Monday, January 12, 2009

Eestipoiss

Moens,te kõik,kes sealpool ekraani!Sest mina olen siinpool.Ja maadlen jätkuvalt tolle Osmani impeeriumi ajaloo tõlkega.Justkui lõpetaksin ise Humanitaarinstituudis Türgi kultuuri ja milleiganes stuudiumit neiu Julia Volkova asemel.Huvitav on ju.Kasvõi näiteks abiellumismaks ja padjamaks. Esimene on selge:riigilõiv nagu EW-s tänagi.Tahad naist/meest saada, maksa riigile!Kuigi seksi vahendamine olevat siin täna juba karistatav?
Diskuteerisin oma Liizaga,et mille alusel padjamaks/dzisje ? Kas trahv selle eest,et töö(teo-)võimeline mees magab ööd kasutult maha oma patjate vahel? Või selle eest,et otomani pääl padjakuhilate vahel lahendab vaba naabrinoorikut?Püüab mitte ajada suhet ametlikuks,et pääseda abiellumismaksust?
Liiza naiselik loogika väitis,et kes patju ei kasuta,on maksust prii.Osmani riigieelarve kärises sama hullusti kui meilgi,mina selles nii kindel poleks.
Nomidamõtteid täna mo ebaterve kupli all!Olles insultijärgselt ahminud aplalt meditsiinilisi teadmisi,küsin täna endalt:miks peab Hollandi sotsiaalamet vajalikuks tellida Haigekassa kulul invaliididele kompleksivabu tütarlapsi?Kas pelgalt vereringe käigushoidmiseks või aitamaks selgitada haige psüühikale,et elu polegi päriselt lõppenud,lambis on veel õlitiba järel?
Ja kohe ka teine mõtteidu.Kuidas tulid hollandlased järeldusele,et eutanaasia on humaanne lootusetu haige suhtes?Kas olid abiks Lendavate Hollandlaste poolt laiast maailmast nopitud tarkuseterad?
Kui nii,siis on eestlastel vastu panna ümberilmareis purjekal Lennuk ja Rolling Estoniansi kuulus ringsõit- trip kaugetesse maadesse.Kust loodetavasti kah mingid tarkuseterad mersudziipide rehvide turvisemustri vahele kiilusid. Igaljuhul lootusrikas mõte mul raskel ajal,majanduskasvu pidurdumise perioodil.Mida ei tasuks võtta ülepea traagiliselt.Meedia ülevõimendus ruulib,arvan.Sest elas ju rahvas siin maakillukese pääl üle nii saksa kui vene okupatsioonid.Idanaabri transiidi ärakukkumine on nende kõrval nohu ilma tüsistuteta.Need viimased tekivad meie hädadele lisaks maailma väntsutavast finantskriisist,nagu teab ja kirjutab Äripäev.
Euro meid päästab,loodavad me hästitasustatud juhtoinad.Kui seonduv hinnatõus me viimseid elumahlu välja ei purista,võtan oma termini tagasi.Mää-mää,olete päris tublid Bruxelles,i lambukesed!
Positiivpatsiendi lainel pistakski punkti.Ja kappaks poe poole,sest Liizal läks kõhuke tühjaks...
Jällekuulmiseni!
väsimatult teie
E.P.

No comments:

Post a Comment