Thursday, January 15, 2009

EestiPoiss

Moens,pojat ja tytöt!Saamide elu kirjeldavas Västriku-poisi ,mu tuttava Riho autoriosalusega filmis öeldi just: vanal,kuivanud männil on ükskõik, mis on kell.Mina siis vast pole veel nii vana ega kuivanud,mul noid päevamuljeid nii et tapab! Esimene see,et suure kaose ema Maripuu,kellele mina pakkunuks hüüdnime Mari puudega,sai Luigepoju Expressenis täna julma laksu:Maripuue. No mis kostad!Teine hüva kild samast allikast oli see,et läinudnädalases Kranaadis kirjutas Veiko Märka humoorika killu et Eesti ajakirjanikel on nüüdsest keelatud kingades pressikonverentsil käia.
Huvitaval kombel märkasid põnevat "uudist" agentuurid France Presse ja vene Regnum.ru kes seda,ime küll, tõe pähe serveerisid!Taustaks niipalju,et president Bushi äsjasel väljamaisel pressikonverentsil viskas üks ajakirjanik teda kingaga. Jääme ootama, millal Rohke Debelakk e Gaute Kivistik oma naljakate pulamulauudistega üle uudiskünnise ronib kusagil kaugel.Ent teine tänane tõsimessidz oli järgmine: Estonian Airi Boeingu keskmine, 7,5 t mahutav kütusepaak lekkis pikemat aega sorinal, et loik lennurajal.Kuid keegi lennutehnikuist ei fikseerinud lennukeeldu!?On ikka julged piloodid meil,justkui puujalaga Maresjev,kes sõja ajal Junkerseid ja Messerschmitte ründas.Ja sama pohhuistlikult, kusjuures. Kust see julgus rahuajal?Ilmselt sellest,et mitmel viimasel Maarjamaisel lennuõnnetusel hukkunud sõitjate omastele näidati eriti pikka keskmist sõrme!Et nirusse aeroplaani roninu oma asi,kui ise edasi lennata ei suuda.
Nüüd kõik nagu üks mees OSOAVIAHIMI kursustele!Kusagile sinnakanti suundusid täna riigipöörajad Reva ja Sirõk.Keda kodune Moskva tervitas kestvate rõõmuavalduste ja kangelastele väärilise pidulikkusega.Jääme lootma ja ootama,millal naasevad pühendusega Mauserite,nimeliste käekelladega Komandirskije ja Volga ostulubadega.Ju Maardu linnapea Bõstrov ei unusta neid kutsuda pidulikele pioneerikoondustele nagu revolutsiooniveteranidele kohane?
Lõpetuseks: tahaks näha-kuulda,kuidas kuuevarbalised märgivad ära Riias märatsenute üleeilse lammutustöö .Kas vabandavad kah oma muulaste ees,et katsusid sotsialismi varemeile ehitada üles õitsvat kapitalismi? Tegu,mis põlu all juba vana kikkhabeme päevist.Sest mitte miski pole unustatud,mitte kedagi ei unustata?
Uinuge ikka,laetud relv padja all.Sest meie keerulisel ajal on enese naha päästmine ainult igamehe eralõbu.Uppumisest ma parem ei räägiks,sest Peipsile minek kah keelati äsja.
Parimat!
väsimatult teie E.P.

No comments:

Post a Comment