Monday, January 5, 2009

EestiPoiss

Õhtust ka minu poolt!Teie vabatmehe,vabakutselise tõlgi varahommik kella 10.30 paiku pärast öist tõlkerallit viis mõttele:aga koidikud on siin vaiksed.Liiza oli "lastega" tööle sõitnud,sest poja ja minia auto taas remondis puhkab.Bemmi jahutussüsteem vist vanalt Sojuz -kosmoselaevalt pärit-ühes kuus juba kolmas kord ajab rondil kapotialuse keema. Justkui tegu kosmosetehnikaga,millest raske jagu saada.Kümne aasta vanune relv ei peaks veel Kuusakoski rauahundi hambusse igatsema. Mersusid olnud siin majas uuemaid ja vanemaid,kuid mingi värkstuba nad taas rajale lasknud,kui kodused vahendid napiks jäänud.Siin aga mõlgutatakse juba loobumismõtteid...
Justkui väikeste autofanattide lainel-muudkui neljarattalised peas.Tegelt oli koduaeg (keskpäeva eelne) hoopis kummalisem.
Kedagi ei tohiks enam justkui majas olla peale tekiserva all mu jalutsis põõnanud Sissy,kui ülakorruselt jalaasted kõmavad.Võtan sahtlist pneumaatilise SigSaueri.Koopia,mis justkui Eesti Politsei uus ametirelv, ja astun esikusse. Ja sealt ta trepist alla tulebki-minia õde Julia,tagumikupesu ootav Patrik kaenlas!Mida hullu-ma polegi karvase uksekellaga kahekesi?
Teise üllatuse pakkus õhtupoolik.Internetiga seotud massiteibavahendid tõid kommunistidele kogu maailmas rõõmusõnumi:et poistebänd,kes pronksiööl Tallinna rüüstamise ja laamendamise pärast kohtualune oli,mõisteti õigeks!Kremli välisministeerium kviteeris lahendit ja kinnitas:Eesti valitsus hoopiski süüdi on.Ja et kohtu otsus seda tõestas.
Taustale mõeldes on jutt loogiline:suure vaeva ja kümnete tuhandete eestlaste vere ja küüditamise hinnaga naaberriigi poolt hävitatud väike rahvusriigike oligi liiga kenasti taas üles klopsitud.Tankide ja soomukite, laevade ja hävitajatega kohaletoodud sotsialismi hiljuti hävitanud räpased kapitalistid on ju süüdi,et inimkonna ja ENSV õnnelik sotsialismitee,mis viis helgesse tulevikku ja kaugemalegi veel,nii julmalt katkestati...
Klenski,Reva,Sirõk ja Co asusid oma raskesse,kuid õiglasse võitlusse hüüdlausega:
Pobeda deda-moja pobeda! ja võitsid!!!
Millal tuuakse rublad tagasi ja kustutatakse kõik me mõttetud võlad, nagu eelmise suure pöörde ajal,kui Gustav Suitsu "Maakera pöördus itta" ?
Vares-Barbaruse asemel on juba Savisaar hakkamas.Küllap leidub teisigi, kel NLKP Kõrgem Parteikool läbitud ja vahepeal tasumata maksutempliteta punapartei liikmepilet veel taskus.
Ajaloost kõneldes:ega need sirõkid,revad ja klenskid,kes toonase vaba riigi hävitasid ja põrmu lõid, Pika Hermanni punalipuga kaunistasid ning trikolooriga kirsasaapaid nühkisid,ei ole ju samuti saanud kohtulikku karistust.Eks see ajaski pätineliku kohtusaalis irvitama.Pluss äratundmine, et natsiriigi juht Putin nende seljataga seisab.
Igatahes Kanal2 telefonigallupile vastasin kõhklematult EI,kui küsiti,et kas olen kohtuotsusega rahul.No see viiekroonine,mis kõnetasuks arvati,läks igati asja ette.Sest olen jätkuvalt veendunud,et kui võtan Nõmme vanad pätid kokku ja läheme Moskvasse Punasele platsile meelt lahutama:kisun Volodja plastkoopia hauakambrist välja ja panen Pravda-kioski põlema,saan karistada.
Harrastuspolitoloogina mõistsin kohe kohtukeissi algul,et see istung on farss, surnult sündinud vasikas.Kui sai üldteatavaks,et Pika tänava Vene saatkonnast poistele palgarahadki tulid,oli klaar:Kremli päkapikud oma üritusel häbiga uppuda ei lase.Kas tänane oli Pyrrhose võit,näitab aeg.
Head und siis.Ja magage ikka,laetud SigSauer padja all.Karistamatute seltsimeeste eest kaitskem end ise.See oligi Eesti Justitia tänane sõnum!
Alati teie E.P.

No comments:

Post a Comment