Tuesday, January 20, 2009

EestiPoiss

No tere siis ka MINU poolt,nagu alatihti starditakse,kui kavas mingit mulli tõugata püüne pealt.Vat tänane hommikuüllatus tabas mind ühe autokauge inimese looga- EPLis terve lehekülje hõivanud üllitisega- tutvudes.Kus pealkirjaks lausa lugema "hougutav" messidz:
"Roolijoodikuid võib hakata ohjeldama sunduslik alkolukk".Sisu Maripuue-nimelise hakkaja nooriku sõnavõtt,justkui oleks see imeabinõu (tema pakutud meetmepaketi põhi):varustades kõik vehiiklid sellise viguriga põrmustatakse napsiste inimeste katsed rooli sattuda miska need alkoavariid kaduvikku suunatakse.Õnneks oli autor pidanud targaks pärida lisa tolle vidina täna ainsalt maaletoojalt Viking Motorsilt. Ja hea,et tõde ujus pinnale:mitmes USA osariigis tohib joomase sohvrina näppujäänu vaid sellise varustusega autos oma sõitmisi jätkata. Villu Vane, keda enne pinsileminekut pidasin autoriteetseks politsei lauaülemaks, oli kummalisel arvamusel:vaja otsustada,kas varustada kõik autod või ainult alkolembide omad(!?).Kuna väljapakutud hind(veerandsada tuhat eeku) oli innustav loomaks iseoma firmat sel teemal, polnud tänasel Maanteeameti juhataja asetäitjal veel kindlat seisukohta? Mis minu jaoks põnev-kui see teema mõned aastad tagasi autopressi paisati seoses võimalusega tellida vidin ka siinmüüdavaile Saabidele,oli orienteerivaks täishinnaks 4...5 tuhat eeku.Kuidas sellest numbrist hiljem (automüügi kokkukukkumisel) tänane rahanumber sai,võite vaid oletada...
Kuna näljane kippuvat ikka toidust rääkima,heidaks rahateema nurka.Ja hunt tolle alkolukuga-mina olen katsunud viimasel ajal ikka vaid vastikult kainena rooli tükkida,et puhumispollareile tünga teha.Paras teile, trahviorjad! Otsige lolli oma staffi seast/perekonnast!
Mina leidsin aga meediast ullikese nimega Sami Lotila,kes Maarjamaal tema arust nappivat homosemundust õhutab.Miks Eesti pole pedesõbralik riik,küsides. Edasi mõtiskleb mustikahuviline vennike:
Ja niikaua,kuni eestlane ei muutu,jäätegi vaeseks, mahajäänud agraarmaaks (!?)Pärastpoole räägib veel enesele vastugi:eestlane tassivat kaasas "haisvat,räpast kappi,kus peituvat lehkavad,heitunud homod..."Kulla Sami Lotila e.Lolita,nagu üks kommija nimetas-kui kapionud on haisvad ja räpased,miks siis on Helsinkis sinu arust tunduvalt rohkem nende ööklubisid ja pedebaare ja käid sa neis, pesulõks ninas või gaasimask peas?
Juba jälle on üks põhjanaaber võtnud vanema venna hoiaku,kes meid elama õpetab? Tegelt oled see pere kolmas vend,ullike,nagu muinasjutus!Ja teine vend oli vist Johan Backmän,kes teise mätta otsast meid juhendada võttis ja kelle pärast Tallinnas resideeruv soome ajakirjanik Tamminen minu ees Rahvusraamatukogus äsja na kenasti vabandas:"Meil on ka normaalseid inimesi seal Soomes" (Sami polnud siis veel kapist väljaski ega Eestisse sõitnud)...Sõbrad sealtpoolt lahte!Kuigi olete hoopis jõukamad,ei anna see veel põhjust igas asjas ülalt alla vaadata.Pean teist omal moel lugu-igaüks ikka kummikust moblat ei areta.Nokiale on meil vastu panna Skype,ärge nüüd kukkuge suitsiidimasendusse.
Ja võtkem nädalavahetusel koos vastu Hiina uusaasta!Kadriorgu see pidu koguneb-täismänguna.Hiina peorongkäik ja ilutulestik koos püüne pääl esinevate pilusilmsetega.Kui natsiokupatsioonilõpu eel pidi igaüks varjama keldris juuti,mõni ka vene partisani,kas Johanil ja Samil juba oma hiinlane keldris? Tulevad,tulevad,tulevad,varsti on nad siin...!
Uusaastatervitus ka Hiiul Muusikakeskkoolis õppivaile pisi-hiinlastele
(keda trehvan ikka Jannseni Kaubamajas)
Tšäu-pläu!
teie
E.P.

No comments:

Post a Comment