand.Sellega panekski punkti-ja olge tublimad, tervemad, rikkamad kui mullu samal ajal!
Väsimatult lehva-lehva ja head und!
teie E.P.

No comments:

Post a Comment